Chocolade kan je leven redden..

31 mei 2014
88

..en 5 andere goed bewaarde geheimen over deze lekkernij. Dankzij een aantal chocolademinnende wetenschappers is chocolade erin geslaag het junkfood imago grotendeels van zich af te schudden. Onderzoek wijst uit dat het eten van chocolade goed is voor uw hele lichaam, en vooral voor uw hart. Dit geldt wel alleen voor de pure chocolade - je weet wel, die van minstens 70% cacao.
Hieronder 6 redenen om chocolade vooral niet te mijden:

1. Chocola kan je leven redden

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat hoe meer chocola iemand at, des te lager het risico om aan een hartziekte te overlijden, zelfs na verrekening van factoren als obesitas, roken en alcoholgebruik. Zelfs minder dan een maal per maand chocola eten had al een significant beschermend effect.

2. Het houdt je vaten schoon
Bittere chocola lijkt het ‘goede’ HDL-cholesterol te verhogen en verlaagt tegelijkertijd het ‘slechte’ LDL-cholesterol. Het blijkt klontering van de bloedplaatjes te verminderen (wat leidt tot bloedpropjes) en verbetert de functie van het endotheel, de binnenwand van de vaten die zorgt voor stikstofoxide, wat de bloedvaten verwijdt en de slagaders vrij houdt van verstoppingen.

3. Het kan helpen om af te vallen

Wetenschappers van de universiteit van Californië in San Diego die duizend mannen en vrouwen onderzochten, ontdekten dat degenen die zichzelf regelmatig chocola gunden, slanker waren dan degenen die minder vaak van chocola genoten. De onderzoekers vermoeden dat chocola de stofwisseling versnelt, waardoor het niet dik maakt als je het met mate eet.

4. Het is een natuurlijk zonnebrandmiddel
Na drie maanden pure chocola te eten (zo'n 20 gram per dag) met veel flavonoïden – het gezonde ingrediënt van chocola – constateerde een groep vrijwilligers dat hun huid minder snel rood werd door de zon. Een andere groep, die flavonoïde-arme chocola at, zag geen verschil.

Lees ook:  Handbal met Boliviaanse (over)grootmoeders

5. Het kalmeert bij hoest

In een klein proefonderzoek aan het Imperial College in Londen bleek dat theobromine, een stof die in chocola zit, effectiever was dan het hoestonderdrukkende medicijn codeïne, en zonder de bijwerkingen. Om hetzelfde effect als in het proefonderzoek te bereiken moet je ongeveer twee koppen chocolademelk drinken.

6. Het kan helpen diabetes te voorkomen
Geloof het of niet, chocola kan zelfs diabetes type 2 voorkomen. Uit Italiaans onderzoek blijkt dat twee weken lang 100 gram pure chocola per dag – dus geen witte of melkchocolade – de gevoeligheid voor insuline (wat tot diabetes type 2 kan leiden) verbeterde bij gezonde vrijwilligers.
 
Bron: The Optimist

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings