Collosale olifanten gesneden uit minuscule potloodpunten

11 juli 2016
187

De Amerikaanse Cindy Chinn is kunstenares en maakt alles: van houten beelden tot maskers en van schilderijen tot levensgrote muurschilderingen, zolang ze maar creatief bezig kan zijn. Haar meest recente project is het maken van miniatuurbeelden. En niet zomaar miniatuurbeelden, maar beelden gesneden uit potlood. Op commissie van het Epiphany Elephant Museum heeft zij nu een indrukwekkende potloodsculptuur van een olifantenfamilie in de Serengeti gemaakt.

Inspiratie

Chinn had de grafieten potloodsculpturen van andere kunstenaars al eens voorbij zien komen op haar Facebookpagina. Ze vond het fascinerend hoe kunst gemaakt kon worden van zo’n alledaags object. Met haar voorliefde voor houtsnijden en beeldhouwen wilde ze hier dan ook dolgraag zelf eens mee aan de gang gaan. Ze probeerde allerlei onderwerpen, waarvan de een beter lukte dan de ander omdat de details lastig vast te leggen zijn in zo’n minutieus kunstwerk. Toen ze eind december een miniatuurtrein uit potlood vervaardigde, gingen de foto’s (te zien onderaan dit artikel) viraal op het internet en staat ze sindsdien internationaal bekend als “die potloodkunstenares uit Nebraska”.

Werkwijze

Voor haar werk gebruikt Chinn timmermanspotloden, waarvan de grafietkern dikker en zachter is dan een normaal potlood. Omdat ze beelden maakt die slechts enkele millimeters groot zijn, heeft ze een vergrootglas nodig om alles goed te kunnen zien. Voor haar treinpotlood maakte ze gebruik van een vergrootglas lamp die het beeld 5x vergrootte, maar ze kocht er al snel een die het beeld 10x kon vergroten. Omdat ze de details voor haar olifantenpotlood nog beter vast wilde leggen, gebruikte ze ook een trinoculaire microscooparm die het beeld maar liefst 90x kon vergroten. Dit kon ze goed gebruiken omdat de details lastig te creëren waren zonder het grafiet te breken. Iedere olifant maakte ze uit een apart potlooddeel welke ze op een timmermanspotlood geplakt waar ze de Serengeti uit het hout heeft gesneden.

Lees ook:  Terug naar de bron: levensechte boomstammen van krantenpapier

Het is ongelooflijk om te zien dat Chinn zelfs de dunne oren en slurven uit het grafiet weet te snijden, terwijl de meesten onder ons nog geen uur met een potlood kunnen tekenen zonder een punt te breken.. Meer van haar kunst is te vinden via haar website en Etsy store.

Olifanten

CindyChinn_05CindyChinn_06CindyChinn_04CindyChinn_08CindyChinn_03CindyChinn_07CindyChinn_01 CindyChinn_02       Elephant-in-Case-1400-sig

Trein

pencil-lead-carving-train-cindy-chinn-4 pencil-lead-carving-train-cindy-chinn-1

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings