De 5 mooiste plekken in en om Parijs voor natuurliefhebbers

11 juli 2018
2143

Bij Parijs komen er ongetwijfeld (onbewust) beelden in je op van de Eiffeltoren, de machtige Champs-Élysées en kleine tafeltjes op de stoep waar je nipt aan een koffie en een croissantje oppeuzelt. Maar Parijs is ook (of misschien wel juist!) een bestemming waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Vind de natuur in en om Parijs

Wandelen, fietsen, varen door de natuur – in en om Parijs zijn er veel plekken waar de grote stad met al haar cultuurtempels en culinaire instituten ver weg lijkt. Met de Thalys ben je er bovendien lekker snel, vanaf Rotterdam is het slechts 3 uur naar Gare du Nord.

We zetten 5 bijzondere natuurbelevingen van deze prachtige stad op een rij, van een fietsroute langs verborgen tuinen tot plekken om heerlijk in een bootje op het water te dobberen. Fijne inspiratie voor alle jaargetijden!

1. Flaneren in Jardin des Tuileries

Beeld: 123rf

Beeld: 123rf

Deze bijzondere tuin heeft zijn naam te danken aan de dakpanfabrieken die oorspronkelijk hier stonden. In 1564 liet Koningin Catharine de Medici het voormalige paleis bouwen, in 1664 schiep de beroemde tuinman van Koning Louis de 14e, André Le Nôtre, de tuinen volgens het ontwerp dat we vandaag de dag kennen.

Schermafdruk 2018-06-14 19.11.46

Café des Marroniers

Slenter over de mooie lanen en waan je omringd door bomen, eindeloze bloemperken en gazons. Strijk neer voor een pauze bij een van de twee grote vijvers. Pak een gratis stoel en ga zitten waar je wil. Ook vind je hier talloze cafés, zoals Café des Marroniers en La Terrasse de Pomone.

Lees ook:  Geluk in een maisveld

2. Bootje varen in Bois de Boulogne

Bootjes bij Bois du Boulogne | Beeld: 123f

Bootjes bij Bois du Boulogne | Beeld: 123rf

Midden in het 16e arrondissement, aan de oever van de Seine, ligt Bois de Boulonge. Dit is een groot, 19e eeuws park met eikenbomen, johannesbroodbomen, beuken, kastanjes en een aantal leuke meertjes. Al meer dan 100 jaar kun je hier bootjes huren waarmee je een ontspannen roeitochtje over het water maakt. Eén van de meertjes, Lac inférieur, herbergt in het midden een eiland met daarop een restaurant. Vaar er met je roeiboot naar toe, of pak het kleine veerpontje. Blijf vooral nog even hangen, want in de zomer en het weekend zijn er optredens in het openluchttheater. Voor kampeerliefhebbers: in dit park kun je ook je tent of caravan neerzetten!

3. Wandelen door Oise-Pays de France Park Régional

Afbeeldingsresultaat voor Oise-Pays de France Parc Régional

Op ongeveer 20 minuten van de luchthaven ligt Oise-Pays de France Park Régional. In het ‘hoofdkwartier’ van dit mooie gebied, Maison du Parc, vind je talloze kaarten met wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de route van 9 kilometer die start bij Maison du Parc en je langs weilanden en een oud klooster en kasteel voert en vervolgens in het bos overloopt. Hier ben je omringd door de bomen en kom je niet veel andere wandelaars tegen. Een heerlijk contrast met de drukte van de Parijse binnenstad! Tip: in het weekend is Maison du Parc niet altijd open, maar je kunt de wandelroutes ook hier downloaden

4. Fietsroute langs verborgen tuinen van Parijs

Start in zuidelijke richting op Place Stalingrad met het Canal Saint-Martin aan je rechterhand. Wanneer het kanaal ondergronds gaat ga je verder over de Boulevard Richard Lenoir tot aan de Bastille. Steek hier het plein over en ga verder op de Avenue Daumesnil waar je de aquaducten kunt beklimmen en een tussenwandeling kunt maken door de tuin van Viaduct des Arts.

48107565 - canal lock in the saint-martin canal in paris france

Canal Saint-Martin | Beeld: 123rf

Fiets door naar de hangende tuinen van de Promenade Plantée. Op warme dagen is het hier aangenaam koel! Via deze Promenade kom je in het Bois de Vincennes, een groot bos aan de oostkant van Parijs. Een kleine klim naar boven, maar vanaf daar kun je je fiets naar beneden laten rollen naar de Lac de saint-Mandé.

94923255 - vincennes park and lake with swans at dusk

Bois des Vincennes | Beeld: 123rf

Rij door naar de Maison Rouge tuinen bij Lac des Minimes, hier vind je drie kleine eilandjes met wilde begroeiing waar veel vogels nestelen. Je bent nu zo’n 11 kilometer onderweg, tijd voor een picknick aan het water. Optioneel kun je doorfietsen over Avenue de Tremblay naar het bloemrijke Pont de Joinville.

Lees ook:  Eén met de natuur

5. Wandelen door het bos van Rambouillet

Afbeeldingsresultaat voor rambouillet

Het Château Rambouillet | Beeld: Wikimedia

Op zo’n 50 kilometer van Parijs ligt Château de Rambouillet. Dit mooie kasteel (je kunt het bezoeken) is omgeven door 20.000 hectare bos, groene grasvelden en waterpartijen. Talloze korte en lange wandelroutes doorkruisen het park, evenals fietsroutes en paden speciaal voor paarden.

81117786 - deer

Beeld: 123rf

De beroemde GR1 loopt ook dwars door het bos, net als de Véloscénie (een fietspad langs een scenische route) die Parijs met Mont Saint-Michel verbindt. Midden in het bos ligt een speciaal dierenpark waar je in verborgen uitzichtposten wilde dieren kunt spotten, zoals herten, oerossen en everzwijnen.

Ook zin om de natuur van Parijs te beleven? Meer tips vind je op france.fr of bekijk ons artikel over de bezienswaardigheden in Parijs eens!

.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings