Daten na je 50e: het kan wat minder serieus

9 januari 2016
511
daten 50

Daten na je 50e. Snijd dit onderwerp aan en u zult ongetwijfeld getrakteerd worden op een aantal zuchtende gezichten en rollende ogen. Veel mensen die zich waagden aan een dating-avontuur na hun 50e zijn snel weer huiswaarts gekeerd, anderen blijven er met een half been in hangen: het doel is om iemand te vinden om het samen leuk te hebben, maar het proces om dit voor elkaar te krijgen staat hen eigenlijk tegen. Herkenbaar?

Daten na je 50e brengt zeker nieuwe uitdagingen met zich mee, maar er zijn ook veel mensen die hier zeer positieve ervaringen mee hebben. Margaret Manning van het Amerikaanse blog Sixty and me schrijft hierover: "Veel vrouwen die ik spreek zijn niet op zoek naar hun nieuwe 'soulmate' wanneer ze gaan daten, maar hadden wel een hele leuke avond. Bovenal, ze hadden lol. Hoe meer ik met deze vrouwen praat, hoe meer ik begrijp hoe we het daten op latere leeftijd ook zouden kunnen zien: het hoeft niet zo serieus te zijn. Het hoeft niet eens te gaan om het vinden van een partner. In plaats daarvan kunnen we het ook gebruiken als een mogelijkheid om de wereld te zien, nieuwe vrienden te maken en interessante ervaringen op te doen. Wanneer je dan onverhoopt ook nog iemand tegen het lijf loopt met wie het bovengemiddeld klikt, dan is dat mooi meegenomen!"

Op basis van haar gesprekken en eigen ervaring geeft Margaret Manning wat interessante inspiratie om daten op een luchtige en verfrissende manier aan te pakken:

Wees creatief met date-ideeën

Vaak gaat het bij een date om wie u ziet. De setting is vaak hetzelfde: een kopje koffie drinken, iets eten. Maar wat als u het nu eens omdraait? En de focus legt op wat u leuk vindt om te doen, en dan iemand zoekt die dat ook leuk vindt om te doen. Zo slaat u 2 vliegen in 2 klap en haalt u tevens de druk van een mogelijk statisch en ongemakkelijk horecamoment. Denk aan het eten van een ijsje in het park, schilderen in het weiland tot het bezoeken van de dierentuin. Was uw metgezel niet voor herhaling vatbaar? Dan heeft u in elk geval iets leuks te doen gehad!

Lees ook:  Kaizen, continu verbeteren

Wees eerlijk over wat 'succes' voor u betekent

Op jongere leeftijd is 'trouwen' of 'voor altijd samen' vaak de (uiteindelijke) insteek als het om het vinden van een partner gaat. Nu dat u de 50 gepasseerd bent, zijn er zoveel meer opties! Er is uiteraard helemaal niets mis met het zoeken van een partner, als dat is wat u graag wilt. Aan de andere kant, wat lol maken, vriendschappen opdoen en interessante mensen ontmoeten kan ook erg leuk zijn. Er zijn ook veel mensen die niet meer met iemand samen willen of kunnen wonen, omdat ze al zo lang op zichzelf zijn en dat ook wel heerlijk vinden. Fijne ontmoetingen zijn dan een mooie invulling van daten. Hoe dan ook, wees eerlijk tegen uzelf wat u nu echt zoekt, dan wordt daten een stuk leuker en relaxter.

Kijk verder dan online daten

Online daten is een fantastische manier om potentiële partners te ontmoeten. Ruim aanbod, rustig zoeken en u hoeft met een eventuele toenadering helemaal niets te doen als u daar geen zin in heeft. Maar er zijn nog zoveel meer manieren om anderen te ontmoeten. Wat dacht u van speeddating? Ook al zit die ene er niet tussen, u heeft wel 10 gesprekken met onbekenden op een avond. Wanneer was de laatste keer dat u dat overkwam? En u bent een interessante ervaring rijker! Of vraag aan uw vrienden of zij nog iemand kennen waarvan zij vinden dat u er eens een rondje door het park mee zou moeten lopen. Zo'n 'warme' introductie kan ervoor zorgen dat het eerste contact nog soepeler verloopt.

Lees ook:  Van Greetje uit de polder tot zakenvrouw van het jaar

Focus eerst op uw eigen hobbies en passies

Zoek het dichtbij! En dan niet alleen in de vriendenkring van uw vrienden, maar in de dingen die u graag doet. Houdt u van schilderen? Misschien zijn er schilderclubs in de buurt waar u zich bij kunt aansluiten. Is vogels kijken uw ding? Wellicht zijn er (andere) groepen waar u samen mee op pad kunt. Wandelen? Ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat vindt u? Is 'men' over het algemeen te serieus als het om daten na je 50e aankomt en is het goed om er wat losser in te staan? Of mag het allemaal juist wat serieuzer? Hoe pakt u dit aan? Laat uw reactie achter onderaan de pagina!

Daten na je 65ste | Paradijsvogels Magazine
 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down