Daten na je 65ste | Eileen

1049 VIEWS
Daten na je 65ste | Eileen

Een paar jaar geleden was ik voor zaken uitgenodigd in Thailand. Aan de zakelijke verplichtingen had mijn gastheer een paar dagen ‘leisure’ gekoppeld, namelijk met een Floating Bungalow de rivier Kwai bekijken. Zo’n Floating Bungalow is een huisje op een vlot waarmee je de rivier bereist. ’s Nachts wordt jouw vlot, samengebundeld met anderen, door een motorboot stroomopwaarts getrokken. Bij het ochtendgloren ben je 20 kilometer verder en bezoek je hetgeen dat daar geboden wordt: een plaatselijke markt, interessante tempel of gezellige grot. Een openbaring.

Terugkomend van een excursie naar de lokale markt, een feestje van ‘ontdekken’ van spullen, fruit en groente die ik nog niet kende, keerde ieder naar z’n eigen tijdelijke woning op het water terug. Na het diner, dat die avond verzorgd werd op de grootse bungalow, uiteraard die van de organisator, ging ik voldaan naar mijn huisje. Naast mijn vlot lag een nieuw vlot behorende tot een andere groep, waarop een dame, gezeten op een bankje voor ‘haar’ huis een sigaartje rookte.

“Good evening, hello”, begroette ik haar.
“Hello, neighbor, did you enjoy your day?”
“Oh yes, it is great to be here, I’ll go inside and return after lighting a cigar myself”.

Dus ik nam plaats op zo’n zelfde bankje, maar dan op mijn vlot en vroeg:
“Where are you from? I’m Dutch by the way.”
“I’m British, Kent to be exact.”
“Kent? Which city?”, vroeg ik, onderwijl mijn reisherinneringen aan deze mooie streek tevoorschijn toverend.
“Well, Downton.”

Lees ook:  Poffen bij de slager

Ik maakte een inwendig sprongetje. “You have to be kidding, Downton I know well, visited it two times. Only there is no Downtown Abbey, I remember.” Nu was zij, Eileen was haar naam, verrast: “You know Downton of all places. Unbelievable! Such a small town.” Het puntje van haar sigaar lichtte op.

Ik vertelde dat ik op mijn huwelijksreis Downton had bezocht en 15 jaar daarna nogmaals met mijn dochters voor een tripje ‘terug in de tijd’.
“It smells great tonight”, zei ik vrolijk, waarop  Eileen antwoordde: “Yes, spring is in the air”.
“Why should I”, was mijn antwoord, en ik was blij dat Eileen dat niet gehoord had.

Zo babbelden we nog een tijdje door en spraken af om de volgende dag samen de markt te bezoeken, die op ons beider programma stond. Verheugd over wat de rivier mij vandaag gebracht had, dook ik mijn bed in. Om 7 uur nam ik, reeds gewekt door het lokale rivierconcert, een ochtendduik in het deel van de rivier waar we deze nacht naar toe waren gebracht. Zwemmend realiseerde ik mij plots dat het huisje van Eileen niet meer naast de mijne lag. “Ze hebben haar in het transport vannacht vast aan een ander huisje gebonden”, zei ik tegen mezelf. Tijdens het ochtendritueel keek ik uit naar een mooie dag met deze grand lady.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Paula & Pauline

Maar helaas. Navraag bij de reisleiding leerde mij dat de bungalows van haar groep vannacht stroomafwaarts verplaatst waren en onze woningen juist stroomopwaarts.

“Maar we zouden de lokale markt bezoeken, het stond in het plan!” probeerde ik nog, terwijl ik langzaam begreep wat de echte situatie was. “De lokale markt bezoeken doen wij ook, en zij ook, alleen hun lokale markt is niet onze lokale markt”, zo legde de vriendelijke meneer van de organisatie mij uit, en keerde zich om om de administratie van de dag in orde te maken. Wel naar de markt, maar zonder Eileen. De rivier Kwai: de kwaaiste niet, maar verdikkie, wat jammer dat hij haar weer meenam.

De knappe Eileen heb ik nooit teruggezien, maar misschien ga ik ooit weer eens naar Downton en loop ik alle deuren af. Drie keer scheepsrecht, zeggen ze toch?


Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan