Weer eens wat anders: een citytrip naar Tel Aviv

75 VIEWS
Weer eens wat anders: een citytrip naar Tel Aviv

Als je behoefte hebt aan een origineel uitstapje is Tel Aviv een absolute aanrader. Het is weer even wat anders dan Parijs, Londen of Barcelona. De prijzen van vliegtickets voor Tel Aviv vallen mee, voor onder de €120 vlieg je al heen en terug met Transavia. Daarvoor hoef je het dus niet te laten! Ook is het aanbod van hotels en bread and breakfasts groot.

Terrasjes en uit eten

Uit eten in Tel Aviv is puur genieten, het ene restaurant is nog beter dan de ander. Niet alleen qua eten, maar ook qua uitstraling. Je geniet hier van verse sapjes, hummus, pita broden en gegrilde groentes zoals je ze nog nooit hebt gegeten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tel Aviv (@telaviv) on

Bezoek het heerlijke zandstrand

Bij Tel Aviv is een geweldig strand waar je heerlijk kan zwemmen. Ook zijn er vele prachtige strandtentjes en een boulevard waar je kan wandelen of fietsen. Op dit kilometers lange zandstrand is genoeg plek om te ontspannen. Je kan een ligbed met parasol huren of gewoon op je eigen handdoek gaan liggen.

Struin door Jaffa

Jaffa is de oude haven van Tel Aviv en dit is een fantastische plek om door de steegjes rond te struinen. In dit oude deel van de stad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Er zijn hier onder andere een aantal leuke boetiekjes, kleine restaurants en een een rommelmarkt te vinden. Al met al is dit een prachtig stukje historische stad dat een echt hoogtepunt is voor een citytrip.

Lees ook:  De mooiste autoroutes in Zuid-Afrika voor een onvergetelijke roadtrip

Shoppen in Neve Tzedek, de hipste wijk van Tel Aviv

Ten noorden van Jaffa ligt de wijk Neve Tzedek, dit is een hippe en gezellige wijk. In Shabazi Street vind je kleine boetieks waar je kan shoppen en café’s waar je even bij kan komen. Een bezoekje aan Neve Tzedek kan je overigens goed combineren met Jaffa en Carmel Market want dit ligt dicht bij elkaar.


Carmel Market

Iets boven de wijk Neve Tzedek ligt Carmel market (Shuk Ha’Carmel). Het is een drukke plek die open is van zondag tot en met vrijdag, maar een bezoek hieraan is een overweldigende ervaring. Dit is een traditionele markt waar bewoners hun inkopen doen. Met kleding en veel heerlijke kruiden, groenten en zoetigheden kijk je hier je ogen uit. Heb je het gehad met de drukte en hitte? Dan loop je redelijk snel naar de zee om lekker af te koelen.

Dode Zee

Wil je even wat anders dan de stad? Dan is het leuk om de Dode Zee te bezoeken. Iedereen kent deze zee waarschijnlijk vanwege het feit dat deze zo zout is dat je gemakkelijk blijft drijven. Het is ongeveer 100 kilometer rijden, maar dan heb je ook wel een unieke beleving!

Lees ook:  De leukste vintage- en antiekmarkten richting het zuiden

Bezoek ook meteen Jeruzalem

Heb je de tijd? Ontdek dan nog meer van Israël en bezoek de stad Jeruzalem. Dit is een hele andere stad dan Tel Aviv, en absoluut de moeite waard vanwege de historie. Op de officiële website van het tourisme bureau vind je heel veel informatie.

Deze lijst is vast en zeker niet volledig, want er is enorm veel te doen in Tel Aviv. Neem ook even een kijkje op de website van het officiële tourisme bureau van Tel Aviv. Hier vind je veel tips en informatie die wellicht handig is als je Tel Aviv wilt gaan bezoeken. Ook vind je er een agenda met evenementen, tentoonstellingen en meer.

Bron foto: Wikimedia

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Ontdek de witte stranden, ongerepte natuur en prachtige baaien van Lombok
Op vakantie naar de Duitse Wadden: de Oost-Friese waddeneilanden
Ontdek de prachtige omgeving van de Amalfikust
Een indrukwekkend bezoek aan Niagara Falls