De 8 mooiste notitieboekjes voor je dagelijkse inspiratie en herinneringen

5 januari 2016
560
Pocket Herbarium

Er zijn zoveel dingen in het leven die de moeite waard zijn om vast te leggen en te bewaren. Mooie bloemen uit de natuur, kunstenaars die je in de gaten wilt houden, tuintips die goed werken om de oogst uit je tomatenbak te vergroten, een liedje dat je niet wilt vergeten, die ene zin uit een boek die je aan het denken zette..

Hoewel onze hersenen een goede databank zijn, is het soms ook juist fijn om herinneringen en dagelijkse inspiratie in notitieboekjes vast te leggen, zo weet je zeker dat je die belangrijke dingen niet vergeet in de waan van de dag. We gingen daarom op zoek naar de mooiste exemplaren die net wat meer bieden dan een berg witte pagina's en bijzonder zijn vanwege het onderwerp of vormgeving. Hieronder een selectie van de mooiste exemplaren:

Pocket Herbarium | Verzamel de natuur in je achterzak 

Inspiratieboekjes

In dit met zorg vormgegeven Herbarium van achterzakformaat legt je je mooiste natuurherinneringen vast: met gedroogde blaadjes en bloemen, gedachten die in je opkomen en kleine tekeningen. Dit notitieboekje bevat daarnaast ook leuke informatie over de top 10 van wilde bloemen, inspirerende quotes en een bloementekenles. Speciaal voor alle natuurliefhebbers die blij worden van kleine dingen! Bestel het Pocket Herbarium hier.

Kunstdagboek | Je eigen museum op notitieformaat

Inspiratieboekjes

Dit notitieboekje is zo opgezet dat je heel overzichtelijk kunt bijhouden welke tentoonstellingen je hebt bezocht, welke kunstwerken je aanspreken en wat je inspireert. Inclusief ruimte voor je persoonlijke toevoegingen en een kalender voor alle wat je nog wilt gaan zien! Mooi om zo een jaar in 'kunst' vast te leggen. Bestel het Kunstdagboek hier.

Lees ook:  Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats

Visual Notebook | Teken je gedachten

inspiratieboekjes visual

Onder het mom van 'minder kletsen, meer zeggen' maakte Kim Ravers dit leuke boekje. Het idee: alles wat je schrijft, kun je ook tekenen. Wilde ideeën, krachtige krabbels en geniale plannen. Dit notitieboek geeft leuke voorbeelden en op de lege pagina's kun je je eigen getekende gedachten kwijt. of liever gezegd: tot leven brengen! Bestel het Visual Notebook hier.

Boekendagboek | Een persoonlijke bibliotheek in je broekzak

Inspiratieboekjes

Of het nu een roman, dichtbundel of biografie is, in elk boek zijn wel zinnen of thema's te vinden die inspireren, of die je aan het denken zetten. Je kunt allicht in elk afzonderlijk boek een plakkertje zetten, maar eenvoudiger en doeltreffender is het om deze dingen te verzamelen op één plaats. Als het notitieboekje vol is heb je een prachtige en zeer persoonlijke verzameling! Bestel het Boekendagboek hier.

One line a day | Een heel jaar in 365 zinnen 

Inspiratieboekjes

Speciaal voor mensen die zich graag beperken tot de essentie: met 1 regel per dag creëer je in dit boekje een beknopt jaaroverzicht van je gedachten, ideeën en gevoel. Ook een mooie manier om je ontwikkeling in de tijd te volgen, vaak zijn we ons niet bewust van de stappen die we in onze gedachten zetten, maar hiermee kun je alles nog eens rustig teruglezen en de balans opmaken. Bestel het 'One line a day' boekje hier.

Tuindagboek | Schrijven met groene vingers

Inspiratieboekjes

In dit logboek kun je alles noteren wat je over tuinieren te weten komt. Er is ruimte voor weetjes over planten, bloemen, bomen en de kunst van het tuinieren zelf. Zo vergeet je nooit meer de tips die je gebruikte om de rozen extra lang te laten bloeien of de naam van die ene plant die je altijd nog in de tuin wilde zetten. Wellicht is deze verzameling notities ook wee een inspiratie voor anderen! Bestel het Tuindagboek hier.

Lees ook:  Reizen en werken al Digital Nomad

Dwarsligger | Veel woorden op het kleinste formaat

Inspiratieboekjes

Na de uitgaven van romans in de dwarsligger edities, is er nu ook het opschrijfboekje met de rug bovenaan de pagina in plaats van aan de zijkant. Klein boekjes met dunne pagina's, ideaal om veel gedachten in compacte vorm mee te kunnen nemen. Het ontwerpen komen van topkunstenaars Floor Rieder (maakt o.a. illustraties voor Flow) en Stephan Vanfleteren (deze laatste won vijf World Press Photo Awards) wat de boekjes een extra dimensie geeft. Bestel de dwarsliggers hier.

Inspiratienotebook | Voor diepe hersenspinsels en luchtige ideeën

inspiratieboekjes notebook

Een prachtig notitieboekje om de kleine dingen van het leven te onthouden: een boodschappenlijstje, de titel van dat ene liedje dat je wilt onthouden, een belangrijk telefoonnummer, een lekker recept dat je bij vrienden at, de regels van een gedicht dat je raakte. Door het boekje heen geven diverse levenskunstenaars zoals Deepak Chopra en Anselm Grun je inspiratie om de pagina's te vullen. Bestel het Inspiratienotebook hier.

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down