Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

10 oktober 2020
179
blauwe stad marokko

Een van de meest indrukwekkend steden van Marokko is toch Chefchaouen. Deze stad staat beter bekend als de blauwe stad en is in het noorden van Marokko te vinden. De stad is verdeeld in twee gedeelten. Je hebt het Westerse gedeelte en het historische gedeelte genaamd Medina. Chefchaouen staat vooral bekend om het feit dat er bijna alles blauw is. De huizen, muren en straten zijn allemaal verschillende tinten blauw en geven een zeer indrukwekkend beeld als je van een afstand de stad bekijkt. Dit is ook waarom Chefchaouen de blauwe stad genoemd wordt. Mocht je naar Marokko willen, dan is dit een stad die je in het echt gezien moet hebben.

De kleur blauw beschermt de stad

Deze stad is ooit gebouwd door de Joden en Moren. Zij waren vanuit Spanje naar Marokko gevlucht en stichtten in de 14e eeuw deze stad. Naar verluidt, waren het de Joden die de stad blauw schilderden. Blauw is een traditionele kleur in het Jodendom en is natuurlijk de kleur van zee en lucht. De Joden geloofden dat de kleur blauw samen met gebedsdoeken ervoor zou zorgen dat de stad tegen het kwade beschermd werd. Tot op de dag van vandaag is deze stad nog steeds blauw en zorgt de huidige bevolking ervoor dat dit in ere wordt gehouden.

Fenomenaal uitzicht over Chefchaouen

Wanneer je door de stad loopt, zul je op elke straathoek echt prachtige foto’s kunnen maken die echt Social Media-waardig zijn. Wil je graag de stad van bovenaf bekijken? Bezoek dan het fort dat bovenop de rotsen te vinden is. Hier heb je een fenomenaal uitzicht over de stad en zul je zien hoe adembenemend mooi Chefchaouen is. Ook de Spaanse moskee geeft je een perfect uitzicht over de stad. Hiervoor moet je een kleine berg beklimmen, maar als je de moskee bereikt hebt, zul je zien dat dit echt iets is dat je gezien moet hebben.

Lees ook:  21 kleine dingen in het leven om blij van te worden

Bezoek het centrale plein van Chefchaouen

In de vele smalle steegjes die Chefchaouen kenmerken, zijn verschillende leuke traditioneel winkeltjes te vinden. Er zijn winkeltjes waar je tassen, sieraden, kleden, kruiden en Marokkaanse lekkernijen kunt kopen. Op het centrale plein van Chefchaouen Plaza Uta el-Hammam kun je heerlijk genieten bij de verschillende restaurants en terrasjes. Hier kun je echte traditionele Marokkaanse gerechten bestellen die volgens de traditie voor je bereid zijn. Vooral de tajine en de verse muntthee zijn een aanrader. Aangezien rondom Chefchaouen veel wietplantages te vinden zijn, kan het ook zijn dat je een joint aangeboden wordt.

Bezoek het oude kasbah fort in Chefchaouen

Het fort dat in Chefchaouen te vinden is, heet ook wel de oude kasbah. Dit is het meest opvallende gebouw dat er in de stad te vinden is. Dit is een zandstenen fort dat heel mooi hersteld is in de oude staat en waar het Ethnographic Museum en een galerie te bezoeken zijn. In de galerie zul je voornamelijk kunst van lokale kunstenaars kunnen bekijken. Als je in Chefchaouen gaat overnachten, zijn er verschillende boetiek hotelletjes te vinden. Dit zijn herenhuizen waar je de beschikking hebt over een charmante binnenplaats. Vanaf het dakterras heb je dan weer een prachtig uitzicht over de mooie blauwe stad. Je betaalt rond de 20 à 30 euro per nacht en dan heb je voor 2 personen een heel leuke en gezellige slaapplek.

De watervallen van Akchour zijn de moeite waard

Een andere plek die je moet bezoeken als je in Chefchaouen bent, is Akchour. Hier vind je namelijk de fantastisch mooie watervallen van Akchour. In dit imposante natuurgebied kun je genieten van het helderblauwe water, de sfeervolle kabbelende rivieren en de schitterende watervallen. Dit ligt zo’n 30 km van Chefchaouen af, maar is echt iets wat je niet mag missen als je hier in de buurt bent. Ook kun je een trekking door het Rifgebergte doen en het Talassemtane Nationale Park bezoeken. Een gids neemt je mee door dit natuurgebied en laat je de mooiste plekken van Chefchaouen zien.

Lees ook:  Eindelijk, bijna zomer!

Vliegen op Fez of Tanger

Als je naar Chefchaouen wilt, zul je moeten vliegen op Fez of Tanger. Zo kun je beide steden bezoeken en er een mooie trip van maken. Chefchaouen ligt wel 200 km van Fez en 115 km van Tanger af, dus dan kun je het beste een auto huren om je reis vanuit 1 van deze 2 steden naar Chefchaouen te vervolgen. Zo ben je ook vrij om te gaan en staan waar je wilt tijdens je vakantie in Chefchaouen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een dagtour in Chefchaouen te doen en dan ga je met een chauffeur op pad die je alles over de stad vertelt.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings