Kies de juiste chakra stenen voor jouw balans

11 mei 2023
491
chakra stenen

Ben jij veel bezig met meditatie en chakra’s of voel jij jou niet lekker in je vel? Dan kan deze blog je zeker helpen! Het helen van je chakra’s brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen is het goed voor zelfreflectie en de mentale gezondheid, ook de fysieke gezondheid profiteert ervan! Het is lastig om alle chakra's volledig in balans te hebben, maar je staat er niet alleen voor! Chakra stenen kunnen je hierbij erg helpen.

Wist jij trouwens dat stress veel druk op het lichaam legt? Het is dus erg belangrijk dat je jouw balans weet te vinden in deze onvoorspelbare wereld. Waar liggen jouw problemen precies en welke steen kan jou helpen om hier verbetering in te brengen? Lees het hier!

Chakra balans helen

Ons lichaam en wezen is opgemaakt uit 7 energiebollen, die we ook wel chakra’s noemen. Deze 7 chakra’s representeren elk een deel van onszelf en ons bewustzijn. Als wij dus niet goed in ons vel zitten, betekent dat vaak dat één of meerdere chakra’s niet meer in balans zijn. De eerste stap is dan om te onderzoeken welke chakra’s dat zijn.

Chakra 1, 2 en 3

Wortel chakra (1e ): Voel jij je instabiel, onzeker en ben je niet trots op wie je bent? Dan is de kans groot dat jouw wortel chakra vraagt om balans. Deze helen kan ervoor zorgen dat je weer vertrouwen krijgt in jezelf en je kennis. Langzamerhand zal je jezelf weer meer kunnen accepteren.

Heiligbeen chakra (2e ): Ben jij de laatste tijd pessimistisch ingesteld en heb jij een ongemotiveerde kijk op het leven? Dan heb jij veel werk te doen aan het helen van jouw heiligbeen chakra. Werk hier goed aan en je zal je levenslust weer terugkrijgen en jouw emoties beter kunnen identificeren en uiten.

Lees ook:  Yoga Nidra: de bijzondere staat tussen slapen en waken

Zonnevlecht chakra (3e ): Als voor jou het leven somber en kleurloos lijkt te zijn, is er een grote kans dat jouw zonnevlecht chakra niet blij met je is. Deze chakra staat namelijk voor innerlijke kracht, optimisme en emoties. Zorgen dat deze in balans staat is dus erg belangrijk.

chakra mediteren

Chakra 4, 5, 6 en 7

Hart chakra (4e): Heb jij moeite met het onderhouden van relaties en liefde in het algemeen? Misschien kom je ongevoelig over bij andere of denk je dat je niet genoeg bent. Is dit het geval? Dan is het tijd om inwendig te kijken en te onderzoeken hoe jij staat tegenover relaties en het accepteren van de mensen om je heen.

Keel chakra (5e): Ben jij bang om te spreken, ben je verlegen of niet goed in sociale situaties? Dan kan het maar net zo zijn dat jouw keel chakra je hulp nodig heeft. Als jij beter wilt worden in communicatie en jouw stem duidelijker wilt laten horen, dan wordt het tijd om de keel chakra in balans te brengen.

Derde oog chakra (6e): Heb jij moeite met het vertrouwen op jouw intuïtie en schat jij vaak situaties verkeerd in? Dan kan het zijn dat jouw derde oog chakra uit balans is. Hieraan werken kan jou een sterkere band geven met het hogere bewustzijn.

Kruin chakra (7e): Heb jij last van leerproblemen en is er in jou een afwezigheid van apathie? Dan is jouw kruin chakra uit balans. Hieraan werken kan jou helpen om open te staan voor verschillende invalshoeken, realiteiten en ervaringen.

Lees ook:  Wat betekent mijn geboortesteen?

Chakra healing

Hierboven staat een klein overzichtje van waar iedere chakra verantwoordelijk voor is en hoe je kan identificeren welke uit balans zou kunnen zijn. Wil je meer informatie en details over iedere chakra en hoe je ze kan helen? Klik dan op deze link voor onze blog over de geheimen van chakra healing.

chakra stenen

Beste chakra stenen voor iedere chakra te helen

Het helen van je chakra’s gaat helaas niet vanzelf. Je moet hier tijd en moeite in steken. Er zijn zo verschillende meditaties die je kunt doen, kleine dagelijkse affirmaties en essentiële oliën. Een ander hulpmiddel hierbij daarentegen, zijn edelstenen.

Hieronder hebben we een mooi overzicht toegevoegd van welke stenen het beste helpen bij het helen van iedere chakra.

ChakraBeste keuze chakra stenen
(1e ) Wortel chakra RoodBloedsteen, Tijgeroog, Zwarte toermalijn, Hematiet
(2e ) Heiligbeen chakra OranjeCitrien, Carneool, Barnsteen, Maansteen
(3e ) Zonnevlecht chakra GeelCalciet, Malachiet, Topaas, Citrien
(4e ) Hart chakra GroenRozenkwarts, Groene calciet, Jade, Peridoot
(5e ) Keel chakra BlauwAquamarijn, Turkoois, Celestien
(6e ) Derde oog chakra IndigoLapis lazuli, Amethist, Obsidiaan
(7e ) Kruin chakra VioletAmethist, Bergkristal, Seleniet, Diamant

Wil je meer weten over deze edelstenen? Klik dan op de steen met een linkje dat je naar ons blog erover verwijst. Hebben we er nog geen blog van? Klik dan hier om naar onze edelstenen index te gaan.

Het kiezen van de chakra stenen

Er zijn veel verschillende manieren om te kiezen uit een chakra steen voor het in balans zetten van jouw chakra’s. Het overzicht hierboven kan je op het goede pad zetten, maar soms zijn er dagen dat de steen jou kiest.

Lees ook:  Keto dieet

Heb jij een collectie aan edelstenen en kies je iedere dag een of meerdere om bij je te dragen? Neem dan de tijd om ze allemaal te bekijken en laat je intuïtie de vrije loop. Misschien heb je een dag dat de carneool je aandacht trekt. De steen zal je dan kunnen vertellen dat jouw heiligbeen chakra wat meer aandacht nodig heeft.

chakra stenen

Geboortestenen als chakra stenen gebruiken

Daarnaast kan je ervoor kiezen dat je een steen gebruikt die niet alleen helpt bij het helen van een van de chakra’s, maar die tegelijkertijd ook je geboortesteen is. Dit kan de kracht van de steen namelijk erg versterken.

MaandGeboortestenen
JanuariGranaat
FebruariAmethist
MaartAquamarijn, bloedsteen
AprilDiamant, witte topaas, kristal en zwarte diamant
MeiSmaragd, tsavoriet en chrysopraas
JuniParel, maansteen en alexandriet
JuliRobijn en carneool
AugustusPeridoot, sardonyx en spinel
SeptemberSaffier en lapis lazuli
OktoberOpaal en toermalijn
NovemberCitrien, topaas en gele topaas
DecemberBlauwe topaas, tanzaniet, turkoois, lapis lazuli en blauwe zirkoon

Ben jij benieuwd wat jouw geboortesteen is? Kijk dan in het overzicht hierboven, of klik hier voor ons blog over geboortestenen en hun betekenissen.

Kortom

Bij het helen van je chakra’s is het erg belangrijk om te onderzoeken welke van de 7 precies uit balans zijn. Waar ligt het probleem en welke chakra stenen kunnen je helpen om dit op te lossen? Er zijn edelstenen die hier erg goed in zijn.

Aan het einde van de dag is het daarentegen jouw keuze welke steen je het meeste vertrouwd om je te helpen. Roept de steen jou, kies je voor een persoonlijke steen zoals je geboortesteen, of kies je gebaseerd op de chakra die uit balans is? Wat je ook doet, je chakra’s zullen je dankbaar zijn.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings