Chocoladetaart met… aubergine

2725 VIEWS
Chocoladetaart met… aubergine

De allerlekkerste chocoladetaart is gemaakt met… aubergine! Wij waren aanvankelijk sceptisch, totdat we dit recept uitprobeerden. Met recht een overheerlijke chocoladetaart – en nog (relatief) gezond ook.

Waarom? Aubergine bevat acetylcholine, belangrijk voor het optimaliseren van de stemming doordat het de prikkeloverdracht in de hersenen bevordert. Extra pure chocolade bevat magnesium en bevordert de aanmaak van voorloperstoffen van neurotransmitters. En amandelen en ei bevatten tyrosine (een voorloper van dopamine, ons ‘happy hormoon’).

Dat gezegd hebbende: je eet de taart vooral omdat het gewoon heel lekker is. Én omdat je je bezoek er flink mee om de tuin kunt leiden (Wat? Aubergine?)…

Ingrediënten

2 aubergines
300 gram extra pure chocolade
200 gram honing
3 eieren
theelepel geraspte sinaasappelschil
50 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
60 gram gemalen amandelen
mespuntje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in.
  • Snijd de aubergines in stukjes en stoom ze door ze in een afgedekte schaal 8 minuten in de magnetron te zetten.
  • Giet het vocht af en pureer de aubergines. Meng de chocolade door de nog warme puree tot het is opgelost.
  • Laat dit afkoelen en meng daarna de honing, eieren en de geraspte sinaasappelschil er doorheen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe.
  • Bak het geheel 30 minuten en serveer afgekoeld met aardbeien en eventueel een lepel crème fraîche.
  • Serveer deze taart zònder te vertellen wat erin zit en laat je bezoek versteld staan 🙂
Lees ook:  Citroenmelisse | Een eeuwenoud recept uit het Karmelietenklooster

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Eten met aandacht: kunstenares maakt kunstwerken van dagelijkse smoothie
Citroenmelisse | Een eeuwenoud recept uit het Karmelietenklooster
Win ‘Het Grote Taartenboek’ van Toon Tellegen
Mevrouw Onkruid | Deze zuurpruim heeft karakter