Cadeautips: 5 fotografie accessoires voor op je verlanglijstje

7 december 2020
261
fotografie accessoires

Wil jij het komende jaar nog betere foto’s gaan maken? De juiste fotografie accessoires zoals een statief, flitser en filters kunnen daarbij enorm handig zijn. Fotograferen is geen goedkope hobby, des te leuker om onmisbare items cadeau te vragen!

1. Het juiste statief

Fotografeer je graag in de avond of nacht of merk je gewoon dat je foto’s vaak iets bewogen zijn? Een statief zorgt voor de benodigde stabiliteit waardoor je foto’s scherper worden. Ook enorm handig als je bijvoorbeeld van natuurfotografie houdt en lang op één plek wacht voor het perfecte plaatje. Je hebt statieven in alle soorten en maten, dus bedenk goed waar jij hem voor wilt gebruiken. Trek je graag de natuur in of fotografeer je graag op reis, dan is een handzaam model aan te raden. De monopod (éénbeenstatief) is dan een uitstekende keuze.

Bekijk op Bol.com

2. Cameralens filters

Wil jij serieus aan de slag met je fotografie? Dan zijn filters een fijne aanvulling op je fotografie accessoires. Bij filters denk je wellicht vooral aan de nabewerking via digitale programma’s, maar als je het goed aanpakt kan je beter al met filters aan de slag voordat je de foto maakt. Speciale grijsfilters, UV-filters, polarisatiefilters en infraroodfilters kunnen je foto net dat professionele effect geven. Je kunt kiezen om een los filter te kopen, of gelijk een filterkit met diverse opties aan te schaffen.

Bekijk op Bol.com

3. Flitser

Nog eentje voor wie fotograferen wat serieuzer aan wil pakken. Je kunt namelijk prima af zonder flitser, of met de standaard flitser die op je camera zit. Maar met een goede extra flitser op zak zal je al snel verschil zien in foto's op bepaalde momenten. Het gaat dan niet alleen om studiowerk, maar ook net zo goed om mooie portretten of macro’s als je op pad bent. In dat geval is een ringflitser de beste keuze. Deze flitser is ideaal voor close-ups maar kan daarnaast ook in andere situaties goed van pas komen. Let goed op dat je een universele ringflitser koopt óf eentje die speciaal voor jouw cameramerk geschikt is.

Lees ook:  IJsberen spelen tussen de bloemen

Bekijk op Bol.com

4. Camera reinigingskit

Misschien niet het leukste item in het lijstje met fotografie accessoires maar wél essentieel om goede foto’s te blijven maken met je camera. Wanneer de lens vies wordt of er vuil in je sensor of objectieven terechtkomt, zie je dit terug in je foto’s. Zorg dus dat je je camera en fotografie accessoires allemaal netjes schoonhoudt met de juiste producten. Een microvezeldoekje, lenspen en lens blower zijn hierbij heel nuttig. Ook hiervoor geldt dat je een kit kunt bestellen waar alle schoonmaakproducten al in zitten, in een handig draagbaar etuitje.

Bekijk op Bol.com

5. Hippe fotografie accessoires: een camerariem

Een handig, mooi én betaalbaar item voor je lijstje met fotografie accessoires is een camerariem. Zeker wanneer je met een spiegelreflex schiet draag je aardig wat gewicht mee. Een goede camerariem is dan onmisbaar. Je hebt ze in diverse varianten, waarbij de nekriem de meest voorkomende is. Populair zijn de vintage camerariemen met kekke printjes, ook leuk om mee af te wisselen!

Bekijk op Bol.com

 
Headerfoto: Jakob Owens/Unsplash

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings