Chinese universiteit kalligrafeert toelatingsbrieven met de hand

29 augustus 2017
167

De Shaanxi Normal Universiteit in China stuurt met de hand geschreven toelatingsbrieven aan hun nieuwe studenten. Volgens de universiteit zijn handgeschreven brieven de beste manier om gevoelens over te brengen. Meer dan 20 gepensioneerde professoren schuiven aan tafel om de brieven te kalligraferen.

Aandacht maakt alles mooier

In een tijdperk waarin kinderen eerder kunnen typen dan schrijven springt dit in het oog. Tegenwoordig wordt niets meer met de hand geschreven en het raakt de studenten dat er met zoveel aandacht aan hun toelatingsbrieven is gewerkt.

Een bijzonder souvenir aan de studententijd

Voorheen moesten de studenten de gekalligrafeerde toelatingsbrieven meenemen naar de universiteit om zich in te kunnen schrijven, maar omdat het dan door zoveel handen gaat wordt het papiertje vaal.

Daar heeft de universiteit dit jaar een oplossing voor gevonden: de studenten krijgen twee brieven, waarvan één met de hand geschreven en de ander getypt, zodat de studenten hun gekalligrafeerde brief als souvenir kunnen bewaren.

Binden van jong en oud

Het is mooi om te zien hoe de universiteit niet alleen nieuwe studenten aan zich bindt, maar daarbij ook hun gepensioneerde personeel bij dat proces blijft betrekken. De jongste gepensioneerde die mee schrijft is 60 jaar en de oudste 81. Zij hebben in totaal 10 dagen de tijd om 4.500 brieven te kalligraferen. Om dit voor elkaar te krijgen moeten zij 6 uur per dag schrijven. Petje af.

Handgeschreven brieven 1

Handgeschreven brieven 2

Handgeschreven brieven 4

Handgeschreven brieven 5

Handgeschreven brieven 3

Handgeschreven brieven 6

Lees ook ons artikel over Turkse kunstenaar Tolga Girgin, die kalligrafeert met 3D-effect.

Lees ook:  Zo wordt Japans washi papier gemaakt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings