Chocoladetaart met... aubergine

13 juni 2014
59
chocoladetaart aubergine

De allerlekkerste chocoladetaart is gemaakt met... aubergine! Wij waren aanvankelijk sceptisch, totdat we dit recept uitprobeerden. Met recht een overheerlijke chocoladetaart - en nog (relatief) gezond ook.
Waarom? Aubergine bevat acetylcholine, belangrijk voor het optimaliseren van de stemming doordat het de prikkeloverdracht in de hersenen bevordert. Extra pure chocolade bevat magnesium en bevordert de aanmaak van voorloperstoffen van neurotransmitters. En amandelen en ei bevatten tyrosine (een voorloper van dopamine, ons ‘happy hormoon’).
Dat gezegd hebbende: je eet de taart vooral omdat het gewoon heel lekker is. Én omdat je je bezoek er flink mee om de tuin kunt leiden (Wat? Aubergine?)...
Ingrediënten
2 aubergines
300 gram extra pure chocolade
200 gram honing
3 eieren
theelepel geraspte sinaasappelschil
50 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
60 gram gemalen amandelen
mespuntje zout
Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in.
  • Snijd de aubergines in stukjes en stoom ze door ze in een afgedekte schaal 8 minuten in de magnetron te zetten.
  • Giet het vocht af en pureer de aubergines. Meng de chocolade door de nog warme puree tot het is opgelost.
  • Laat dit afkoelen en meng daarna de honing, eieren en de geraspte sinaasappelschil er doorheen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe.
  • Bak het geheel 30 minuten en serveer afgekoeld met aardbeien en eventueel een lepel crème fraîche.
  • Serveer deze taart zònder te vertellen wat erin zit en laat je bezoek versteld staan 🙂

 

Lees ook:  Kookatelier | Geitenkaashapjes met bergamot

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings