De beste animatiefilms allertijden

20 augustus 2021
457
animatiefilms

Animatiefilms zijn ongekend populair. En zeker niet alleen bij kinderen. Menig volwassenen dromen ook weg in de wereld van de geanimeerde cowboys, prinsessen, dieren en robots. De films nemen je mee naar een vaak betoverende wereld waar alles mogelijk is. Van stoere helden tot anti-helden, iedereen verdiend een fantastisch avontuur. Er zijn zo ontzettend veel animatiefilms, dat het bijna onmogelijk is een keuze te maken. Daarom helpen we je een handje. Wij hebben de beste animatiefilms allertijden voor je op een rijtje gezet. Dus pak de popcorn, chips en chocolade er maar bij en zet de komende tijd deze films op. Genieten gegarandeerd!

Secret Life of Pets 1 en 2

Deze heerlijke film uit 2016 is een genot om naar te kijken. De beelden zijn prachtig, het verhaal ontroerend en de humor is heerlijk. Alle ingrediënten die een goede animatiefilm nodig heeft, vind je in Secret Life of Pets. De grote vraag in de film is: ‘Wat doet je huisdier als je niet thuis bent?’. En dat zouden we allemaal maar al te graag willen weten! Het verhaal draait om terriër Max. Samen met zijn baasje Katie woont hij in een appartement in New York. Ze hebben de grootste lol samen en zijn dan ook dol op elkaar. Tot op een dag zijn baasje met een andere hond thuiskomt, de grote en sullig ogende Duke. Max realiseert zich al snel dat hij nu niet meer op de eerste plek komt en zijn eten en speelgoed (en liefde van zijn baasje) vanaf nu moet delen. Als de twee honden per ongeluk samen ver van huis belanden, moeten ze samenwerken om thuis te komen. Tijdens hun zoektocht naar hun thuis kruisen ze het pad van het niet zo vriendelijke witte konijn Snowball. Snowball is ooit achtergelaten door zijn eigenaar en zint nu op wraak. Samen met andere gedumpte huisdieren gaat hij de strijd aan met Duke en Max als ongelukkige middelpunt. De film was ongekend populair en in 2019 verscheen het vervolg. Vaak minder leuk dan het origineel maar bij Secret Life of Pets hebben ze de verwachtingen weten te evenaren. Het tweede deel is net zo leuk als deel 1. We houden het verhaal nog even geheim, want natuurlijk moet je eerst deel 1 kijken. Je zult er geen moment spijt van krijgen!

Lees ook:  Welke interieurstijl past bij jou?

Toy Story

Natuurlijk mag de klassieker Toy Story niet ontbreken in deze lijst. Dit was de allereerste animatiefilm ooit en werd een enorm succes. Cowboylaarsjes kind formaat waren lange tijd niet aan te slepen en ook de stoere cowboy hoed verscheen weer overal om je heen. En dat alles met dank aan Woody. Alle kinderen wilden zijn zoals hun nieuwe held. Het verhaal draait dan ook om deze stoere cowboy. Maar Woody is niet zo maar een cowboy. Nee, hij is een speelgoedfiguur. En daarbij ook nog eens het lievelingsspeelgoed van de kleine Andy. Op zijn verjaardag krijgt Andy echter een ander speelgoedfiguur, Buzz Lightyear. Langzaam wordt Buzz de nieuwe favoriet van Andy. En dat tot groot ongenoegen van Woody. Er ontstaat rivaliteit tussen de twee en op een dag gooit Woody Buzz uit het raam. Het andere (ook levende) speelgoed keert zich dan tegen Woody en zetten hem uit huis. Als Woody en Buzz vervolgens samen in verkeerde handen vallen, zullen ze hun ruzie moeten bijleggen en samenwerken om weer thuis te komen. Een heerlijk verhaal en voor die tijd (1995) prachtige beelden. Tegenwoordig kunnen de beelden niet meer tippen aan de huidige animatiefilms. Maar Toy Story blijft een klassieker. Er volgde nog drie vervolgfilms die ook de moeite waard zijn. Maar het eerste deel blijft toch echt de beste.

Up

In 2009 verscheen de film Up. Een van de meest ontroerende animatiefilms ooit gemaakt. De film start met het verhaal over Carl en Ellie. Twee jonge kinderen die elkaar ontmoeten en bevriend raken. Later worden ze verliefd en trouwen ze en delen lief en leed. Als blijkt dat Ellie onvruchtbaar blijkt te zijn, gaat hun droom om een gezin te stichten verloren. Maar een andere droom blijft bestaan. Al op jonge leeftijd vertelde Ellie dat ze graag wilt wonen in Paradijswaterval in Zuid-Amerika. Maar door allerlei tegenslagen in het leven, lukt het het stel niet om voldoende geld te sparen voor de reis. Ze worden oud en uiteindelijk sterft Ellie, zonder hun droom waar te maken. Carl blijft alleen achter en veranderd in een verdrietige en bittere oude man die van niemand iets moet hebben. Ze hebben hun hele leven in hetzelfde huis gewoond en Carl weigert om daar te vertrekken en in een tehuis te gaan wonen. Er ontstaat een stad om zijn huis heen, maar Carl blijft. Als de rechter hem dwingt te verhuizen, bindt hij duizenden heliumballonen aan zijn huis om de droom van Ellie waar te maken. Hij wil hun huis verplaatsen naar Paradijswaterval. Het lukt, het thuis stijgt samen met hem op. Maar een jonge jongen genaamd Russell blijkt per ongeluk ook mee te zijn gegaan. Samen gaan ze het avontuur tegemoet en gaan ze op weg naar Zuid-Amerika om Ellies droom waar te maken. Gegarandeerd dat je een traantje wel zult pinken bij deze film. Up is een film die je absoluut niet mag missen en die je altijd bij zal blijven.

Lees ook:  Wat is kinetische kunst?

Wall-E

De aarde is volledig verlaten, want de mensheid heeft de planeet zo vervuild dat deze onleefbaar is geworden. De mens is de ruimte in getrokken om daar enige tijd rond te trekken in een enorm ruimteschip. Ondertussen ruimen robots de puin op aarde op. Inmiddels zijn 700 jaar verstreken en de aarde is nog altijd onleefbaar. De robots functioneren inmiddels niet meer, op één na. Zijn naam is Wall-E en hij rijdt nog altijd rond om puin om te ruimen. Op een dag komt er een nieuwe robot aan op aarde, genaam E.V.E. Wall-E is meteen verliefd en doet er alles aan om haar hart te veroveren. Helaas heeft E.V.E. geen interesse. Ze is geprogrammeerd om op aarde op zoek te gaan naar teken van leven. Als Wall-E haar op een dag een klein levend plantje laat zien dat hij ooit heeft gevonden, schakelt E.V.E. zichzelf uit in afwachting tot ze weer opgehaald wordt. Wall-E begrijpt niet wat er gebeurt maar grijpt direct zijn kans op E.V.E te versieren. E.V.E. wordt echter weer opgehaald door het ruimteschip dat haar gestuurd heeft. De verliefde Wall-E blijft alleen achter, maar gaat haar achterna. Samen komen ze terecht op het ruimteschip dat bewoont wordt door de laatste overgebleven mensen. Het bijzondere aan deze film is dat beide robots, Wall-E en E.V.E., niet kunnen praten. Het eerste gedeelte van de film is dus zonder gesproken tekst. Toch zullen de robots je hart snel veroveren en leef je met ze mee. Wall-E brengt niet alleen een mooie boodschap, maar is ook een zeer mooie, ontroerende en prachtige gemaakte animatiefilm.

Lees ook:  Tuinonderhoud per seizoen: alles wat je moet weten

Er zijn zo ontzettend veel goede animatiefilms dat de keuze erg moeilijk was. Maar bovenstaande films zijn absolute toppers. Maar ook Finding Nemo, Zootopia/Zootropoli en Frozen verdienen een ereplek.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down