Daten na je 65ste | Jessy (het vervolg)

1035 VIEWS
Daten na je 65ste | Jessy (het vervolg)

Lees hier het eerste deel over Jessy.

Met Pinksteren bezocht ik Jessy in Alkmaar. Haar woning was modern ingericht met veel prachtige planten en mijn bos bloemen stond mooi op haar TV-tafel. Rustige, klassieke muziek op de achtergrond, een gezonde lunch en koffie van coffee pads die toen net op de markt kwamen. Een fijn gevoel stroomde door m’n body, verheugd haar te mogen leren kennen.

Ruim twee-en-een-half-jaar heeft deze relatie geduurd en nog steeds betreur ik, terugkijkend, dat ik indertijd niet goed opgelet heb. Want wat Jessy het liefste wilde, daar nam ik niet voldoende notie van. Geen no-tie van Jes-sy, haha Ja, lach er maar om. Mannen zijn dom, of beter gezegd, kunnen dom zijn.

‘Achteraf, toen het te laat was, toen begreep ik het pas – achteraf zijn we allemaal wijs’

Jessy vond het namelijk niet zo leuk dat ik met ex-vriendinnen intensief contact hield. Zij wist dat ik haar trouw was, maar het idee dat ik met hen naar een film ging of ze begeleidde bij een invitatie, dat stoorde haar. En ik begreep dat niet, legde steeds opnieuw uit dat ik niet het bed deelde of zoende met die dames.

Lees ook:  Liefde kent geen regels

Achteraf, toen het te laat was, toen begreep ik het pas – achteraf zijn we allemaal wijs. Het was geen argwaan die Jessy parten speelde, maar steeds te moeten horen hoe leuk ik het had gehad met deze of gene bij die vernissage of cabaretvoorstelling, maakte haar niet vrolijk. Alsof ze slechts als weekendopvulling diende. Logisch, maar mijn onbegrip indertijd leidde tot verwijdering en het langzaam doodbloeden van iets moois.

‘Ja, zult u denken, maar worden toekomstige vriendinnen dan op hun beurt weer niet jaloers wanneer ik Jessy blijf zien?’

Nu, jaren later, hebben we regelmatig contact en ga ik samen met haar naar het Rijksmuseum of Stedelijk. We zijn gewoon fijne vrienden, die elkaar één of twee keer per jaar zien. Ja, zult u denken, maar worden toekomstige vriendinnen dan op hun beurt weer niet jaloers wanneer ik Jessy blijf zien? Niet waarschijblijk – ik zie haar één, hooguit twee keer per jaar. In de Jessy-periode zag ik beide oude liefdes wel één, twee keer per máánd. Ik heb mijn lesje geleerd.

Inmiddels heb ik wel 40 dates ‘gehad’. En wanneer ik 40 zeg, dan bedoel ik niet 39 of 41, wanneer ik 40 zeg, dan bedoel ik 20.


Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com. 

Foto: merlinandrebecca.blogspot.nl

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan