6x de mooiste natuurhoogtepunten op je campertocht door Canada

2570 VIEWS
6x de mooiste natuurhoogtepunten op je campertocht door Canada

Om te reizen hoef je je huis niet uit, vond de filosoof Immanuel Kant. Zelf verliet hij zijn Hanzestad zelfs nooit voor een weekendtripje. Kant reisde vooral in gedachten, vanuit zijn stoel. Toch had een bezoek aan West-Canada hem vast op andere ideeën gebracht. Want de spectaculaire natuurlandschappen van dit land gaan elk voorstellingsvermogen te boven. En met je camper door Canada reizen is dé manier om je onder te dompelen in al dat moois. 

Eeuwenoude woudreuzen in imposante oerbossen, metershoge watervallen, indrukwekkende bergen en gletsjers, ijsblauwe meren, glooiende wijngaarden, het regenwoud, schitterende stranden bij de oceaan: waar vind je zoveel contrasten in natuurschoon bij elkaar? En temidden van die woeste natuurkracht staat de bruisende metropool Vancouver, al meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste stad ter wereld.

blablal
Indrukwekkende bergen, gletsjers en ijsblauwe meren. Routes naar deze plek vind je hier.

Zeker als je per camper door West-Canada trekt – je huis gewoon meenemen; ideetje, meneer Kant? – kun je overal gaan en staan waar je wilt. Walvissen spotten vanaf de kust van Vancouver. Kamperen in de machtige Canadese Rocky Mountains. In het maanlicht diepzinnig staren naar de golven van de Grote Oceaan. Wandelen in de sporen van de Indianen en Inuit, die het land al duizenden jaren bewonen. Een grizzlybear op z’n gemak de weg zien oversteken. Er is veel om van te genieten, we zetten ter inspiratie een aantal van de mooiste plekken op een rij!

1. Vancouver, de stad met een eigen regenwoud

camper canada
Uitzicht over Vancouver, temidden van de natuur

Hoewel je waarschijnlijk komt voor de natuur van Canada, is Vancouver zeker een plek om ook even van te genieten. Al was het maar omdat je vanuit hier in een wip in de bergen, bij de oceaan of in het bos staat. De combinatie van natuurschoonheid, bedrijvige vitaliteit en culturele highlights geven Vancouver een bijzondere sfeer. Je vindt er zelfs een (gematigd) regenwoud: Stanleypark is een immens stadspark van ruim 400 hectare aan oerbos met bloemen, meren, strandjes en wildlife. Lekker om doorheen te fietsen en wandelen!

2. Loop temidden van beren, wolven en rendieren in Jasper National Park

Jasper National Park is het grootste park in de Canadese Rockies. Het is een plek waar wilde dieren goed gedijen, kijk dus niet verbaasd op als je plotseling oog in oog staat met een beer, wolf, coyote, rendier of eland.

Lees ook:  Gratis op vakantie terwijl je op een huisdier past

Adembenemend zijn ook de gletsjers van Columbia Icefield, tevens de reden dat het park op de Werelderfgoederenlijst staat. Met een Snocoach Tour kun je de gletsjer op en sta je opeens in een compleet witte, ijzige wereld.

camper canada
Uitzicht op het imposante Columbia Icefield | Beeld: 123rf

Parkeer je camper aan het einde van de dag biWhistlers Camping: een grote natuurkampeerplaats waar je onder de beschutting van de hoge bomen kunt uitrusten bij het knapperende kampvuur.

3. Verstilde schoonheid van Lake Maligne

camper canada
De verstilde schoonheid van Lake Maligne

Vanuit een gondel van de Jasper Tramway, de langste en hoogste kabelbaan in Canada, heb je een prachtig uitzicht over zes bergketens en de Athabasca Rivier. Het park telt ruim 400 meertjes: perfecte lokaties om te picknicken, vissen of vogels te spotten. Lake Maligne is het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains. De tere kleuren en omlijsting van grillige bergketens nodigen uit om aan de oever te gaan zitten en een dag alleen maar te blijven kijken.

4. Ruim 6600 km bossen en bergen in Banff National Park

Banff National Park is het eerste Nationale Park van Canada en telt meer dan 6600 km aan bossen, gletsjers, meren en bergen. En je hebt de keuze uit meer dan 1600 kilometer wandelroutes. Van kleine slingerende bospaden tot pittige bestijgingen van diverse bergtoppen. Vanaf het boothuis aan de oevers van Lake Louise beklim je in een paar uur de Zadelrug (600 meter stijgen). De beloning: een ongeëvenaard uitzicht op Mount Temple en Paradise Valley.

camper canada
Lake Louise, woest en lieflijk tegelijkertijd

Overnacht midden in de natuur, bijvoorbeeld bij Tunnel Mountain Village Campground. Hier tref je ’s ochtends een rendier naast je camper en zit familie eekhoorn op armlengte afstand. Heel gezellig.

5. Puur en ongerept: Mount Revelstoke National Park

In het nabijgelegen – nou ja, voor Canadese afstandsbegrippen dan – Mount Revelstoke National Park rijd je langs valleien, weiden, rotsen, meren, watervallen en regenwoud: hoe sprookjesachtig wil je het hebben?

Lees ook:  Genieten van Zeeuwse rust in de groene polder
camper canada
Een waterval in Mount Revelstoke National Park: om uren ademloos naar te kijken

Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen: er zijn verschillende routes, variërend van 1 tot circa 9 km. Tijdens elke wandeling krijg je een compleet ander stukje natuur voorgeschoteld. Bij de ene route geniet je van de bloemenpracht op uitgestrekte bergweides. Wandel je naar Eva Lake en Miller Lake, dan wordt je beloond met kale toendra’s en jadegroene meren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook het regenwoud inlopen, en omhoog kijken naar de cederbomen van meer dan 500 jaar oud.

6. Fenomenaal kleurenspel in Manning Provincial Park

Bij de Fraser River en de Coquihalla River ligt Manning Provincial Park, een groot, beschermd natuurgebied. Dankzij de ideale positie tussen het natte kustgebied (rond Vancouver) en het droge binnenland is het landschap hier zeer gevarieerd. Geen wonder dat het een zeer aantrekkelijk leefgebied voor de Similkameen-indianen vormde, die hier van oudsher woonden. Nog steeds kom je er veel sporen van hun aanwezigheid tegen, zoals oude totempalen.

Ronduit sensationeel is het uitzichtpunt Cascade Lookout, waar je over een groot deel van het park uitkijkt. Dit is tevens het beginpunt van de Dry Ridge Trail (3 km lang), waar unieke plantensoorten staan. Leuk voor botanische liefhebbers!

camper canada
De wilde kleurenpracht van Manning Provincial Park

In de wintermaanden zijn de bergen een fantastische plek om te skieën, schaatsen of snowboarden. En ’s avonds, als de zon wegzakt achter de bergen, warm je je handen bij een vuurkorf. Je kijkt naar dat magistrale kleurenspel en je overpeinst nog eens hoe groots, hoe meeslepend en hoe wonderbaarlijk mooi de natuur is. Je zou er bijna een tikje filosofisch van worden….

Wil je je ook onderdompelen in de Canadese natuur?

Travelhome is dé specialist voor camperreizen. Naast prachtige routes door Canada kun je bijvoorbeeld ook door Noord-Amerika, Argentinië of Nieuw-Zeeland trekken. Een team van ervaren reisspecialisten die de bestemmingen als hun broekzak kennen, gaat voor je aan de slag om je reis helemaal naar jouw wens te maken.

Beeld: pilens / 123RF Stockfoto

MEER INSPIRATIE

De mooiste plek op aarde: Patagonië
Waarom een vakantie naar Ecuador een must is!
Een vakantie naar Bonaire
De mooiste autoroutes in Zuid-Afrika voor een onvergetelijke roadtrip