De 12 meest adembenemende operagebouwen ter wereld

2 maart 2017
558
Operagebouwen

Gebouwen die net zo betoverend zijn als de opera die erin opgevoerd wordt. Een plek waar kunst en architectuur samenkomen. Ook als je niet van opera houdt, is een bezoek aan deze gebouwen met hun adembenemende schoonheid een beleving. 

Bijvoorbeeld het Markgrafelijk Operagebouw in het Duitse Bayreuth uit de 18e eeuw. Het barokke ontwerp met het handgeschilderde houten dak is indrukwekkend om te zien en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Harbin Opera House in China daarentegen is een modern gebouw, ontworpen door het Chinese architectenbureau MAD, met een bijzonder, rond design om zoveel mogelijk één met de natuur te zijn. De vloeiend ontworpen balkons herinneren aan de traditionele architectuur.

Het is mooi om te zien dat het niet alleen de eeuwenoude gebouwen zijn die indruk maken. Ook in onze eeuw leeft opera, muziek en ballet nog steeds en worden nieuwe zalen ontworpen die passen bij deze tijd. We zijn benieuwd hoe over 200 jaar hiernaar gekeken wordt!

Hieronder zetten we 12 van de mooiste oude én moderne operagebouwen ter wereld op een rij. Even wegdromen bij deze pracht en praal.

1. De Weense Staatsopera

Operagebouwen

2. Sydney Opera House

Operagebouwen

3. Palau de la Música Catalana, Barcelona

Operagebouwen

4. Palais Garnier, Parijs

Operagebouwen

5. Oslo Opera House

Operagebouwen

6. Mariinskytheater, St Petersburg

Operagebouwen

7. Metropolitan Opera House, New York City

Operagebouwen

8. Teatro La Fenice, Venetië

9. Harbin Opera House, China

Operagebouwen

10. Estates Theatre, Praag

Operagebouwen

11. Drottningholms Slottsteater, Stockholm

Operagebouwen

12. Markgrafelijk Operagebouw Bayreuth, Duitsland

Operagebouwen

 

Lees ook:  Dit theater op het Nederlandse strand is gemaakt van 5800 bamboestokken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings