Checklist: Ben jij een echte bourgondiër?

27 november 2020
256
Bourgondiër

Gaat genieten van het leven voor jou hand in hand met lekker eten? Is jouw koelkast altijd goed gevuld en is urenlang tafelen voor jou geen uitzondering? Dan ben je misschien wel een echte Bourgondiër.

1. Jij verzint altijd wel een reden voor een feestmaaltijd

Kerst, Pasen en verjaardagen zijn ideaal om groots uit te pakken in de keuken. Maar een feestdag heb jij niet per se nodig om een feestmaaltijd te maken. Je houdt nu eenmaal van gezelligheid en ja, daar hoort wat lekkers bij. Dus tover jij gerust op maandagavond een borrelplank op tafel of open je een goede fles wijn met als enige reden dat je er zin in hebt. Het leven moet gevierd worden!

2. Je houdt niet alleen van eten maar ook van koken (én neemt er de tijd voor)

Van lekker eten houden we allemaal wel, maar de echte Bourgondiër steekt ook graag zijn of haar handen uit de mouwen. Je bent handig in de keuken, niet bang om iets nieuws te proberen en kant-en-klaar sausjes en kruidenmixen zal je in jouw kastjes niet aantreffen. Jij vertrouw op je eigen smaakpapillen en speurt ook graag het internet af naar nieuwe recepten.

Bourgondiër

© Elevate/Unsplash

3. Eten doe je als Bourgondiër ook met je ogen

Als Bourgondiër weet jij dat het niet alleen gaat om smaak maar ook om stijl. Jouw kast puilt dan ook uit van het servies en je ben dol op glazen, schaaltjes, kommetjes en planken om je gerechtjes op te serveren. Op de markt en in trattoria’s kan jij je urenlang vermaken en ook ook in restaurants vind je het belangrijk dat de presentatie klopt. Het oog wil tenslotte ook wat!

Lees ook:  De landen met het lekkerste eten

4. Vrienden vinden je een fijnproever

Een Bourgondiër houdt van uitgebreide maaltijden met goed gevulde borden, maar waardeert daarbij wel kwaliteit. Jij weet dan ook waar je het over hebt en daar maak je regelmatig indruk mee bij je vrienden. Wijnproeverijen en speciaalbieravonden zijn helemaal aan jou besteed en op een luie zondag verslind je kookprogramma’s. Opent er in je buurt een nieuw tentje? Jij bent er als eerste van op de hoogte!

Bourgondiër

© Rachel Park/Unsplash

5. Bij jou aan tafel is er altijd plek

Een Bourgondiër houdt niet alleen van goed eten, maar ook van goed gezelschap. Visite eindigt bij jou standaard aan tafel en vrienden en familie voelen zich bij jou meer dan welkom. Gelukkig is jouw koelkast eigenlijk altijd wel goed gevuld, dus ook bij een spontaan bezoekje staat er in jouw huis binnen no-time wat lekkers op tafel!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings