Deze close-ups laten zien hoe schitterend bijen zijn

8 maart 2017
190

Sinds een paar jaar maakt de U.S. Geological Survey Bee Inventory and Monitoring Lab schitterende macrofoto's van bijen. Hun doel: 'uiteindelijk' alle soorten bijen in Noord-Amerika vastleggen. Ze hebben inmiddels al een aardige collectie. De foto's lichten op bijzondere wijze de schoonheid van bijen uit, je kunt de haartjes op hun lijf en poten tellen, zien hoe prachtig hun ogen zijn gemaakt en hoe divers de verschillende soorten kunnen zijn. Hieronder zetten we een paar van de mooiste foto's op een rij, meer vind je op flickr.

Ben je ook gegrepen door de pracht van deze insecten? In Nederland geeft imker Sonne Copijn cursussen natuurlijk imkeren: vanuit de filosofie dat bijen je uitdagen om goed te kijken, om daarna praktisch te handelen en het volk te verzorgen. Meer info vind je hier.

bijen macro bijen macro2 bijen macro3 bijen macro4 bijen macro5 bijen macro6 bijen macro7 bijen macro8 bijen macro9 bijen macro10 bijen macro11 Schermafdruk 2017-03-08 21.15.39 Schermafdruk 2017-03-08 21.16.09

Schermafdruk 2017-03-08 21.21.21 Schermafdruk 2017-03-08 21.21.39

.

Lees ook:  Levensechte insecten van bamboe

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings