Camper huren: 6 handige tips

4 VIEWS
Camper huren: 6 handige tips

Het huren van een camper is de beste manier om te kijken of zo’n bus iets voor je. Misschien heb je al langer de droom om zelf een busje te hebben of wil je gewoon eens proeven van het kampeerleven vanuit een camper. Wat de reden ook is: een camper huren is zo gebeurd. Je kunt in Nederland op verschillende plekken een camper huren; zowel bij particulieren als bij bedrijven. Maar waar moet je allemaal op letten wanneer je een camper wilt huren?

Zoek online en vergelijk prijzen en extra kosten

Juist omdat er zoveel aanbieders zijn op het gebied van camperverhuur is het aan te raden om er even een avondje voor te gaan zitten. Zoek en vergelijk meerdere aanbieders met elkaar om te kijken wat je waar kunt krijgen. Let hierbij niet alleen op de prijs die je als eerst ziet staan, maar ook op de diverse voorwaarden. Bij sommige bedrijven zitten er extra kosten verbonden aan het huren van een camper. Over het algemeen geldt: des te groter en nieuwer de bus is, des te duurder het huren van een camper is. In het laagseizoen heb je voor € 500 per week een simpele camper en betaal je voor een luxe bus al gauw € 1000 per week.

Check de huurvoorwaarden van de camper

Heb je een bus op het oog? Leuk! Voordat je daadwerkelijk gaat boeken, is het aan te raden om de huurvoorwaarden te controleren. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld regels over hoe oud de bestuurder moet zijn en hoe lang hij of zij een rijbewijs moet hebben. Dit kan per land verschillen, maar ook per bedrijf of particulier. In sommige landen moet je extra betalen wanneer je wat jonger bent (21-24 jaar). Let daar dus altijd op om eventuele hogere kosten te voorkomen. Zolang je niet boekt heb je altijd nog de keuze om naar een andere aanbieder te gaan.

Lees ook:  Ontdek de Golden Circle in IJsland

Regel je verzekeringen bij het huren van een camper

Waar je ook op moet letten bij een camper huren, is welke verzekeringen je afsluit. Een allriskverzekering is over het algemeen standaard afgesloten bij het huren van zo’n voertuig. Vaak is er wel sprake van een eigen risico van meestal € 1000. Bij bedrijven kun je soms met je creditcard betalen waarbij je creditcard als borg dient – mits daar een bestedingsruimte van in ieder geval € 1000 op staat. Verdiep je ook in de borgsom: hoe hoog is de borg die een bedrijf of particulier wil hebben? Op basis daarvan kun je een duidelijk kostenplaatje maken.

Camper huren met of zonder kilometers

Waar je ook op moet letten, is of je een camper huurt waarbij een bepaald aantal kilometers inbegrepen zit of niet. Bij veel bedrijven kun je namelijk een soort pakket afnemen waarbij je vast een bedrag betaalt voor een x aantal kilometers. Voorbeeld: je kunt 1500 of 2000 ‘gratis’ kilometers rijden en daarna moet je een bedrag per kilometer betalen. Wanneer je niet ver weg gaat, kan dit voordelig zijn, maar wanneer je van plan bent om een roadtrip van minstens twee weken te maken kun je beter kiezen voor een bus zonder kilometerbeperking. Dat is in verhouding vaak veel goedkoper.

Lees ook:  De mooiste natuurhoogtepunten van de Hurtigruten

Boek een beetje op tijd voor scherpe prijzen

Wil je profiteren van een goede prijs én er zeker van zijn dat je voor je vakantie een bus hebt? Boek dan het liefst een beetje op tijd. Zoals je in de zomer van 2020 wel zag kan het heel snel gaan met de verhuur van bussen en campers. Voordat je het weet is er bijna niets meer over of zie je alleen nog maar hele dure bussen staan. Doe daarom op tijd onderzoek zodat je gegarandeerd lekker weg kunt met een camper in je vakantie. Het kan ook zeker geen kwaad om alvast je route een beetje uit te stippelen. Een beetje voorpret is altijd leuk!

Houd rekening met extra kosten bij camper huren

Tot slot is het goed om te weten dat wanneer je bij het huren van een camper voor extraatjes wilt gaan je meestal extra geld moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsenstandaard, een kinderstoeltje, een gevulde gasfles, een televisie et cetera. Weet vooraf dus goed hoe je wilt kamperen. Vind je een beetje back to basic niet erg? Dan betaal je meestal (bijna) niets extra. Wil je liever profiteren van extra luxe? Kies daarop je bus uit en kijk wat de mogelijkheden zijn voor betaalde extra’s. Bij de wat duurdere bussen zitten dergelijke extraatjes meestal bij de prijs in.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Stranden op Kreta die je niet mag missen
Ontdek de Golden Circle in IJsland
Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Milaan
De leukste attractieparken in Duitsland