10 tips voor een dagje uit in Zeeland

147 VIEWS
10 tips voor een dagje uit in Zeeland

Provincie Zeeland is de perfecte provincie voor een dagje uit. Deze regio biedt veel diversiteit aan activiteiten, maar trekt de meeste toeristen dankzij haar stranden en zon. Even heerlijk weg van alle drukte en volledig tot rust komen in het mooie Zeeland. In deze blog vertellen we je over de 10 leukste activiteiten in de provincie Zeeland voor een dagje uit of voor een mini-vakantie.

Picknicken op het strand

Het strand is een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen naar Zeeland komen. Het strand is een heerlijke plek om te genieten van de zilte lucht en het water, de duinen en de magische zonsondergangen. Je kunt zelfs kijken naar schepen die voorbij varen, soms maar een paar meter van het strand af.  Een van de populairste plekken voor een prachtige zonsondergang is in Vlissingen, omdat je de zon in de Noordzee kunt zien ondergaan. Neem een dekentje mee, een flesje wijn en geniet!

Verse vis proeven

Als je in provincie Zeeland bent, dan moet je natuurlijk de overheerlijke verse vis proberen. Kibbeling en lekkerbek zijn voor buitenlandse toeristen vaak het meest iconisch, maar eigenlijk is ‘De Hollandse Nieuwe’, oftewel haring, toch de vis die je écht moet proberen.

Heerlijke verse vis eet je het beste op de markt, in restaurants (vermijd de hele toeristische restaurants) en zelfs bij snackbars (voor de kibbeling en lekkerbek dan). De beste plek om verse vis te eten? Wellicht op de boulevard van Vlissingen. Hier geniet je van het eten en het prachtige uitzicht op zee.

Dagje uit Zeeland

Geniet van het water

In provincie Zeeland kan je er natuurlijk niet omheen: het water. Voor geen andere Nederlandse provincie is het water en de zee zo iconisch als voor Zeeland, al komt Friesland wel in de buurt.

De leukste activiteiten op het water zijn wat ons betreft een boot huren in Zeeland, om de wateren rondom Middelburg en Vlissingen te verkennen. Watersport-liefhebbers raden we aan om naar ‘Het Veerse Meer’ te gaan, een meer op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Middelburg (of anderhalf uur met de fiets).

Hier kan je zeilen of een motorboot huren, daarnaast vind je hier veel kleinere activiteiten zoals kanoën. Combineer je dagje op het Veerse meer met een lunch of diner in het pittoreske Veere. Dit is een klein havendorpje met veel historie, leuke winkeltjes en een prachtig uitzicht over het meer.

Lees ook:  DECEMBER | Bijzondere activiteiten rond de feestdagen

Bezoek Middelburg

Als je een stad wilt bezoeken, raad ik je aan om naar Middelburg te gaan. Middelburg ligt op het Zeeuwse eiland Walcheren en er zijn veel leuke dingen te doen (een echt verborgen parel in Nederland). Het voelt als een miniatuurversie van Amsterdam. Het heeft prachtige grachtenpanden, pittoreske straatjes en koele historische architectuur. Middelburg is de perfecte stad om door de straten te dwalen en voortdurend verrast te worden door prachtige gebouwen. Je kan de Lange Jan beklimmen, winkelen, in een boot stappen die je door de grachten neem en nog veel meer.

Ga eropuit met een fietstocht

Voor de actievelingen raden we een heerlijke fietstocht aan. Door heel Zeeland zijn er veel fietsroutes te vinden. Bij de VVV Zeeland vind je verschillende kaarten met mooie routes, of zoek zelf op een mooie route die past bij jouw fitheid.

Met de fiets kom je gemakkelijk langs prachtige routes, zoals langs de standen, mooie steden, het Veerse meer en verschillende natuurgebieden. Een fiets huren kan in vrijwel iedere plaats. Fietsen is een geweldige activiteit voor het verkennen van provincie Zeeland. Vind je fietsen toch iets te intensief? Dan is het huren van een elektrische fiets wellicht iets voor jou.

Ontdek Zierikzee

De andere historische stad in Zeeland is Zierikzee. Deze stad staat bekend om zijn monumenten. Er zijn meer dan 500 monumenten in deze stad, dus er is veel te zien. Verder vind je hier prachtige grachtenpanden en een gezellige haven met twee historische bruggen, die iconisch zijn voor deze stad. Als je naar Zierikzee gaat, probeer je bezoek dan zo te plannen dat het samenvalt met een dagmarkt.

 

Bloemen plukken

In Zeeland vind je een breed scala aan bloemenvelden waar je kan genieten van een zee van kleuren en lekkere geuren. De bloemenvelden zijn de perfecte plek om een lekker kopje thee te drinken en een mooi boeket te plukken.

Lees ook:  Inburgeren aan de Costa del Sol

Je kan ter plekke voor een paar euro (afhankelijk van het bloemenveld) eenmalig een kaartje kopen. Maar je kan ook een abonnement kopen voor een paar euro per maand, zodat je het hele jaar door bloemen mag plukken. Het is leuk voor gezinnen en voor solo-reizigers. Een bezoek aan deze bloemenvelden is goed te combineren met een fietstocht.

Concert at Sea

Ieder jaar in juni vind Concert at Sea plaats in de Brouwersdam. Dit festival is een concert op het strand waar veel Nederlandse en internationale artiesten op af komen. De muziek, het strand en de algehele zomervibe maken dit festival tot een geweldige ervaring. Kaartjes voor dit festival gaan wel snel, dus je moet er op tijd bij zijn. Als je al weet dat je in de zomer naar Zeeland wilt, is het aan te raden om vooraf al kaartjes te kopen.

Bezoek de Zomermarkten en -evenementen

In de zomermaanden vinden in Zeeland veel evenementen plaats, allemaal met een ander thema. Zo is er bijvoorbeeld de zomermarkt op de boulevard van Vlissingen, is er een carnaval in de grotere steden en nog veel meer. Wanneer je in de zomer naar Zeeland gaat, kijk dan zeker even op de evenementenkalender van VVV Zeeland, zodat je niets mist.

Ontdek Neeltje Jans

100 jaar geleden maakte bijna 2/3 van Zeeland deel uit van de Noordzee. De Deltawerken die na de watersnoodramp van 1953 zijn gebouwd, zijn zeer indrukwekkend om te zien. Bij Neeltje Jans kun je kennismaken met de grote overstroming en zelfs in deze Deltawerken kijken. Als je een andere kijk op Zeeland wilt krijgen, is Neeltje Jans zeker een leuke en leerzame plek om naartoe te gaan. Naast de zware bouwwerken zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen zoals een windturbine, een zeehondenshow en een waterpark.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Ook jij kunt eenzame jongeren met een handicap helpen
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Waarom de nazomer het perfecte vakantiemoment is
Een roadtrip door New South Wales