Zo gaat verenkunstenaar Chris Maynard te werk

13 december 2015
316

Chris Maynard maakt verenkunst. Hij snijdt minuscule deeltjes uit schitterende veren waardoor silhouetten van vogels tevoorschijn komen. Zelf zegt hij: "Mijn werk met veren geeft me een bevredigend perspectief van waaruit ik de wereld bekijk."

Precisiewerk

Met mesjes gemaakt voor oogoperaties, tangetjes en een vergrootglas maakt Chris scherpe incisies die kleine vogeltjes uit de veren toveren. In dit filmpje zie je hoe dat gaat:

Stap voor stap

Chris' werk heeft een hypnotiserend effect. Hieronder zie je stap voor stap hoe zijn magische kunst tot stand komt:

Ted Talk

Chris Maynard hield als kunstenaar en ondernemer een inspirerende TedTalk over hoe het stellen van persoonlijke grenzen een wereld van mogelijkheden kan openen. De veren gebruikt hij als mooie analogie.

Boek bestellen?

Chris gebruikt zijn achtergrond in de biologie en ecologie niet alleen om zijn verenkunst tot stand te brengen, maar ook in informatieve lezingen over de schoonheid, functie en betekenis van veren. Dit verwerkte hij in een prachtig boek welke je hier kunt bestellen.
MaynardCover

Lees ook:  25x gratis breipatronen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down