Een onvergetelijk bezoek aan het Comomeer

27 november 2020
747

Het Comomeer wordt door reizigers en de inwoners zelf gezien als een van de mooiste locaties in Italië. Heel verrassend is dit zeker niet. Het meer wordt omgeven door een aantal schitterende bergen, staat vol met charmante huisjes, unieke planten en beschikt natuurlijk over het vaak heerlijke Italiaanse weer. Door deze combinatie behoort het meer tot een van de meest bezochte bestemmingen van het land.

En hoewel het lijkt alsof je in een compleet andere wereld bent beland, ligt het Comomeer op slechts ongeveer 50 kilometer ten noorden van Milaan. Ook zijn er vele dorpjes en stadjes die klaarstaan om ontdekt te worden. Met name het gelijknamige Como is enorm populair. Je kunt hier de Romeinse oorsprong nog zien in de opbouw van de straten in het historische centrum van het stadje en in de bouwwerken die hier staan.

Zowel het dorpje Como als het Comomeer zelf zijn het bezoeken absoluut waard. En in dit artikel hebben wij dan ook een aantal handige tips en de beste bezienswaardigheden in deze schitterende omgeving voor je op een rij gezet.

Prachtige steden tot aan de kleine dorpjes

Het Comomeer zelf is al geweldig om te bewonderen. Het prachtige water, de haast oneindige zonnestralen en de vele bootjes maken het tot een panorama zoals nergens anders te zien is. Maar een van de meest voornaamste redenen dat reizigers en vakantiegangers jaarlijks massaal naar het meer trekken is de geweldige omgeving – en dan met name de vele stadjes en dorpjes die hier in het landschap zijn verscholen.

Neem bijvoorbeeld Como, een charmant stadje dat direct aan de zuidelijke oever van het Comomeer ligt. Het gelijknamige dorpje is gelegen in een prachtig landschap en biedt een aantal geweldige bezienswaardigheden waar we verderop in dit artikel nog op in zullen gaan.

Lees ook:  Normandië in Frankrijk bezoeken

Waar Como een klein dorpje is vol met historische gebouwen en bezienswaardigheden, kan Bellagio meer worden gezien als een echte stad. Deze plek vormt samen met een aantal andere kleinere dorpjes het centrum van het meer. Hier vind je een prachtige promenade langs het meer, een charmante oude binnenstad met pittoreske steegjes, vele winkels en boetieks, en een enorm aantal heerlijke restaurantjes. Het is zonder enige twijfel een van de beste steden in de omgeving van het Comomeer te noemen.

Op iets meer dan een half uur rijden vanaf het stadje Como is Lecco gelegen. Deze stad is vooral in trek dankzij het grote aanbod aan wandelroutes. Maar ook de bezienswaardigheden in deze historische stad zijn de moeite waard. Twee van de meest populaire bezienswaardigheden zijn onder andere de Basilka San Nicolò en de Villa Manzoni.

Duomo - Kathedraal van Como

Van alle dorpjes en stadjes in de omgeving van het meer is het gelijknamige dorpje Como de meest voor de hand liggende optie. Zelfs als je niet de intentie hebt om de dorpjes in de omgeving te bezoeken en van plan bent alleen aan het meer zelf te verblijven, is het dorpje Como een uitzondering op deze regel absoluut waard. Dit komt vooral door de vele historische bezienswaardigheden die hier zijn gelegen.

Een daarvan is de kathedraal. De 14de-eeuwse gevel van de kathedraal van Como is ontworpen in de gotische stijl en heeft een marmeren gezicht dat wordt benadrukt door gedetailleerd steenhouwen en beelden rond een roosvenster.

Pas als je een stap binnen in de kathedraal zet ontdek je waarom deze kerk wordt gezien als het perfecte voorbeeld in Italië van de overgang van de gotische stijl naar die van de renaissance. De mix is prachtig en bijzonder tegelijk. Bovendien is er tijdens een bezoek de mogelijkheid om de koepel van de kathedraal te beklimmen en hierdoor een geweldig uitzicht over het dorpje zelf te krijgen.

Lees ook:  Heerlijke stranden om van te genieten op Malta

Brunate

Het Comomeer is omgeven door steile bergen en rotsen, en dit geldt ook voor het dorpje Como. Een kabelbaan aan de oostkant van het meer spaart de steile klim naar de prachtige omgeving van Brunate, dat bijna direct boven Como is gelegen. Voor iedereen die een geweldig uitzicht over het Comomeer wilt bewonderen is een rit met de kabelbaan een ware aanrader.

Al tijdens de rit kan je genieten van de omgeving en het groene landschap, maar eenmaal boven aangekomen wordt het aanzicht eigenlijk alleen nog maar beter. Vanaf hier kijk je uit over de ondergelegen stad en het zuidelijke gedeelte van het meer. Voor de liefhebbers van wandelen en klimmen is er de mogelijkheid om nog verder te gaan. Een twee uur durende klim vanaf Brunate brengt je namelijk naar de top van de Monte Boletto.

Actieve vakantie aan het Comomeer

Zoals inmiddels wel duidelijk is geworden is het Comomeer een ideale locatie om te ontspannen en de prachtige omgeving en dorpjes te verkennen. Maar naast al het bezichtigen leent de omgeving van het meer zich ook uitstekend voor een actieve vakantie.

Het meer wordt omgeven door een schitterende bergwereld en een enorm groen landschap. Dit landschap biedt een groot aantal mogelijkheden als het op wandelen aankomt. Ook liefhebbers van fietsen en mountainbiken zijn hier aan het juiste adres. De regio rond het Comomeer heeft namelijk een goed ontwikkeld netwerk van wandel- en fietspaden. Andere populaire activiteiten in de buitenlucht zijn klimmen en paardrijden.

Maar ook het water van het meer zelf biedt vele mogelijkheden. Zo is het een goed idee om te profiteren van de warme dagen op het Comomeer en rond de diepblauwe wateren te varen. Het meer leent zich perfect voor waterskiën, paragliden en kitesurfen. Vooral de aanwezigheid en de stand van de wind zorgen hierbij voor nagenoeg perfecte omstandigheden. Voor iedereen die graag een aantal mooie kustplaatsjes ontdekt en alsnog actief bezig is, is er de optie om te kiezen voor een waterfiets of kano.

Lees ook:  De mooiste campings in de Benelux

Bereikbaarheid en boottochten

Het Comomeer is een populaire bestemming in Italië en ook goed te bereiken. De auto is de meest voor de hand liggende optie om de omgeving van het meer te bereiken. Vooral vanaf de stad Milaan, dat beschikt over een eigen luchthaven, is het Comomeer eenvoudig te bereiken met een taxi of (huur)auto.

Eenmaal bij het meer aangekomen zijn er verschillende bootdiensten die de meeste steden en dorpjes met elkaar verbinden. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de veerboot. Op deze veerboot zijn zowel passagiers als auto’s welkom. Bovendien is het eenvoudig om op deze manier de plaatsen aan de westkust van het Comomeer aan te doen.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor de snellere bootdiensten. Deze diensten zijn minder recreatief, maar brengen je wel razendsnel naar je bestemming!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down