Christina in rood | Zeldzame kleurenfoto's uit 1913

28 april 2015
507

De meeste foto's van 100 jaar geleden zijn zwartwit. Hoewel films over dat tijdperk onze verbeelding wel voor een deel inkleuren, is het toch niet hetzelfde als de daadwerkelijke kleuren van die tijd letterlijk in een foto te zien. Daarom zijn onderstaande foto's ook bijzonder.
Mervyn O'Gorman gebruikte in 1913 al glazen platen om foto's te maken, die hij insmeerde met aardappelzetmeel. Deze techniek staat ook bekend als autochrome. Hij maakte hiermee prachtige foto's van zijn dochter Christina, gekleed in kleurig rood tegen de achtergrond van het Britse landschap.
Omdat in de foto's verder weinig te zien is wat het tijdperk aanduidt, krijgen de de beelden een bijzondere, tijdloze lading: ze zouden evengoed voor een vintage reportage gemaakt kunnen zijn voor een hedendaags tijdschrift.
Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine Christina in rood | Paradijsvogels Magazine
Meer weten over autochrome? In dit filmpje zie je hoe fotograaf Heinrich Kühn de techniek gebruikte. Boeiend!
https://youtube.com/watch?v=tVJ_tmgqfF4frameborder%3D0allowfullscreen
Via petapixel

Lees ook:  86-jarige man laat met Instragramfoto's zien dat het leven zonder opsmuk schitterend is

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings