Daten na je 65ste | Netty

1017 VIEWS
Daten na je 65ste | Netty

Via de datingsite kreeg ik eind december een uitnodiging om kennis te maken tijdens een wandeling met onze honden. Netty, een aardige dame uit Bergen, kwam met dit goede idee. Wel één in de categorie ‘experiment’, want haar 6 jaar oude reu, een mooie Franse buldog en mijn mini-bullterrier-reu van 4,5 (genaamd ‘Woods’) moesten elkaar wel liggen, anders hadden we toch een probleem.

“Grappig is, dat je ondanks foto’s en diverse telefoongesprekken pas weet of er de mogelijkheid van een klik is wanneer je elkaar in het echt ziet”

Laatst probeerde namelijk een pitbull zijn bazin te tonen, dat hij mijn Woods zonder problemen kon onderdrukken. De pitbull weet nu beter, en de mooie bazin loopt een blokje om wanneer ze ons ontwaart. Jammer van de dame, maar ik was niet boos op Woods. We laten ons tenslotte niet op onze kop zitten.

Maar deze keer begroetten de honden elkaar nieuwsgierig en zeker niet agressief.

‘Rare kop heb je wel’, zei de buldog tegen Woods.
‘En jij bent zeker uit het raam van de eerste verdieping gevallen gezien je platte snuit’, merkte mijn hond op.

Gelukkig bleef het daarbij, alleen wie het eerst en vervolgens het laatst zijn merkteken tegen een struik mocht plassen, leverde voor de baasjes komische momenten op. Grappig is, dat je ondanks foto’s en diverse telefoongesprekken pas weet of er de mogelijkheid van een klik is wanneer je elkaar in het echt ziet.

Lees ook:  Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen

De toegestuurde vakantiekiekjes en de telefoongesprekken waren veelbelovend. Maar de klik bleef uit. Het was koud, er waaide een frisse wind door de duinen en ik zette m’n muts op. Zo’n weinig fantasievol exemplaar, die strak over het hoofd zit en mijn gelaat reduceert tot een ingepakt eierdopje. Kortom, een muts waarvan je de drager wel erg leuk moet vinden om er je er niet te veel aan te ergeren. Ze kon er of hard om gaan lachen, of zich afvragen met wat voor een rare kwibus ze in hemelsnaam in een doordeweekse duinwandeling was beland.

“Mijn muts en ik hadden de lakmoesproef niet doorstaan, en andersom werd het aan mijn kant ook niet warm – ondanks die muts”

Naderhand, onze doggies in de auto, dronken we samen cappuccino in een leuk restaurantje. Ik was heel blij met haar uitnodiging, want een uur samen met een andere hond lopen had ik in de paar maanden dat ik mijn ‘Woods – van Jeeves of Velvet Spine’ bezat, nog niet kunnen uitproberen. De baasjes bekenden echter dat ze elkaar wel aardig vonden, maar beiden geen enkele connectie gevoeld hadden. Mijn muts en ik hadden de lakmoesproef niet doorstaan, en andersom werd het aan mijn kant ook niet warm – ondanks die muts.

Lees ook:  Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring

Well, you can’t win them all – het zou ook wel erg druk worden, haha. Bedankt Netty, het ga je goed, samen met je fijne hond.


Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan