Daten na je 65ste | Angelina

994 VIEWS
Daten na je 65ste | Angelina

Net op de grens van 65 en 66 werd ik een soort van verliefd op een jongere vrouw tijdens een vakantie op Bali. Dit probleem heb ik wel vaker, waarschijnlijk ben ik niet alleen. Toen de bekende cabaretier Hans Dorresteijn werd gevraagd of hij nog weleens verliefd was, antwoordde hij: “Wanneer ik door Amsterdam loop op ’n zonnige dag, wel iedere 10 minuten opnieuw”.

Ik glimlachte voor de tv gezeten en herkende dat. Niet dat hij of ik die dames wilden aanraken of zelfs maar benaderen, maar hun presences gaven ons een fijn gevoel en de mogelijkheid om onze fantasieën en dromen te verwerken.

Hoe is het mogelijk dat je iemand die je totaal niet kent en die waarschijnlijk gewoon getrouwd is, en allesbehalve bezig is jouw aandacht te trekken, zoveel leuker vindt dan de serveerstertjes op het strand met hun prachtig opgemaakte ogen en wiegende bips?

De jonge vrouw op Bali was gekleed in een blauwe, vormeloze overall, droeg groene laarzen en verzorgde het zwembad, de tuin en het terras van het hotelletje op het strand waar ik verbleef. Haar kleine meisje van pakweg 3 jaar speelde op de binnenplaats, terwijl haar mama aan het werk was.

Hoe is het mogelijk dat je iemand die je totaal niet kent en die waarschijnlijk gewoon getrouwd is, en allesbehalve bezig is jouw aandacht te trekken, zoveel leuker vindt dan de serveerstertjes op het strand met hun prachtig opgemaakte ogen en wiegende bips?

Mr. Washiki lachte en zei: “Deze dame, Angelina, lijkt 40 maar ze is al bijna 60.

Het hotelletje werd gerenoveerd, er waren weinig gasten en de manager was een aardige oude baas die graag z’n Engels bijspijkerde in gesprekken met mij. Ik vertelde voorzichtig dat ik de jonge vrouw in die overall zo aandoenlijk vond en maakte hem duidelijk, dat ik verder geen enkele bedoeling had, maar zelf verbaasd was over mijn gevoel.

Lees ook:  Single of samen? Over keuzestress en groener gras...

Mr. Washiki lachte en zei: “Deze dame, Angelina, lijkt 40 maar ze is al bijna 60.” Zeldzaam in deze streken, waar vooral vrouwen er snel oud uitzien. “Zij is bijna doof, een niet-operabel defect, en het kind is haar kleinkind. Haar dochter werkt in een nachtclub en wanneer u die ziet, in vol ornaat dan, dan valt u van uw stoel, zo mooi is die meid.”

Hij vertelt dat Angelina’s man haar jaren geleden heeft verlaten voor een jongere vrouw. “Mannen hier vertrekken op een gegeven moment, niet onze beste eigenschap.” In de dagen erna bleef ik denken over en soms kijken naar de dame in de blauwe overall, die mij in meer dan een week tijd niet éénmaal brutaal rechtstreeks aankeek, maar onopvallend haar gangetje ging.

Een date van niks, zult u denken, maar ik zie het anders

En waarschijnlijk was dat maar goed ook, want voor het eerst wist ik bij God niet, wat ik anders kon doen dan alleen maar denken: what if?

Tja. What if? Niks what if. Gewoon een leuke vrouw in een vormeloze blauwe overall en groene laarzen. Bijzonder eigenlijk, dat ik dat leuker vind dan die opzichtige uitgaanstypes.

Een date van niks, zult u denken, maar ik zie het anders. Een mooi mens, dat tijdens haar werk keurig haar best doet. Een paradijsvogel, omdat ze zo positief afsteekt bij de grauwe kraaien en spreeuwen waar er ook genoeg van zijn. Ik hoefde haar niet te daten, ik was gelukkig haar te hebben gezien en denk nu, jaren later, nog vaak glimlachend aan de fameuze bewondering, die me bij haar aanblik overviel.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Baukje

Angelina, á doe segh, smile to me.


Hans Willems heeft een voorliefde voor paradijsvogels – ‘de smaakmakers in het gewone leven’. Al sinds zijn jeugd is hij een fervent dagdromer en ontwikkelde hij een scherp oor voor goede verhalen. Na zijn pensionering is hij gaan daten, op Paradijsvogels Magazine beschrijft hij zijn bijzondere ontmoetingen. Wilt u rechtstreeks reageren? Mail dan naar hanswillems25@gmail.com

 

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan