Daten na je 65ste | Brommer

1126 VIEWS
Daten na je 65ste | Brommer

Mijn buurman René, drie deuren verderop, heeft sinds kort een leuke hond in huis. “Die is van m’n zoon, hij is met zijn vrouw aan het skiën,” zegt hij wanneer ik hem aanspreek. Ik sta op het punt om mijn miniatuur bull-terrier (ja, officiële naam van het ras) een blokje om te laten en we besluiten om samen te wandelen.

De honden lopen voorop als vriendjes naast elkaar en moet ik opeens lachen, want mij valt dat ene liedje in wanneer ik de achterkanten van onze hondjes zo zie : ‘in een rijtuigie, kijken naar de kont van het paard..’

“Hoe is het met je, jongen?” vraag ik, want ik herinner me hoe verloren hij leek na het overlijden van zijn vrouw, nu 4 jaar geleden. “Och”, zegt hij “het gaat z’n gangetje, alles went, maar ik mis Annie eigenlijk nog steeds wel, vooral ’s avonds. Dan zit je daar te zitten voor die tv, je kijkt, je ziet niets, of juist wel, maar niemand om het mee te delen. Niet dat Annie en ik daar druk mee waren, met tv, maar je begrijpt wat ik bedoel: Je zit maar te zitten, het schiet niet op, begrijp je?” Tweemaal ‘begrijp je’ in één zin. Ja, ik begreep het best.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Paula & Pauline

“Nooit gedacht aan een vriendin?” vraag ik hem. “Ja, soms. Mijn schoondochter zegt het ook: ‘Pap, je bent een leuke man, doe er wat mee. Annie komt niet meer terug.’ Ze bedoelt het goed, maar verd…, ik ben daar niet zo vlot mee en al helemaal niet met dat gedoe op de computer, ik heb zo’n ding zelfs niet eens.” Ik opper om dan een kennismakingsadvertentie in de krant te zetten, een enigszins verouderde maar desalniettemin effectieve methode. “Wat? Een vrouw uit de krant? Ik heb eens een brommer uit de krant gehad, alleen maar ellende.”

Ik schiet in de lach, vooral door de felheid waarmee hij die zin uitspreekt en zeg: “Ik dacht dat je die grap ging vertellen van ‘voor mij geen vrouw uit de krant, ik heb eens een brommer uit de krant gehad en er méér naast gelopen dan erop gezeten’.” René kijkt mij niet-begrijpend aan en opeens breekt zijn gezicht open in een daverende lach. “Ook méér naast gelopen dan opgezeten”, herhaalt hij, “Hahaha, die is goed. Ook méér naast gelopen haaaaaaaaa”. Hij blijft er bijna in. “Hoe kom je er op?”

“Het is waar gebeurd”, krijg ik er met moeite uit en we lachen tranen met tuiten. Twee onnozelaars op klaarlichte dag.

Lees ook:  Single of samen? Over keuzestress en groener gras...

Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan