De 10 leukste poëzie versjes

9 VIEWS
De 10 leukste poëzie versjes

We kennen allemaal wel de poëzie versjes van vroeger. We vinden er troost en herkenning in, maar ook rust en plezier. Vaak sluiten de versjes heel goed aan op de manier waarop we nu leven. Poëziealbum versjes hoeven helemaal niet saai en oudbollig te zijn. Er is genoeg poëzie wat interessant is en anders heb je altijd nog de jonge dichters. Wanneer je een poëzie versje voor de eerste keer leest, is het vaak lastig te begrijpen wat er nu eigenlijk staat. Wij hebben de leukste poëzie versjes op een rijtje gezet die zeker niet mogen ontbreken in je album.

Toon Hermans

Toon Hermans was in Nederland vooral bekend als cabaretier, maar had ook zeker een goede reputatie opgebouwd als dichter. Toon Hermans stond vooral bekend als schrijver van korte poëzie versjes en zijn liefdevolle waarnemingen. Zijn grootste inspiratiebron was zijn geliefde Rietje.

poëzie

Lars van der Werf

Lars van der Werf is een dichter en schrijver uit Rotterdam. Zijn eerste gedichtenbundel verscheen in 2014, zijn tweede bundel in 2016 en zijn derde bundel in 2017. Zijn gedichten zijn vaak maar heel kort en eenvoudig. Toch weet hij heel veel te beschrijven, wat wij niet onder woorden kunnen brengen. Veel mensen kunnen zichzelf dan ook herkennen in zijn versjes. In zijn bundel ‘komt wel goed’ schrijft Lars van der Werf vooral over liefde.

Lees ook:  Een expo ter ere van Jimi Hendrix in London

poëzie

poëzie

M. Vasalis

M. Vasalis was een Nederlandse dichteres en psychiater. In de derde gedichtenbundel Vergezichten en gezichten worden weer de thema’s verwerkt die ook al in de vorige bundels voorkwamen. De natuur, zee, liefde en droombeelden nemen weer het grootste deel van de bundel in beslag.

poëzie

Hans Bouma

Hans Bouma is niet alleen een dichter, hij is ook theoloog, schrijver en spreker. Hans Bouma publiceerde naast poëzie verschillende boeken en bundels op het gebied van theologie, natuur, milieu, ethiek en liturgie.

poëzie

Hans Hagen

Voordat Hans Hagen fulltime schrijver werd, was hij leraar Nederlands, redacteur van een jeugdtijdschrift en speldocent. Nu heeft hij meerdere boeken en gedichtenbundels uitgebracht.

poëzie

poëzie

Remco Campert

Remco Campert is een dichter en schrijver. Hij schrijft vooral verhalen over de romantiek. Hij is begonnen als dichter, maar zijn verhalen in tijdschriften worden steeds langer en ondertussen heeft hij al verschillende romans gepubliceerd.

poëzie

poëzie

MEER INSPIRATIE

Top 8 spannendste thriller boeken van dit moment
Sinterklaas gedichten verzinnen? Wij helpen je op weg!
De leukste biografie boeken van dit moment
De leukste musea in de Achterhoek