Daten na je 65ste | Megan

1034 VIEWS
Daten na je 65ste | Megan

Voor de verandering had ik mijn afspraakdame gevraagd om samen met mij eens de Oude Hortus bij het Universiteits-museum in Utrecht te bezoeken. In de Amsterdamse Hortus Botanicus ken ik namelijk inmiddels alle bomen bij hun voornaam.

Megan uit Vierheuvels wachtte reeds bij een coffee-corner in de stationshal van Utrecht Centraal. Onderweg, ik had een trein gemist, had ik via What’s app gemeld: ‘Ben onderweg, dicht in de buurt, denk ik.’ Zij antwoordde: ‘Vooral de toevoeging ‘denk ik’ geeft vertrouwen.’ Haar scherpe reactie deed me glimlachen.

Ze had contact opgenomen voor een vriendschappelijke ontmoeting nadat ze mijn datingcolumns op Paradijsvogels Magazine gelezen had. Megan is een jonge vrouw, rond de 57, slank, vriendelijk en gezegend met een knap gezicht en een niet-aflatende lach, een heerlijke eigenschap anno 2015.

In Megan bleek eenzelfde vuur te branden. Zodanig, dat ik me op zeker moment me afvroeg of ik niet op de verkeerde plek was, want deze dame deed mij méér dan menige ‘echte date’.

Na uitgebreid gesproken te hebben en met een koffie in de hand een beetje uitgelegd te hebben wie we echt waren, stapten we op de bus naar de Hortus. We werden hartelijk begroet door Jelske die als rechtgeaarde gastvrouw folders overhandigde en ons met overtuigende liefde en passie wees op de meest interessante bomen en planten in ‘haar’, sinds ongeveer 1740 bestaande, tuin.

In Megan bleek eenzelfde vuur te branden. Gezegend met een positieve instelling sprak ze met respect over haar ex-partner en vertelde ze zo vol passie over haar zoon van 23, dat ik op zeker moment me afvroeg of ik niet op de verkeerde plek was, want deze dame deed mij méér dan menige ‘echte date’. Maar dat was niet de insteek, niet wat we afgesproken hadden. Tja, de dingen gaan zoals ze gaan.

Terwijl we een fraai exemplaar van een Davidia involucrata bestudeerden, vertelde Megan dat ze ook op onderzoek was gegaan middels de datingsite, maar dat ze het mannelijke aanbod maar lastig en veeleisend vond.

We liepen grappend en gekscherend door de Hortus – absoluut een bezoek waard wanneer u in de buurt bent. Megan bleef die hele middag zo gewoon, dat het eigenlijk niet gewoon was. Ze leek zich ook duidelijk te amuseren met mij en mijn tijdens-alle-voorgaande-hortusbezoeken-vergaarde-kennis over de aanwezige flora. Terwijl we een fraai exemplaar van een Davidia involucrata bestudeerden, vertelde Megan dat ze ook op onderzoek was gegaan middels de datingsite, maar dat ze het mannelijke aanbod maar lastig en veeleisend vond. Omdat wij puur vriendschappelijk hadden afgesproken voelde ik me totaal niet aangesproken en troonde haar mee naar een Gingko Bilboa, een van mijn favoriete bomen.

Lees ook:  Liefde kent geen regels

Na afloop aten we een tosti vergezeld van een glas wijn en ik realiseerde mij weer dat dit wel een erg leuke middag was met een erg leuke dame. ‘Pas op’, sprak ik mezelf streng toe, ‘je zit in een andere levensfase, maak de mogelijke vriendschap nu niet kapot.’ Zoals Frank Sinatra in ’67 in duet met dochter Nancy met de legendarische woorden een nummer 1 hit scoorde:

And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you

Dat zei ik dus niet, maar ik meende wel iets van een gevoel in die richting waar te nemen.

Ik hoop dat Megan zich bedenkt en geen tweede ontmoeting wenst, want het stormt in mijn hart en hoofd…

Op weg naar Centraal, wederom in de bus, stelden wij beiden vast dat wij elkaar nog wel eens wilden ontmoeten. Megan gaat de komende weken met vakantie naar vrienden in Bretagne en na afloop gaan we afspreken. We namen met vriendschappelijke zoenen afscheid op Centraal en terwijl de dame van de NS door de luidsprekers mijn trein aankondigde bedacht ik me opeens: ‘Ik hoop dat Megan zich bedenkt en geen tweede ontmoeting wenst, want het stormt in mijn hart en hoofd.’ Nou ja, stormt, het waait. Een zwaar onderdrukte zomerbries, want ik verzet me er uit alle macht tegen. Het was tenslotte niet de afspraak.

Lees ook:  Zeg het aan geen mens

Wel, de tijd gaat het leren, gelukkig kan ik haar amper bereiken de eerste weken. In het wifiloze Bretagne is flessenpost en tamtam nog zeer in de mode, vandaar. Mocht de storm toch in alle hevigheid aanzwellen, dan zal ik er over berichten en u allen uitnodigen voor de receptie.

Ook ik ben benieuwd.


Meld u aan voor de updates van Daten na je 65ste en ontvang automatisch bericht wanneer Hans Willems weer over een nieuwe ontmoeting schrijft:


Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Barcelina