Cadeautips: Inspirerende boeken over reizen

2 december 2020
129
boeken over reizen

Of je nu wel of geen reisjes op de planning hebt staan; dromen kan altijd. Over verre oorden, avontuurlijke paden of korte uitstapjes dicht bij huis. De lange winteravonden lenen zich perfect voor wat reisinspiratie op papier. Bij deze boeken over reizen droom je gegarandeerd weg!

TitelAuteurWaar kopen?
Verliefd op NederlandRoëll de RamBekijk op Bol.com
Hit the RoadGestaltenBekijk op Bol.com
Biografische boeken over reizen: Liefde in de wildernisMiriam LancewoodBekijk op Bol.com
WanderlustGestaltenBekijk op Bol.com
Solo ReizenLiesbeth RaskerBekijk op Bol.com
Take a BreakSara van GelovenBekijk op Bol.com
Lonely Planet: The WorldLonely PlanetBekijk op Bol.com

Verliefd op Nederland

Bijzondere plekken dicht bij huis, dat is wat je kunt verwachten in het boek Verliefd op Nederland. Reisblogger Roëll de Ram bundelde haar reistips al eerder in Backpack Bestemmingen en deed dat voor deze uitgave speciaal voor bijzondere avonturen in Nederland. Het is de beste tip voor boeken over reizen als je even niet ver weg kunt, want met tips voor accommodaties, restaurants, toffe steden en mooie routes, doe je meer dan genoeg inspiratie op voor een weekendje weg in eigen land!

Bekijk op Bol.com

Hit the Road

Een bijbel voor roadtrippers en kampeerfanataten! In Hit the Road wordt het leven onderweg gevierd. Prachtige portretten van nomadische reizigers en hun huis op wielen nemen je mee naar persoonlijke verhalen op plekken off te beaten track. Het boek is niet alleen een inspiratie maar zit ook bomvol handige tips en tricks voor je eigen kampeerreis.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk bezoek aan Ibiza

Bekijk op Bol.com

Biografische boeken over reizen: Liefde in de wildernis

Misschien ken je Miriam Lancewood van haar verschijning in 3 op Reis, of van haar eerste boek ‘Mijn leven in de wildernis’. Inmiddels is het tweede boek uit van de Nederlandse avonturier die samen met haar partner Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland leeft. In ‘Liefde in de Wildernis’ vertelt ze over hun nomadische tocht door Europa en deelt ze haar persoonlijke verhaal als onderweg blijkt dat Peter ernstig ziek is.

Bekijk op Bol.com

Wanderlust

Van de uitgever van ‘On the Road’ verscheen ook dit inspirerende boek voor wandelliefhebbers. In Wanderlust worden de meest legendarische hiking trails ter wereld uitgelicht, zoals de Caminito del Rey in Spanje en de Canyon Trail is Zion National Park. Met prachtige fotografie, kaarten, routebeschrijvingen en praktische informatie is dit een volledige gids voor wie droomt van avontuurlijke reizen te voet.

Bekijk op Bol.com

Solo Reizen

Het perfecte cadeau voor wie droomt van reizen in zijn of haar eentje. Liesbeth Rasker, die zelf vaak alleen op pad is, deelt in dit boek eerlijke en bijzondere ervaringen van haarzelf. Daarnaast vertelt ze over handige thema’s als veiligheid, slim inpakken en het plannen van je reis.

Bekijk op Bol.com

Take a Break

Droom jij ervan om er een jaartje tussenuit te gaan? Lekker op wereldreis of een sabbatical in het buitenland? Sara van Geloven deed heel wat kennis en ervaring op als voormalig hoofdredacteur van Lonely Planet Magazine. Haar tips deelt ze in ‘Take a Break’, waaronder hele praktische informatie als hoe je de financiering rond kunt krijgen en welke bestemmingen je kiest.

Lees ook:  Seychellen: Tropisch Afrikaans Paradijs

Bekijk op Bol.com

Lonely Planet: The World

Als we het dan hebben over boeken over reizen, dan mag The World niet in de boekenkast ontbreken. Een bijna 1000 pagina tellende editie waarin je kennismaakt met alle landen ter wereld. Gegarandeerd uren leesplezier over je favoriete bestemming én landen waar je nog nooit van had gehoord.

Bekijk op Bol.com

Headerfoto: © NMG Network/Unsplash

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings