Weer eens wat anders: een citytrip naar Tel Aviv

30 september 2019
287

Als je behoefte hebt aan een origineel uitstapje is Tel Aviv een absolute aanrader. Het is weer even wat anders dan Parijs, Londen of Barcelona. De prijzen van vliegtickets voor Tel Aviv vallen mee, voor onder de €120 vlieg je al heen en terug met Transavia. Daarvoor hoef je het dus niet te laten! Ook is het aanbod van hotels en bread and breakfasts groot.

Terrasjes en uit eten

Uit eten in Tel Aviv is puur genieten, het ene restaurant is nog beter dan de ander. Niet alleen qua eten, maar ook qua uitstraling. Je geniet hier van verse sapjes, hummus, pita broden en gegrilde groentes zoals je ze nog nooit hebt gegeten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tel Aviv (@telaviv) on

Bezoek het heerlijke zandstrand

Bij Tel Aviv is een geweldig strand waar je heerlijk kan zwemmen. Ook zijn er vele prachtige strandtentjes en een boulevard waar je kan wandelen of fietsen. Op dit kilometers lange zandstrand is genoeg plek om te ontspannen. Je kan een ligbed met parasol huren of gewoon op je eigen handdoek gaan liggen.

Struin door Jaffa

Jaffa is de oude haven van Tel Aviv en dit is een fantastische plek om door de steegjes rond te struinen. In dit oude deel van de stad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Er zijn hier onder andere een aantal leuke boetiekjes, kleine restaurants en een een rommelmarkt te vinden. Al met al is dit een prachtig stukje historische stad dat een echt hoogtepunt is voor een citytrip.

Lees ook:  Ontdek de Golden Circle in IJsland

Shoppen in Neve Tzedek, de hipste wijk van Tel Aviv

Ten noorden van Jaffa ligt de wijk Neve Tzedek, dit is een hippe en gezellige wijk. In Shabazi Street vind je kleine boetieks waar je kan shoppen en café's waar je even bij kan komen. Een bezoekje aan Neve Tzedek kan je overigens goed combineren met Jaffa en Carmel Market want dit ligt dicht bij elkaar.


Carmel Market

Iets boven de wijk Neve Tzedek ligt Carmel market (Shuk Ha’Carmel). Het is een drukke plek die open is van zondag tot en met vrijdag, maar een bezoek hieraan is een overweldigende ervaring. Dit is een traditionele markt waar bewoners hun inkopen doen. Met kleding en veel heerlijke kruiden, groenten en zoetigheden kijk je hier je ogen uit. Heb je het gehad met de drukte en hitte? Dan loop je redelijk snel naar de zee om lekker af te koelen.

Dode Zee

Wil je even wat anders dan de stad? Dan is het leuk om de Dode Zee te bezoeken. Iedereen kent deze zee waarschijnlijk vanwege het feit dat deze zo zout is dat je gemakkelijk blijft drijven. Het is ongeveer 100 kilometer rijden, maar dan heb je ook wel een unieke beleving!

Bezoek ook meteen Jeruzalem

Heb je de tijd? Ontdek dan nog meer van Israël en bezoek de stad Jeruzalem. Dit is een hele andere stad dan Tel Aviv, en absoluut de moeite waard vanwege de historie. Op de officiële website van het tourisme bureau vind je heel veel informatie.

Lees ook:  Tips voor zomers dagje Amersfoort

Deze lijst is vast en zeker niet volledig, want er is enorm veel te doen in Tel Aviv. Neem ook even een kijkje op de website van het officiële tourisme bureau van Tel Aviv. Hier vind je veel tips en informatie die wellicht handig is als je Tel Aviv wilt gaan bezoeken. Ook vind je er een agenda met evenementen, tentoonstellingen en meer.

Bron foto: Wikimedia

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings