De beste drive-in bioscopen van Amerika

17 VIEWS
De beste drive-in bioscopen van Amerika

De allereerste drive in bioscoop werd geopend in juni 1933, in het hart van Camden, New Jersey. De Amerikanen gingen onmiddellijk naar het grote witte doek kijken. De drive in bioscopen in Amerika waren zo populair dat er op het hoogtepunt in de jaren 1950 meer dan 4.000 drive-in bioscopen in het hele land waren. Tegenwoordig zijn er daar nog ruim 350 van over. Voornamelijk in landelijke gebieden. In dit artikel zullen we enkele van de beste drive in bioscopen uit de Verenigde Staten beschrijven.

Orefield, Pennsylvania

Shankweiler’s Drive-In bioscoop is al bijna 85 jaar open, namelijk sinds 1934. Dit was daarmee de eerste drive-in bioscoop die in Pennsylvania werd geopend. De huidige eigenaars beweren dat het de langst draaiende drive-in bioscoop van Amerika is. Het is sindsdien namelijk niet meer gesloten. Misschien komt dat omdat de liefhebbers ervan terug blijven komen. Even lekker genieten van de klassieke snackbar, de warme funnel cakes, ijscoupes en barbecue klassiekers.

drive in bioscoop

Gibson, Illinois

Hoewel auto’s een belasting vormen voor het milieu, doet deze drive-in bioscoop er alles aan om dat te compenseren. Onder andere door het aandrijven van hun bioscoop met hernieuwbare energie. De Harvest Drive-In bioscoop in Gibson is de eerste en waarschijnlijk de enige bioscoop die volledig wordt aangedreven door nabijgelegen windturbines. Om hun inzet voor het milieu te versterken, maken ze bij de drive in bioscoop gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal en maken ze gebruik van LED verlichting op het terrein.

Carthage, Missouri

Dit is de enige bioscoop op deze lijst die zijn status op de lijst van nationaal geregistreerde historische plaatsen heeft verdiend. De 66 Drive-In, zoals de naam al doet vermoeden, ligt vlak bij de historische Route 66. Het werd oorspronkelijk geopend na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1949 en het had plaats voor 400 auto’s die langs de route naar het westen leidde. De bioscoop sloot oorspronkelijk in 1985, maar werd in 1997 heropend en vertoont sindsdien weer meerdere films per dag.

Lees ook:  Alles over een bezoek aan Florence

drive in bioscoop

Wellfleet, Massachusetss

Gelegen in het hart van Cape Cod ligt de Wellfleet drive in bioscoop. Het is een bestemming voor familieplezier de hele dag door. Begin overdag met een bezoek aan de vlooienmarkt en geniet vervolgens van een potje mini golf met vrienden en familie. Sluit de dag af met 2 filmvertoningen voor de prijs van één. Maak ook een uitstapje naar de zuivelbar op het terrein, die goed gevuld is met softijs en schepijs in alle smaken.

Saco, Maine

De drive-in bioscoop van Saco, het allereerste theater in zijn soort dat in Maine werd gebouwd, ligt aan Route One in de nabijheid van vele andere gezinsvriendelijke pretparken. Dit was de 17e drive-in bioscoop die werd gebouwd in de Verenigde Staten en het is de tweede oudste drive-in dat momenteel nog in bedrijf is in Amerika. Toen het voor het eerst opende in juli 1939 kostte het slechts 35 cent om met een auto een film bij te wonen.

Lexington, Virginia

Een van de zeven overgebleven drive-in bioscopen in Virginia is de Hull’s drive-in. Deze bioscoop opende oorspronkelijk in 1950 en bood plaats aan 300 auto’s. In 1957 werd het verkocht en omgedoopt tot Hull’s drive-in. Het draaide goed tot 1998, toen het zijn poorten moest sluiten. Maar in 2001 zamelde een groep organisatoren genoeg geld in om de drive-in te kopen en te heropenen voor het publiek; het is vandaag de enige drive-in bioscoop in Amerika zonder winstoogmerk en die eigendom is van de gemeenschap.

Lees ook:  De mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Limburg

drive in bioscoop

Greenville, New York

De Greenville drive-in bioscoop, ook bekend als Drive-in 32 en gelegen in de valleien van de staat New York op slechts drie uur rijden van Manhattan, opende zijn deuren in 1959. Vandaag de dag staat de bioscoop bekend om zijn snackbar. Maar ook de maaltijden die van de boerderij tot aan tafel worden verkocht. Gezellig naast een biertuin met lokale brouwsels. Soms huurt de bioscoop ook live bands in om muziek te maken bij klassieke zwart-wit films.

Middle River, Maryland

Bij Bengie’s Drive kun je de nieuwste films bekijken op het grootste openluchtscherm van Amerika. Het is maar liefst 17,5 meter hoog en meer dan 40 meter breed. Het werd in 1956 geopend in de buurt van Baltimore en biedt gezinnen in het weekend nog steeds toegang tot driedubbele films voor één vaste prijs. Tussen elke film door worden er ook klassieke tekenfilms en vintage trailers vertoond.

Fairlee, Vermont

Sommige van de oude drive-in bioscopen werden een plek waar je de hele nacht kon blijven. Zelfs nadat de aftiteling was geweest, kon je in nabijgelegen motels een kamer boeken om tot in de kleine uurtjes van films te genieten. De Fairlee Drive-in en Motel is een van zulke laatste combinatiebestemmingen in de Verenigde Staten. Deze drive-in bioscoop beschikt dan ook over een motel ter plekke waar je films kunt kijken vanuit het comfort van je motelkamer.

 

MEER INSPIRATIE

Bezienswaardigheden in Middelburg
Mooiste wintersport locaties
De mooiste plek op aarde: Patagonië
Waarom een vakantie naar Ecuador een must is!