Bezoek de 5 mooiste champagnehuizen in Frankrijk

16 juni 2020
150

Frankrijk is het land van de champagne en dat biedt mogelijkheden om er alles over te weten te komen. In de streek Champagne bevinden zich allerlei champagnehuizen om te bezoeken en dat is natuurlijk ideaal voor de liefhebbers van bruisende wijn. Wij laten je hier graag kennismaken met de mooiste champagnehuizen in Frankrijk. Dan hoef jij alleen nog maar een keuze te maken waar jij heen wilt gaan.

 

  1. Champagne Pommery in Reims

Champagne Pommery in Reims is een van de mooiste champagnehuizen die Frankrijk rijk is. Het domein is omvangrijk met champagnekelders die zich ondergronds bevinden en een lengte hebben van achttien kilometer. Pommery Brut Royal is de bekendste wijn van dit champagnehuis. Een bezoek aan dit domein is te combineren met een bezichtiging van Villa Demoiselle. Een individuele toer behoort tot de mogelijkheden net als een groepsrondleiding inclusief proeverij. Er zijn op het landgoed ook regelmatig tentoonstellingen die geopend zijn voor publiek.

 

  1. Champagne Mumm in Reims

Reims is een plaats waar de mooiste champagnehuizen in Frankrijk staan. Die titel is ook toe te kennen aan Champagne Mumm. Hier hebben de champagnekelders een totale lengte van vijfentwintig kilometer. De champagne Cordon Rouge is van dit champagnehuis het meest  bekend. Mumm is ondergebracht in een gebouw in Art Deco stijl dat zich kenmerkt door de gevelmozaïeken. Er zijn gidsen aanwezig om een rondleiding door de kelders te geven en daarbij krijg je een glaasje Cordon Rouge om te proeven.

 

  1. Champagnehuis Mercier in Epernay

Mercier is niet alleen een van de mooiste champagnehuizen in Frankrijk, maar ook een van de grotere. De centrale hal kenmerkt zich door een champagnevat met een imposant houtsnijwerk. Het leuke van deze champagnekelder is dat je er ook met een treintje doorheen kan rijden. Tijdens je bezoek krijg je een korte film over Mercier te zien en er zijn audiogidsen die je laten luisteren naar de geschiedenis.

Lees ook:  El Salvador - Een Unieke Cultuur

 

  1. Champagne Bollinger in Aÿ

Je hoeft niet groot te zijn om mooi te zijn. Dat geldt in ieder geval voor Champagne Bollinger in Aÿ dat een van de kleinere en mooiste champagnehuizen in Frankrijk is. Bollinger is champagne die onder meer bekend is van James Bond. Dit is wel een champagnehuis waar je niet vrij toegang tot hebt. Het is sporadisch wel mogelijk om met een klein gezelschap een exclusieve rondleiding te boeken. Het merk zelf is overigens zelf exclusief met bijvoorbeeld de Bollinger Grande Année en Bollinger Special Cuvée. Ben je nieuwsgierig hoe deze champagnekelder eruitziet? Er is online een Galerie 1829 tour te volgen die een realistische ervaring biedt.

 

5.Champagnehuis Vollereaux in Pierry

Vollereaux is gelegen in Pierry in de Marne-Vallei en is een kleinschalig champagnehuis dat champagnes van hoge kwaliteit produceert. Het merk zelf is echter niet heel bekend. Het wijndomein bestaat al zes generaties en de familie ontvangt graag bezoekers. Het landgoed bestaat uit een groot terrein van maar liefst veertig hectare. Een rondleiding van ongeveer een uur is te combineren met een proeverij van drie verschillende champagnes. Vollereaux is niet te vergelijken met de champagnereuzen in Reims. Het is wel een van de mooiste champagnehuizen in Frankrijk.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings