Caminito del Rey: Het spannendste wandelpad van Spanje

2060 VIEWS
Caminito del Rey: Het spannendste wandelpad van Spanje

Het was ooit de gevaarlijkste weg ter wereld, nu één van de spannendste wandelpaden. El Caminito del Rey, gelegen in het zuiden van Spanje, garandeert je een aantal spectaculaire kilometers.

Het levensgevaarlijke Koningspaadje

In het hart van Andalusië, diep in de El Chorro kloof, slingert de Caminito del Rey (Het Koningspaadje) langs torenhoge rotswanden. Oorspronkelijk werd het pad aangelegd voor transport bij de bouw van een nabijgelegen dam. Een monsterklus die het pad een beruchte status gaf. Toen het pad niet langer nodig was voor werkzaamheden, raakte het volledig in verval.  Uiteindelijk werd het in 1992 afgesloten.

Er gingen in die tijd veel verhalen rond over de levensgevaarlijke Caminito del Rey. Iets wat avonturiers naar het pad lokte en tot meerdere ongelukken leidde. Om te voorkomen dat het pad nog meer levens zou kosten, besloot de Spaanse regering het te renoveren en geschikt te maken voor wandeltochten.

Caminito del Rey
© Alejandro Luengo/Unsplash

El Caminito del Rey vandaag de dag

In 2015 werd het pad in de nieuwe staat geopend. Het zomaar bewandelen kan alleen niet: omdat het nog steeds een gevaarlijk pad is, wordt gebruik van de route volledig gecontroleerd. Dat betekent dat je een ticket nodig hebt om het op te mogen. Zorg dat je deze tickets vroeg genoeg boekt, want zeker in het hoogseizoen is het mateloos populair. Verder mag je de Caminito del Rey alleen van noord naar zuid bewandelen. Beperkte toegang en de aanwezigheid van verstevigende balken en veiligheidslijnen maken het pad nu spannend en uitdagend maar wel veilig.

Lees ook:  Nassausteden: een koninklijke kennismaking met Leeuwarden en Breda

Het officiële deel is slechts 3 kilometer lang, maar omdat auto’s en bussen niet dicht bij het pad kunnen komen, dien je het te verlengen met 5 kilometer. Geef straf, want het gebied is prachtig!

Caminito del Rey
© Matheusz Plinta/Unsplash

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Prachtige 4K-dronebeelden van iconische bezienswaardigheden in IJsland
Alles voor een stedentrip of vakantie naar Sevilla
Ontdek de mooiste locaties op het Canarische eiland Fuerteventura
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden