Cadeautips: de mooiste koffietafelboeken om cadeau te doen (of krijgen!)

1223 VIEWS
Cadeautips: de mooiste koffietafelboeken om cadeau te doen (of krijgen!)

Boeken om bij weg te dromen, die je inspireren en ook nog eens prachtig staan in de kamer. Koffietafelboeken zijn een mooi cadeau om te geven én te krijgen. Over reizen, fotografie, design of mode: een lijstje met de mooiste exemplaren!

1. The Atlas of Beauty

Een ode aan de kracht van vrouwen, dat is The Atlas of Beauty. De Roemeense fotograaf Mihaela Noroc reisde voor deze prachtige bundel portretfoto’s en verhalen de hele wereld over. Het resultaat is een dik boek vol inspirerende pagina’s dat niet alleen prachtig staat in je boekenkast maar ook een heel mooi gebaar is om te geven aan een dierbare.

Bekijk op Bol.com

2. Homage to Humanity (en Before they Pass Away)

Het is misschien wel het allermooiste boek voor liefhebbers van reisfotografie. De legendarische fotojournalist Jimmy Nelson bracht eerder al het mooie boek Before They Pass Away uit. Inmiddels is daar met Homage to Humanity een vervolg aan gegeven. Het 525 pagina’s tellende boek staat vol met indrukwekkende foto’s die een kijkje geven in het leven van mensen uit de meest diverse culturen over de hele wereld.

Bekijk op Bol.com

Alexander McQueen – Unseen

Een topcadeau voor de modeliefhebber die ook wel van stijlvol accessoires in de woonkamer houdt. Dit aantrekkelijke koffietafelboek geeft een kijkje in het leven van modeontwerper Alexander McQueen. Woorden van de ontwerper worden afgewisseld met nooit eerder vertoonde kijkjes achter de schermen en natuurlijk waanzinnige beelden van zijn mooiste werken.

Lees ook:  Lichter leven | De gulle boom

Bekijk op Bol.com

Hygge – De Deense kunst van het leven

De Denen weten wat goed leven is en dat is perfect samen te vatten met het woord ‘Hygge’, wat zoiets betekent als comfort, warmte en saamhorigheid. Meik Wiking, directeur van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, deed onderzoek naar dit magische ingrediënt dat de Denen zo’n gelukkig volk maakt. De resultaten van zijn research zijn bondig én aantrekkelijk gebundeld in dit koffietafelboek, vol praktische tips, foto’s en illustraties om zelf gelukkiger te leven.

Bekijk op Bol.com

The Joy of Interior Styling – VTWonen

Voor interieur junkies is dit een must onder de koffietafelboeken. VTWonen is natuurlijk een gevestigde naam als het gaat om woontrends, styling en interieur en daarvan is dit boek de bijbel. Artikelen vol tips om je eigen huis aan te pakken worden afgewisseld met pagina’s vol interieurfoto’s om je te inspireren met woonideeën en kleurencombinaties.

Bekijk op Bol.com

National Geographic Destinations of a Lifetime

Een boek om je thuis op de bank even helemaal in te verliezen! National Geographic selecteerde 225 van de meest bijzondere plekken op aarde en maakte daar dit waanzinnig mooie boekwerk van. Paginagrote foto’s nemen je mee naar regenwouden, paradijselijke eilanden, indrukwekkende skylines en nog heel veel meer.

Lees ook:  De kunst van het lezen

Bekijk op Bol.com

Dogs, The Human Animals

Op zoek naar koffietafelboeken die de aandacht trekken bij de visite? Dan is ‘Dogs’ niet te missen. De Belgische fotograaf Vincent Lagrange portretteert hierin honden als echte persoonlijkheden. Het resultaat is een bijzonder vermakelijk boek dat oprecht ontroert en je gegarandeerd zal laten lachen.

Bekijk op Bol.com

The New Sotheby’s Wine Encyclopedia

Gastronomie mag niet ontbreken in dit lijstje met mooiste koffietafelboeken. En voor de wijnliefhebber is er dan geen beter cadeau dan de zeer complete New Sotheby’s Wine Encyclopedia. Maar liefst 800 pagina’s vol informatie over wijnen uit alle wijnstreken ter wereld. Saai wordt deze encyclopedie niet, want het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s en honderden kaarten van National Geographic. De vele lijstjes met topwijnen en tips van ’s werelds meest gerenommeerde sommeliers helpen je tijdens het bladeren aan de nodige wijnkennis!

Bekijk op Bol.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Steve Jobs, nietsontziende ondernemer en wereldverbeteraar tegelijk
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk
Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden