De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

23 maart 2022
133

Niemand zal je ooit kunnen voorbereiden op het overlijden van een van de belangrijkste personen in je leven. Moeders spelen bij de meeste de rol van je beste vriendin, je beschermer, je leraar, je luisterend oor, je grootste fan, vertrouwenspersoon en nog veel meer. De dood van je moeder is waarschijnlijk een van de lastigste rouwprocessen waar je doorheen gaat. Voor sommige overlijdt hun moeder veel te vroeg en voor andere voelt het dat ze hun moeder te vroeg kwijt zijn geraakt. Het is vaak een lang proces aan verdriet, herinneringen, het groot gemis en alle emoties die bij het rouwproces komen kijken.

Rouwen

De letterlijke betekenis van rouwen is het omgaan met verlies. Dit kunnen verloren vriendschappen zijn, relaties die verbroken worden of het overlijden van een dierbare. Bij rouwen kom je tot de realisatie dat je gaat wennen aan het idee van verlies en dat je de situatie gaat begrijpen. Herinner jezelf eraan dat er geen correcte manier van rouwen is. Rouwen is voor iedereen anders en gebeurt voor iedereen ook op een andere manier. Dus laat je nooit door iemand vertellen dat jouw manier van rouwen niet ‘goed’ is. Rouwen is een natuurlijk proces waar we waarschijnlijk allemaal aan moeten geloven op een punt in ons leven. Waarbij tijd onze enige heler is.

Gedichten

Gedichten kunnen vaak een vorm van herkenning zijn in andermans gevoelens. De gevoelens die jij net zo ervaart als iemand anders die ze op papier heeft gezet. Gedichten zijn soms de woorden die jij niet hebt weten te vinden. Gedichten zijn een sterk communicatiemiddel, waarmee jij geraakt kan worden of waar jij andere mensen mee kan raken. In gedichten herkennen we onze eigen gevoelens. Woorden kunnen heel veel gewicht en gevoel met zich meedragen en wanneer iemand de juiste woorden in de juiste volgorde weet te plaatsen, kan dat een enorme werking hebben op iemand. Vandaar dat hieronder de 9 mooiste gedichten worden genoemd omtrent het overlijden van moeders, hopende dat deze gedichten ook iets bij jou losmaken.

Lees ook:  Zelf een geboortebord maken

1. Ik heb mijn moeder niet verloren

Gedicht

Bron: rouwgedichtje.nl

2. Troost

gedichten

Bron: Herman van Veen

3. Andere wereld

gedichten

Bron: Boudewijn Knevels

4. Lang geleden

gedicht

Bron: Jan Wolkers

5. Gemis

gedichten

Bron: Herman Brusselmans

6. Mensen van voorbij

gedichten

Bron: gedachte-gedichten.nl

7. Leven

Gedichten

Bron: Ida Vos

8. Geen licht

Gedichten

Bron: gedachte-gedichten.nl

9. Afscheid

Gedichten

Bron: René Oskam

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

5 redenen om te mediteren

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings