Buitenhuisje Berg en Dal | De paden op, de lanen in

1940 VIEWS
Buitenhuisje Berg en Dal | De paden op, de lanen in

…vooruit, met flinke pas! In de heuvels bij Nijmegen ligt Buitenhuisje Berg en Dal. Hier start in elke windrichting een andere prachtige wandeling: de glooiende zevenheuvelen, het Pieterpad, de N70 Natuurwandelroute – kiezen is lastig..

De perfecte uitvalsbasis voor een weekend in de natuur

buitenhuisje berg en dal

 

Hoewel de verkleining in de naam anders doet vermoeden, is het vrijstaande Buitenhuisje Berg en Dal met 65m2 ruim te noemen. Omgeven door een privétuin kijk je uit op een meer dan honderd jaar oude monumentale beukenlaan en golvende panorama’s.

Vanaf je voordeur heb je de keuze uit een scala aan wandelingen, maar Natuurwandeling Nederrijk is favoriet bij eigenaresse Caroline Hoving: ‘De combinatie van glooiende weilanden, houtwallen, (voor Nederland) unieke hoogteverschillen en vergezichten tot aan het Duitse Reichswald maken deze route heel bijzonder’. De wandeling voert je daarnaast over de oude landgoederen Holthurnsche Hof en Nederrijk, en onderweg kun je buizerds, veldleeuwerikken en spechten spotten. Voor de spoorzoekers onder ons: op modderige paadjes zijn soms sporen van dassen waar te nemen.

Ontspannen op het privéterras of in een luie stoel

Eenmaal terug bij het Buitenhuisje staan er twee uitnodigende ligstoelen om de benen wat rust te geven en te genieten van de zon. Je kunt lekker blijven liggen want ’s avonds verschijnt een intense sterrenhemel en verlichten duizenden sterren de nacht!

Lees ook:  Genieten van Zeeuwse rust in de groene polder

In de winter is het even zo prettig om in het knus ingerichte huis op te warmen na een wandeling en dan ‘eindelijk eens dat boek uit te lezen’. Of aan een nieuw exemplaar te beginnen, want de eigenaren hebben de boekenplank voorzien van diverse literaire en filosofische boeken en tijdschriften. En wanneer je genoeg gelezen hebt dan liggen de terrassen, musea en vele restaurants van Nijmegen op fietsafstand.

buitenhuisje berg en dal

Comfort & sfeer in buitenhuisje Berg en Dal

Het huis is comfortabel en sfeervol: een ruime eet- en leesruimte, een fijne Auping om in te slapen en vloerverwarming in de douche maken dat je vanuit hier nog vele paden en lanen wilt ontdekken!

Overnachten in het Buitenhuisje Berg en Dal kan vanaf twee nachten en kost € 230. Dit is inclusief gebruik van fietsen met zeven versnellingen, opgemaakte bedden, handdoeken, keukenlinnen, thee, koffie e.d. Kijk voor meer informatie op bb-bergendal.nl


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos