Collosale olifanten gesneden uit minuscule potloodpunten

1704 VIEWS
Collosale olifanten gesneden uit minuscule potloodpunten

De Amerikaanse Cindy Chinn is kunstenares en maakt alles: van houten beelden tot maskers en van schilderijen tot levensgrote muurschilderingen, zolang ze maar creatief bezig kan zijn. Haar meest recente project is het maken van miniatuurbeelden. En niet zomaar miniatuurbeelden, maar beelden gesneden uit potlood. Op commissie van het Epiphany Elephant Museum heeft zij nu een indrukwekkende potloodsculptuur van een olifantenfamilie in de Serengeti gemaakt.

Inspiratie

Chinn had de grafieten potloodsculpturen van andere kunstenaars al eens voorbij zien komen op haar Facebookpagina. Ze vond het fascinerend hoe kunst gemaakt kon worden van zo’n alledaags object. Met haar voorliefde voor houtsnijden en beeldhouwen wilde ze hier dan ook dolgraag zelf eens mee aan de gang gaan. Ze probeerde allerlei onderwerpen, waarvan de een beter lukte dan de ander omdat de details lastig vast te leggen zijn in zo’n minutieus kunstwerk. Toen ze eind december een miniatuurtrein uit potlood vervaardigde, gingen de foto’s (te zien onderaan dit artikel) viraal op het internet en staat ze sindsdien internationaal bekend als “die potloodkunstenares uit Nebraska”.

Werkwijze

Voor haar werk gebruikt Chinn timmermanspotloden, waarvan de grafietkern dikker en zachter is dan een normaal potlood. Omdat ze beelden maakt die slechts enkele millimeters groot zijn, heeft ze een vergrootglas nodig om alles goed te kunnen zien. Voor haar treinpotlood maakte ze gebruik van een vergrootglas lamp die het beeld 5x vergrootte, maar ze kocht er al snel een die het beeld 10x kon vergroten. Omdat ze de details voor haar olifantenpotlood nog beter vast wilde leggen, gebruikte ze ook een trinoculaire microscooparm die het beeld maar liefst 90x kon vergroten. Dit kon ze goed gebruiken omdat de details lastig te creëren waren zonder het grafiet te breken. Iedere olifant maakte ze uit een apart potlooddeel welke ze op een timmermanspotlood geplakt waar ze de Serengeti uit het hout heeft gesneden.

Lees ook:  Deze tekeningen bestaan uit een enkele potloodstreep

Het is ongelooflijk om te zien dat Chinn zelfs de dunne oren en slurven uit het grafiet weet te snijden, terwijl de meesten onder ons nog geen uur met een potlood kunnen tekenen zonder een punt te breken.. Meer van haar kunst is te vinden via haar website en Etsy store.

Olifanten

CindyChinn_05CindyChinn_06CindyChinn_04CindyChinn_08CindyChinn_03CindyChinn_07CindyChinn_01 CindyChinn_02       Elephant-in-Case-1400-sig

Trein

pencil-lead-carving-train-cindy-chinn-4 pencil-lead-carving-train-cindy-chinn-1

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars