Kosmopolitisch cachet in karakteristiek Brugge

13 juli 2015
193

Wat als de vijf miljoen bezoekers die Brugge jaarlijks ontvangt zich allemaal zouden vestigen in de stad? Dat was het startpunt van alle kunstenaars op de Triënnale in Brugge. Brugge wordt ieder jaar overspoeld door vele toeristen, maar als woonomgeving is deze karakteristieke plaats gerust kleinschalig te noemen. 'Gelukkig maar dat die mensen allemaal na een kort bezoek weer naar huis gaan'', zal menig Bruggenaar zo nu en dan verzuchten. Maar wat als al die mensen zich juist wél in het stadje zouden vestigen? Voor pessimisten een groot probleem, voor inventieve optimisten de ultieme uitdaging.
Kunstenaars van over de hele wereld zochten naar innovatieve oplossingen om de kleine stad een kosmopolitisch cachet te geven. Wandelend door de stad kom je tot 18 oktober allerlei indrukwekkende installaties tegen. Daarnaast zijn 3 indoor tentoonstellingen ('venues') ingericht met visionaire plannen voor stadvernieuwing. En de kers op de taart? De prachtige architectuur en bourgondische heerlijkheden van het karakteristieke stadje natuurlijk, zoals die al jaren een populaire bestemming en inspiratiebron zijn voor velen.
Hieronder alvast een voorproefje. Meer informatie en tips vind je op de website van de Triënnale.
Triennale Brugge | Paradijsvogels Magazine
Het architectenbureau Studio Mumbai ontwierp in zijn eigen atelier in India een unieke brugwoning. Je kunt er alleen niet mee over het water. De brug ligt namelijk op een kade langs de rei.
Triennale Brugge | Paradijsvogels Magazine
In de binnentuin van het Begijnhof installeerde Tadashi Kawamata een tiental boomhutten, die lijken te waken over de bezoekers en bewoners van het Begijnhof.
Triennale Brugge | Paradijsvogels MagazineOp de anders zo rustige Brugse wateren creëert Romy Achituv een artificiële storm. Op dat gewoel drijft een structuur in de vorm van een gotische trapgevelwoning. Het werk verwijst naar Brugges economische hoogtijdagen uit het verleden, maar ook naar de huidige verstarring van een stad die alleen nog lijkt te bestaan voor het bewonderend oog van toeristen.
Triennale Brugge | Paradijsvogels Magazine Triennale Brugge | Paradijsvogels MagazineOp de Markt, tegenover het Belfort, staat een achthoekige constructie van spiegelglas. Binnenin kunnen telkens één bezoeker en één bewoner van Brugge plaatsnemen. Ze ontmoeten elkaar als vreemdelingen in een intieme ruimte, kunnen mensen buiten bekijken maar zelf niet gezien worden van buitenaf.

Lees ook:  Bestemmingen voor een originele stedentrip in Europa

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings