Normandië in Frankrijk bezoeken

4 november 2022
610
Normandie

Frankrijk is de vakantiebestemming bij uitstek. Een heerlijke zonvakantie aan de Côte d’Azur of een romantische trip naar Parijs staat wel op ieders wensenlijstje. Toch willen we hier nog een bestemming aan toevoegen die je absoluut niet mag overslaan, namelijk Normandië in Noord-Frankrijk. Wij weten precies welke plekjes je moet bezoeken en wáárom deze reis toch echt de moeite waard is.

Parel van Noord-Frankrijk

Frankrijk heeft een ontzettende rijke historie, denk bijvoorbeeld aan de ontelbare paleizen en kastelen waar vroeger de schatrijke koningen vertoefden en de pittoreske Middeleeuwse dorpen zoals Carcassonne. Normandië was echter een belangrijk decor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je belangrijke historische plekken wilt bezoeken die bepalend zijn geweest voor hoe de wereld er tegenwoordig uit ziet, moet je absoluut naar Normandië. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele musea die het gebied rijk is.

Hoewel Normandië toch een van de populairdere vakantiebestemmingen is in Frankrijk is het geen toeristische trekpleister zoals de Spaanse costa dat is. Over het algemeen is het er vrij rustig en is het landschap er sereen. Op dat gebied is het de uitgelezen plek om ook jezelf beter te leren kennen.

Het kustlandschap van Normandië lijkt een beetje op dat van de Engelse. Het is op verschillende plekken heel ruw en het bestaat voor een groot deel uit hoge rotsen. Het mooiste plekje volgens ons? Dat is het strand van Etretat. Hier heb je het beste uitzicht op de rotsen, maar kun je ook zelf de rotsen beklimmen en een wandeling op grote hoogte maken.

Lees ook:  Vier je vrouwelijkheid met deze fantastische herfst-trends voor curvy vrouwen

etretat

Wat moet je absoluut gezien hebben?

Uiteraard hebben we ook de plekken op een rijtje gezet die je gezien moet hebben, of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon de omgeving van dit stukje Frankrijk wilt ontdekken. Vergeet de rest van de mooie kastelen in Frankrijk niet!

Mont Saint-Michel

Zoals we al zeiden voel je je in Normandië niet één van de vele toeristen in het gebied. Maar… als toerist (dat ben je tenslotte toch) moét je Mont Saint Michel gezien én beklommen hebben. Mont Saint Michel is een eilandje dat dienstdeed als klooster. Wanneer je het klooster hebt bereikt en plaatsneemt bij een van de uitkijkpunten, heb je een adembenemend overzicht over de wijde omgeving. We willen je wel even waarschuwen: door de populariteit zijn ’s zomers de nauwe straatjes al snel gevuld met mensen.

Normandie

Pointe du Hoc

Als er een plek is waar je een achtbaan aan emoties zult ervaren, is het bovenop de kliffen van Pointe du Hoc. Aan de ene kant kun je genieten van het adembenemende uitzicht op Het Kanaal en tegelijkertijd leggen de diepe kraters op de kliffen de donkere pagina’s van de geschiedenis bloot.

Colleville Sur Mer

Misschien nog indrukwekkender dan Pointe du Hoc is het immense Amerikaans kerkhof met uitzicht op zee. Neem een middag de tijd om er rond te lopen. De vrijwilligers en bewakers zullen graag een praatje met je maken. Daal vervolgens af naar het strand om de kust verder te ontdekken.

Etretat

Zoals we al aangaven mag ook een bezoek aan Etretat niet ontbreken als je er in de buurt bent. Het centrum bestaat uit een paar leuke straatjes met winkeltjes en eetgelegenheden, maar we raden je ook aan om het groene landschap in de omgeving te verkennen.

Lees ook:  Omringd door de natuur tijdens bijzondere wandeltochten in Europa

Bayeux

Bayeux is wellicht het populairste stadje in Normandië en is zeker de moeite waard wanneer je wat meer behoefte hebt aan een bruisende omgeving. Je vindt er namelijk heel veel leuke winkels, enkele musea en leuke plekken om neer te strijken voor een hapje en een drankje.

Honfleur

Een plek die ook niet op je lijstje mag ontbreken, is Honfleur een pittoresk havenstadje. Bekijk de taferelen die zich op het water afspelen, neem plek in het reuzenrad of zoek een bistro op waar je typisch Franse dingen zoals moules frites ( uitzonderlijke combinatie van Friet en Mosselen) of escargots (slakken) kunt proberen.

Hoe pak je een reis naar Normandië aan?

Als we eerlijk zijn, past een luxueuze vakantie niet bij de sfeer van Normandië. Bij de rouwe en kalme sfeer past het meer om te kiezen voor een lokale bed en breakfast of hotel. Aangezien het een groot gebied is en er veel te zien is raden we je aan om op verschillende plekken te overnachten en zo de kust beetje bij beetje te verkennen. Hoewel we stiekem fan zijn van het idee om zonder een strakke planning op reis te gaan, raden we je wel aan om het een en ander uit te stippelen wanneer je naar Normandië gaat. Er is namelijk zoveel interessante stranden bezienswaardigheden en musea dat je er misschien eentje zou overslaan. Je kunt Normandië op verschillende manieren ontdekken: met de auto, met de fiets of met de scooter wanneer je je scooter theorie en praktijk hebt gehaald.

Lees ook:  6 x de mooiste historische B&B's om te overwinteren in de Auvergne

Aan de andere kant raden we je ook aan om de tijd te nemen om alles goed in je op te nemen. Het kan geen kwaad om een middagje even uit te waaien op een van de populairdere stranden zoals Omaha Beach,  Colleville sur Mer of Etretat. Maak een wandeling, neem plaats in het zand of pak er een boek of je schildersezel bij. Je creatieve brein wordt gegarandeerd geprikkeld tijdens je vakantie in Normandië.

Wil je na je reis door Normandië Frankrijk verder verkennen? Lees dan zeker onze blog over de dingen die je kunt doen als je in Parijs bent. Maak je een kleine omweg? Dan kun je op de terugweg nog even struinen door de Franse hoofdstad. Bon voyage!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down