Checklist: Ben jij een echte bourgondiër?

492 VIEWS
Checklist: Ben jij een echte bourgondiër?

Gaat genieten van het leven voor jou hand in hand met lekker eten? Is jouw koelkast altijd goed gevuld en is urenlang tafelen voor jou geen uitzondering? Dan ben je misschien wel een echte Bourgondiër.

1. Jij verzint altijd wel een reden voor een feestmaaltijd

Kerst, Pasen en verjaardagen zijn ideaal om groots uit te pakken in de keuken. Maar een feestdag heb jij niet per se nodig om een feestmaaltijd te maken. Je houdt nu eenmaal van gezelligheid en ja, daar hoort wat lekkers bij. Dus tover jij gerust op maandagavond een borrelplank op tafel of open je een goede fles wijn met als enige reden dat je er zin in hebt. Het leven moet gevierd worden!

2. Je houdt niet alleen van eten maar ook van koken (én neemt er de tijd voor)

Van lekker eten houden we allemaal wel, maar de echte Bourgondiër steekt ook graag zijn of haar handen uit de mouwen. Je bent handig in de keuken, niet bang om iets nieuws te proberen en kant-en-klaar sausjes en kruidenmixen zal je in jouw kastjes niet aantreffen. Jij vertrouw op je eigen smaakpapillen en speurt ook graag het internet af naar nieuwe recepten.

Lees ook:  Maak kennis met de Nederlandse wijnstreken, van Limburg tot Friesland
Bourgondiër
© Elevate/Unsplash

3. Eten doe je als Bourgondiër ook met je ogen

Als Bourgondiër weet jij dat het niet alleen gaat om smaak maar ook om stijl. Jouw kast puilt dan ook uit van het servies en je ben dol op glazen, schaaltjes, kommetjes en planken om je gerechtjes op te serveren. Op de markt en in trattoria’s kan jij je urenlang vermaken en ook ook in restaurants vind je het belangrijk dat de presentatie klopt. Het oog wil tenslotte ook wat!

4. Vrienden vinden je een fijnproever

Een Bourgondiër houdt van uitgebreide maaltijden met goed gevulde borden, maar waardeert daarbij wel kwaliteit. Jij weet dan ook waar je het over hebt en daar maak je regelmatig indruk mee bij je vrienden. Wijnproeverijen en speciaalbieravonden zijn helemaal aan jou besteed en op een luie zondag verslind je kookprogramma’s. Opent er in je buurt een nieuw tentje? Jij bent er als eerste van op de hoogte!

Bourgondiër
© Rachel Park/Unsplash

5. Bij jou aan tafel is er altijd plek

Een Bourgondiër houdt niet alleen van goed eten, maar ook van goed gezelschap. Visite eindigt bij jou standaard aan tafel en vrienden en familie voelen zich bij jou meer dan welkom. Gelukkig is jouw koelkast eigenlijk altijd wel goed gevuld, dus ook bij een spontaan bezoekje staat er in jouw huis binnen no-time wat lekkers op tafel!

MEER INSPIRATIE

Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland
Populairste diëten van 2021
Weerstand vergroten
Keto dieet