Laat chakra massage je energiebanen opnieuw in balans brengen

6 maart 2023
570
chakra massage

Voel jij je rusteloos, vermoeid of ben je misschien gespannen of angstig? Dan kunnen jouw chakra’s wel wat aandacht gebruiken! De eerstgenoemde kenmerken zijn namelijk van chakra's die uit balans zijn. Ieder mens heeft in totaal zeven hoofd chakra’s verdeeld over het lichaam. Elk van deze chakra’s is verantwoordelijk voor een bepaalde lichamelijke of psychologische functie. Als een chakra te weinig of niet actief is, dan kan je bepaalde kwalen ontwikkelen zoals angst, gevoelens, of onzekerheid. Een chakra massage kan hierbij helpen, in deze blog lees je wat een chakra massage precies is en hoe het jouw energiebanen in balans kan brengen. Dit wordt ook wel chakra healing genoemd.

Wat is een chakra massage?

Ons lichaam wordt aangestuurd niet alleen op fysiek niveau, maar ook op energetisch vlak. Onze zeven hoofd chakra’s zorgen voor een gebalanceerde verdeling van onze levensenergie. Om deze energie zo goed mogelijk te verdelen, zodat wij ons zo goed mogelijk voelen, is er balans nodig tussen de zeven chakra’s. Door middel van een chakra massage worden blokkades van een of meerdere chakra’s opgeheven. Zodat je levensenergie weer vrij door kan stromen. Deze massage wordt uitgevoerd door professionele healers, zij zijn op energetisch niveau verbonden met de levensenergie en kunnen deze opladen en weer ordenen voor optimale balans tussen lichaam en geest. Dat is nog eens iets anders dan een medewerker ruimtelijke ordening!

Hoe gaat een chakra massage?

Een chakra massage kan op allerlei manieren gebeuren. Door een fysieke massage, maar ook door geluidsgolven, hot stones en andere energetische technieken.

Lichaamsmassage

Een lichaamsmassage om de chakra’s te deblokkeren is een van de meest gebruikte vormen van massage. Hierbij wordt er met behulp van oliën op het lichaam gewerkt. Bij een chakra massage worden de zeven hoofdcentra van de chakra’s gemasseerd en vrij gemaakt van blokkades. Hierbij wordt de energie gestimuleerd via de massage en energie gegeven aan de chakra.

Lees ook:  Tips voor een gezonde levensstijl

Reiki en Energetische technieken

Tijdens een energetische chakra massage wordt er geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen en is fysieke aanraking soms ook afwezig. De zeven hoofd chakra’s kunnen volgens healers op een energetisch niveau “aangeraakt” worden. Door bijvoorbeeld mentale of emotionele oefeningen. Denk hierbij aan bepaalde soort van meditatie en handposities.

chakra edelstenen

Chakra stenen

Chakra stenen zijn edelstenen die in verbinding staan met de zeven chakra’s. Elke chakra heeft een bepaalde soort edelsteen die daarmee in verbinding staat.

 • Kruinchakra: amethist
 • Voorhoofdchakra: lapis lazuli
 • Keelchakra: aquamarijn
 • Hartchakra: aventurijn
 • Zonnevlechtchakra: citrien
 • Heiligbeenchakra: maansteen
 • Basischakra: agaat

Door middel van deze stenen te plaatsen op de juiste plaats op het lichaam, zullen je chakra’s opladen van de energie die de stenen overdragen. Na het gebruik moet je deze stenen weer opladen met nieuwe energie. Dit doe je door ze in de nacht in het maanlicht te zetten, voor minimaal 1 nacht. Vooral bij een volle maan is het raadzaam om de stenen in het maanlicht te zetten.

Hot Stones

De hot stone massage is een eeuwenoud gebruik bij massages. Door de eeuwen heen gebruiken mensen deze techniek om het lichaam en spieren te ontspannen. Bij een hot stone massage worden de stenen op temperatuur van ongeveer 45 Celsius gebracht. Vooraf wordt je lichaam ingesmeerd met massageolie, daarna worden de stenen op de juiste punten van het lichaam gelegd en kunnen ze hun werk doen. Door de opwarming van je gewrichten en spieren en de ontlading van de energie van de stenen, worden je chakra’s gestimuleerd.

Klankschalen en klankstaven

Naast fysieke stimuli zijn er ook geluidsstimuli door middel van klanken en geluidsgolven. Elk chakrapunt heeft zijn eigen mantra en toonsoort. Je masseert je chakra’s dus door deze specifieke toonhoogtes en mantra’s te laten weerklinken.

 • Kruinchakra: mantra OHM of het B akkoord
 • Voorhoofdchakra: mantra SHAM of het A akkoord
 • Keelchakra: mantra HAM of het G akkoord
 • Hartchakra: mantra YAM of het F akkoord
 • Zonnevlechtchakra: mantra RAM of het E akkoord
 • Heiligbeenchakra: mantra VAM of het D akkoord
 • Basischakra: mantra LAM of het C akkoord
chakra uit balans, stress

Hoe weet ik welk chakra uit balans is?

Er zijn verschillende signalen van je lichaam en geest die je kunt herkennen als disbalans in een of meer van je chakra’s. Zoals eerder genoemd, elke chakra is verantwoordelijk voor een bepaalde fysieke en mentale functie. Hierdoor kun je aan de hand van je klachten, herkennen welke chakra uit balans is.

Lees ook:  Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

Kruinchakra

Wanneer de kruinchakra uit balans is, kun je fysieke klachten ervaren als duizeligheid, niet helder kunnen denken, zenuwpijn en in extreme gevallen psychische stoornissen en neurologische aandoeningen. Op emotioneel vlak kun je moeite hebben met loslaten, gevoel van verwardheid, onzekerheid en doelloosheid ervaren.

Voorhoofdchakra

Fysiek ervaar je hoofdpijn, migraine, problemen met het gezichtsvermogen, moeite met slapen en epilepsie. Op emotioneel niveau kun je erg kritisch zijn, snel oordelen en direct oogcontact vermijden.

Keelchakra

Hierbij ervaar je een stijve of pijnlijke nek en schouders, problemen met het strottenhoofd en de stembanden, heesheid, keelpijn, problemen met de oren, het gebit of de schildklier. Op emotioneel gebied kun je moeilijk uiting kunnen geven aan je emoties en gedachten. Daarnaast ervaar je een gevoel van afhankelijkheid, rebelsheid of je bent juist op zoek zijn naar bevestiging.

Hartchakra

Bij de disbalans van de hartchakra kun je fysieke klachten ervaren als problemen met de bloedsomloop zoals hoge bloeddruk of hartaanvallen, gevoelloosheid / een slechte bloedcirculatie, borstkanker, luchtwegaandoeningen, pijn of stijfheid in gewrichten voornamelijk van de handen.

Het emotioneel aandeel is vaak te herkennen aan oppervlakkigheid in contact met anderen in je omgeving, de neiging jezelf terug te trekken, eenzaamheid.

Zonnevlechtchakra

De fysieke klachten hier komen duidelijk naar voren met klachten zoals gasvorming, maag- en darmproblemen, fibromyalgie, lever- en nierinfecties, eetstoornissen, ademhalingsproblemen, zweren en misselijkheid. Op emotioneel gebied kun je moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen, eigen grenzen voorbijgaan, please-gedrag en zwaarmoedigheid vertonen.

Heiligbeenchakra

Als je heiligbeenchakra uit balans is vertoon je de volgende fysieke kwalen: stijve onderrug, nier- of blaasproblemen, impotentie en onvruchtbaarheid. En op emotioneel vlak krijg je een gevoel van wantrouwen, twijfelen aan het eigen kunnen, lusteloosheid en moeite om van dingen te genieten.

Lees ook:  Robijn: krachten en eigenschappen

Basischakra

Wanneer je basischakra uit balans is zal je rusteloosheid ervaren, problemen met het gewicht ontwikkelen, krampen, constipatie, traagheid, vermoeidheid, te hoge of te lage bloeddruk en een stijve onderrug hebben. Op emotioneel niveau voel je onzekerheid of schijnzekerheid, onveiligheid, gespannenheid, egoïsme, materialisme en roekeloosheid.

Herken jij een of meerdere klachten? Dan is het raadzaam om zeker eens te kijken naar een chakra massage om je chakra’s weer in balans te brengen.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings