Deze buitengewone snoepautomaten zijn gezond voor je hersenen

29 juli 2016
180

Snoepautomaten zijn tegenwoordig overal te vinden: op stations, in schoolkantines en zelfs in ziekenhuizen. Op iedere hoek van de straat worden we met regelmaat verleid tot een blikje cola of zakje chips. In Singapore pakken ze het nu ietsje anders aan. In plaats van dat ze de snoepautomaten vol stoppen met junkfood, bieden deze automaten een lekker tussendoortje voor de hersenen: boeken!

Het idee achter de boekmachines

De boekmachines zijn door een lokale boekenwinkel, BooksActually, neergezet op punten waar veel mensen komen. Het idee is geïnspireerd door de Penguincubator uit 1937, waar mensen klassiekers uit konden kopen voor de prijs van een pakje sigaretten. De boekmachines van BooksActually leggen de focus vooral op uitgevers en auteurs uit de regio. De eigenaar vertelt: “het hele idee draait om toegankelijkheid en waarneming. Misschien zullen mensen de machines alleen zien staan en geen boeken kopen, maar ze weten dan in ieder geval dat ze bestaan.” Bovendien zijn de machines een goede reclame voor de boekwinkel, vooral omdat ze telkens van standplaats veranderen.

Wellicht een leuk idee om een paar van die snoepmachines op onze NS stations en in ziekenhuizen te vervangen met boekmachines? Ideaal als je je eigen leesvoer bent vergeten en een lange tijd moet zitten. Je zou er bijna je trein voor missen..

booksactually5

booksactually7

booksactually4

booksactually8

booksactually3

booksactually6 snoepautomaten/boekautomaten

booksactually2

booksactually1

penguincubator

De Penguincubator uit 1937

 

Via: My Modern Met

Lees ook:  5 subtiele levenslessen uit Godfried Bomans' klassieker Erik of het klein insectenboek

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings