Computerles geven zonder computer … deze man doet het!

1373 VIEWS
Computerles geven zonder computer … deze man doet het!

Wat wij waarschijnlijk als iets onmogelijks ervaren, doet deze man uit Ghana kennelijk al jaren: computerles geven zonder dat hij of zijn pupillen daarbij een computer gebruiken … want die is er simpelweg niet. 

Uit een sterkte overtuiging dat leerlingen heel veel kunnen leren als jij ze dat maar wilt meegeven staat Richard Appiah Akoto met veel enthousiasme voor de klas. Met krijt tekent hij op het schoolbord hele computerschermen na met alles er op en eraan zoals bijvoorbeeld een toolbar en legt vervolgens uit wat alle plaatjes en tekens betekenen.

Computerles mét computers

De foto’s van de toegewijde Richard zijn op een gegeven moment over het internet gegaan en bereikten ook Microsoft. Het bedrijf heeft beloofd om Richard nieuw materiaal toe te sturen. Toch mooi dat alle leerlingen dan eindelijk hun theoretische kennis kunnen gaan toepassen in de praktijk.

computerles

computerles

computerles

Toegewijde leraren zijn een geschenk uit de hemel, onmisbaar maar helaas ook vaak schaars. Gelukkig komen er af en toe mooie berichten voorbij waar je blij van wordt. Lees bijvoorbeeld dit artikel over een Canadese lerares die haar leerlingen (en overigens iedereen die het leest) heel waardevolle woorden meegeeft aan het eind van een schooljaar.

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd