Daten na je 50e: het kan wat minder serieus

1506 VIEWS
Daten na je 50e: het kan wat minder serieus

Daten na je 50e. Snijd dit onderwerp aan en u zult ongetwijfeld getrakteerd worden op een aantal zuchtende gezichten en rollende ogen. Veel mensen die zich waagden aan een dating-avontuur na hun 50e zijn snel weer huiswaarts gekeerd, anderen blijven er met een half been in hangen: het doel is om iemand te vinden om het samen leuk te hebben, maar het proces om dit voor elkaar te krijgen staat hen eigenlijk tegen. Herkenbaar?

Daten na je 50e brengt zeker nieuwe uitdagingen met zich mee, maar er zijn ook veel mensen die hier zeer positieve ervaringen mee hebben. Margaret Manning van het Amerikaanse blog Sixty and me schrijft hierover: “Veel vrouwen die ik spreek zijn niet op zoek naar hun nieuwe ‘soulmate’ wanneer ze gaan daten, maar hadden wel een hele leuke avond. Bovenal, ze hadden lol. Hoe meer ik met deze vrouwen praat, hoe meer ik begrijp hoe we het daten op latere leeftijd ook zouden kunnen zien: het hoeft niet zo serieus te zijn. Het hoeft niet eens te gaan om het vinden van een partner. In plaats daarvan kunnen we het ook gebruiken als een mogelijkheid om de wereld te zien, nieuwe vrienden te maken en interessante ervaringen op te doen. Wanneer je dan onverhoopt ook nog iemand tegen het lijf loopt met wie het bovengemiddeld klikt, dan is dat mooi meegenomen!”

Op basis van haar gesprekken en eigen ervaring geeft Margaret Manning wat interessante inspiratie om daten op een luchtige en verfrissende manier aan te pakken:

Wees creatief met date-ideeën

Vaak gaat het bij een date om wie u ziet. De setting is vaak hetzelfde: een kopje koffie drinken, iets eten. Maar wat als u het nu eens omdraait? En de focus legt op wat u leuk vindt om te doen, en dan iemand zoekt die dat ook leuk vindt om te doen. Zo slaat u 2 vliegen in 2 klap en haalt u tevens de druk van een mogelijk statisch en ongemakkelijk horecamoment. Denk aan het eten van een ijsje in het park, schilderen in het weiland tot het bezoeken van de dierentuin. Was uw metgezel niet voor herhaling vatbaar? Dan heeft u in elk geval iets leuks te doen gehad!

Lees ook:  Daten na je 65ste | Nora

Wees eerlijk over wat ‘succes’ voor u betekent

Op jongere leeftijd is ‘trouwen’ of ‘voor altijd samen’ vaak de (uiteindelijke) insteek als het om het vinden van een partner gaat. Nu dat u de 50 gepasseerd bent, zijn er zoveel meer opties! Er is uiteraard helemaal niets mis met het zoeken van een partner, als dat is wat u graag wilt. Aan de andere kant, wat lol maken, vriendschappen opdoen en interessante mensen ontmoeten kan ook erg leuk zijn. Er zijn ook veel mensen die niet meer met iemand samen willen of kunnen wonen, omdat ze al zo lang op zichzelf zijn en dat ook wel heerlijk vinden. Fijne ontmoetingen zijn dan een mooie invulling van daten. Hoe dan ook, wees eerlijk tegen uzelf wat u nu echt zoekt, dan wordt daten een stuk leuker en relaxter.

Kijk verder dan online daten

Online daten is een fantastische manier om potentiële partners te ontmoeten. Ruim aanbod, rustig zoeken en u hoeft met een eventuele toenadering helemaal niets te doen als u daar geen zin in heeft. Maar er zijn nog zoveel meer manieren om anderen te ontmoeten. Wat dacht u van speeddating? Ook al zit die ene er niet tussen, u heeft wel 10 gesprekken met onbekenden op een avond. Wanneer was de laatste keer dat u dat overkwam? En u bent een interessante ervaring rijker! Of vraag aan uw vrienden of zij nog iemand kennen waarvan zij vinden dat u er eens een rondje door het park mee zou moeten lopen. Zo’n ‘warme’ introductie kan ervoor zorgen dat het eerste contact nog soepeler verloopt.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Megan

Focus eerst op uw eigen hobbies en passies

Zoek het dichtbij! En dan niet alleen in de vriendenkring van uw vrienden, maar in de dingen die u graag doet. Houdt u van schilderen? Misschien zijn er schilderclubs in de buurt waar u zich bij kunt aansluiten. Is vogels kijken uw ding? Wellicht zijn er (andere) groepen waar u samen mee op pad kunt. Wandelen? Ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat vindt u? Is ‘men’ over het algemeen te serieus als het om daten na je 50e aankomt en is het goed om er wat losser in te staan? Of mag het allemaal juist wat serieuzer? Hoe pakt u dit aan? Laat uw reactie achter onderaan de pagina!


Lees ook: Daten na je 65e | Poes

Daten na je 65ste | Paradijsvogels Magazine

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring
Daten na je 65ste | Megan
Daten na je 65ste | Barcelina

One thought on “Daten na je 50e: het kan wat minder serieus

  1. Als aanvulling op bovenstaande wil ik nog de mogelijkheid toevoegen van een relatiebemiddelingsbureau om een nieuwe partner te vinden. Door de persoonlijke aanpak bij ons (Toekomst Relatie) gaan we op zoek voor je naar iemand die echt bij je past. Het is een hele andere aanpak dan het internet-date, wat slechts een computerprogrammaatje is. Dit is mensenwerk en we zoeken kandidaten dan ook zorgvuldig bij elkaar zodat de kans op een succesvolle ontmoeting groot is. Het is ook een veilige manier, wij kennen al onze cliënten persoonlijk en je kunt altijd voor advies bij ons terecht. Je privacy is, in tegenstelling tot het internet, echt gewaarborgd. Bij ons geen foto’s online…..niemand hoeft te weten dat je op zoek bent naar een nieuwe partner. Het is in je eentje al lastig genoeg om prioriteiten te stellen, laat staan als je alle goedbedoelde adviezen van vrienden, familie en buren nog eens ter harte zou moeten nemen.
    Wil je meer weten? Kijk rustig rond op onze website of neem direct contact op voor meer info.
    We helpen je graag! Mooie dag verder!


Comments are closed.