Buitenhuisje Berg en Dal | De paden op, de lanen in

27 januari 2015
263
buitenhuisje berg en dal

...vooruit, met flinke pas! In de heuvels bij Nijmegen ligt Buitenhuisje Berg en Dal. Hier start in elke windrichting een andere prachtige wandeling: de glooiende zevenheuvelen, het Pieterpad, de N70 Natuurwandelroute - kiezen is lastig..

De perfecte uitvalsbasis voor een weekend in de natuur

buitenhuisje berg en dal
 
Hoewel de verkleining in de naam anders doet vermoeden, is het vrijstaande Buitenhuisje Berg en Dal met 65m2 ruim te noemen. Omgeven door een privétuin kijk je uit op een meer dan honderd jaar oude monumentale beukenlaan en golvende panorama’s.
Vanaf je voordeur heb je de keuze uit een scala aan wandelingen, maar Natuurwandeling Nederrijk is favoriet bij eigenaresse Caroline Hoving: ‘De combinatie van glooiende weilanden, houtwallen, (voor Nederland) unieke hoogteverschillen en vergezichten tot aan het Duitse Reichswald maken deze route heel bijzonder’. De wandeling voert je daarnaast over de oude landgoederen Holthurnsche Hof en Nederrijk, en onderweg kun je buizerds, veldleeuwerikken en spechten spotten. Voor de spoorzoekers onder ons: op modderige paadjes zijn soms sporen van dassen waar te nemen.

Ontspannen op het privéterras of in een luie stoel

Eenmaal terug bij het Buitenhuisje staan er twee uitnodigende ligstoelen om de benen wat rust te geven en te genieten van de zon. Je kunt lekker blijven liggen want ’s avonds verschijnt een intense sterrenhemel en verlichten duizenden sterren de nacht!
In de winter is het even zo prettig om in het knus ingerichte huis op te warmen na een wandeling en dan ‘eindelijk eens dat boek uit te lezen’. Of aan een nieuw exemplaar te beginnen, want de eigenaren hebben de boekenplank voorzien van diverse literaire en filosofische boeken en tijdschriften. En wanneer je genoeg gelezen hebt dan liggen de terrassen, musea en vele restaurants van Nijmegen op fietsafstand.
buitenhuisje berg en dal

Lees ook:  Rendieren spotten in stijl

Comfort & sfeer in buitenhuisje Berg en Dal

Het huis is comfortabel en sfeervol: een ruime eet- en leesruimte, een fijne Auping om in te slapen en vloerverwarming in de douche maken dat je vanuit hier nog vele paden en lanen wilt ontdekken!
Overnachten in het Buitenhuisje Berg en Dal kan vanaf twee nachten en kost € 230. Dit is inclusief gebruik van fietsen met zeven versnellingen, opgemaakte bedden, handdoeken, keukenlinnen, thee, koffie e.d. Kijk voor meer informatie op bb-bergendal.nl
[hr]
Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings