Caminito del Rey: Het spannendste wandelpad van Spanje

25 november 2020
271
Caminito del Rey

Het was ooit de gevaarlijkste weg ter wereld, nu één van de spannendste wandelpaden. El Caminito del Rey, gelegen in het zuiden van Spanje, garandeert je een aantal spectaculaire kilometers.

Het levensgevaarlijke Koningspaadje

In het hart van Andalusië, diep in de El Chorro kloof, slingert de Caminito del Rey (Het Koningspaadje) langs torenhoge rotswanden. Oorspronkelijk werd het pad aangelegd voor transport bij de bouw van een nabijgelegen dam. Een monsterklus die het pad een beruchte status gaf. Toen het pad niet langer nodig was voor werkzaamheden, raakte het volledig in verval.  Uiteindelijk werd het in 1992 afgesloten.

Er gingen in die tijd veel verhalen rond over de levensgevaarlijke Caminito del Rey. Iets wat avonturiers naar het pad lokte en tot meerdere ongelukken leidde. Om te voorkomen dat het pad nog meer levens zou kosten, besloot de Spaanse regering het te renoveren en geschikt te maken voor wandeltochten.

Caminito del Rey

© Alejandro Luengo/Unsplash

El Caminito del Rey vandaag de dag

In 2015 werd het pad in de nieuwe staat geopend. Het zomaar bewandelen kan alleen niet: omdat het nog steeds een gevaarlijk pad is, wordt gebruik van de route volledig gecontroleerd. Dat betekent dat je een ticket nodig hebt om het op te mogen. Zorg dat je deze tickets vroeg genoeg boekt, want zeker in het hoogseizoen is het mateloos populair. Verder mag je de Caminito del Rey alleen van noord naar zuid bewandelen. Beperkte toegang en de aanwezigheid van verstevigende balken en veiligheidslijnen maken het pad nu spannend en uitdagend maar wel veilig.

Lees ook:  De vier allermooiste plekken op Ibiza

Het officiële deel is slechts 3 kilometer lang, maar omdat auto’s en bussen niet dicht bij het pad kunnen komen, dien je het te verlengen met 5 kilometer. Geef straf, want het gebied is prachtig!

Caminito del Rey

© Matheusz Plinta/Unsplash

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings