Belangrijke elementen van een feestje

5 juni 2022
708
Licht en geluid huren Maastricht

Een goed feestje geven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Als je het goed wil doen kun je een dj booth en licht en geluid huren! De meeste mensen gaan namelijk al de mist in vanaf het moment dat ze mensen uitnodigen. Vaak hoor je mensen dan zeggen: “Het wordt niks bijzonder hoor. Gewoon een klein feestje.” Het is te begrijpen dat mensen dit zeggen. Je wilt toch niet dat gasten een hoge verwachting hebben en vervolgens teleurgesteld worden. Tóch kun je jouw feestje hierdoor tekort doen. Wat je dan wel moet doen om een goed feest te organiseren? Wij geven je in deze blogs meerdere tips, vooral met een psychologische insteek, om er zo voor te zorgen dat dit feest onvergetelijk wordt!

Tip 1: Schep juist verwachtingen van een feestje

Nogmaals, het is dus begrijpelijk dat je bij het uitnodigen van je gasten aangeeft dat het niet veel bijzonders wordt. En ben je ook niet van plan om een uitbundig feest te geven, dan is dat helemaal prima. Maar ben je wél van plan een groot feest te geven, dan mag je best een hoge verwachting scheppen. Als jij namelijk beloofd dat het een geweldig feest wordt, dan zul je minder afmeldingen krijgen én ze komen enthousiaster en hoopvoller op jouw feestje. Hierdoor is de kans groter dat het daadwerkelijk een spektakel wordt. Durf hoog in te zetten.

Tip 2: Creëer een groepsgevoel

Als je een goede sfeer wilt creëren waarin mensen die elkaar niet goed kennen zich openstellen, dan moet je zorgen voor saamhorigheid. Je ziet het namelijk vaak genoeg gebeuren dat er in grote groepen eilandjes ontstaan. Mensen die iets met elkaar gemeen hebben, scheiden zich van de rest en trekken met elkaar op. Er ontbreekt dan een saamhorigheidsgevoel. Hoe je dit kan voorkomen? Geef een themafeest met dresscode. Hierdoor ontstaat er een eenheid en durven mensen sneller elkaar aan te spreken. Maak van tevoren wel duidelijk dat de dresscode voor iedereen geldt. Anders krijg je juist dat de ene helft zich overdressed voelt en de ander meer een toeschouwer. Dan kan het alsnog ongemakkelijk worden.

Lees ook:  Zelf kaarsen maken: heel eenvoudig met deze tips

Tip 3: Licht en geluid huren voor het feestje

Wat is sfeer en hoe zorg je ervoor? Sfeer is een stemming die ontstaat onder bepaalde omstandigheden. Alle omstandigheden die zintuigen prikkelen, kunnen de sfeer beïnvloeden. Denk dus aan licht en geluid, maar ook eten en drinken. Als je dus een maaltijd bereid, zet dan niet alle ramen en deuren open voordat je gasten arriveren. Laat de geur van vers gebakken knoflookbrood juist hangen. En probeer ook eens wat anders te serveren dan alleen maar chips en nootjes. Trek bijvoorbeeld het thema van het feest door in de snacks die je serveert.

Daarnaast is muziek een onmisbaar onderdeel voor een goede sfeer. Het beïnvloedt mensen en zorgt voor emoties. Het kan mensen rustig maken of juist leven in de brouwerij brengen. Vooral lage bassen veroorzaken trillingen in ons lijf die emoties kunnen opwekken. Muziek rond de 120 beats per minuut wordt als opwindend ervaren. Maar zorg wel voor een goede opbouw, begin dus niet meteen met de meest swingende nummers. Wil jij je tijdens het feest liever geen zorgen maken over de muziek? Regel dan een dj en vergeet niet extra licht en geluid te huren in de buurt voor een op-en-top feestsfeer.

Tip 4: Zorg voor dynamiek

Zet veel stoelen neer en je zult vanzelf een statische sfeer krijgen. Zorg dat mensen in beweging blijven. Zet weinig stoelen neer, maak een plek aan de zijkant met wat eten en drinken en zorg dat je een grote ruimte leeg houdt voor de mensen. Maak je geen zorgen als mensen echt willen zitten, ze vinden dan altijd wel een plek. Meestal leunen ze half ergens tegenaan of gaan op de grond zitten. Dat is altijd nog dynamischer dan een kring van stoelen. Een feest waar lekker gedanst wordt, is meestal goed. Beweging zorgt namelijk voor ontspanning. Het zorgt ervoor dat mensen dichterbij elkaar komen en zich voor elkaar openstellen.

Lees ook:  Tips voor een gezonde levensstijl

Kun jij naast deze tips ook nog wel inspiratie gebruiken voor welk thema jouw feestje moet krijgen of over thuis feesten? Lees dan onze blog over de 5 allerleukste ideeën voor een themafeest en tips om thuis een feest te organiseren. En als je thuis een feest wil geven, maar wel je vloer heel wilt houden, dan hebben wij nog wel een aantal tips over hoe je het beste jouw vloer kunt beschermen tijdens een feestje. Veel feestplezier alvast en maak er een onvergetelijke avond van!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down