Deze buitengewone snoepautomaten zijn gezond voor je hersenen

1483 VIEWS
Deze buitengewone snoepautomaten zijn gezond voor je hersenen

Snoepautomaten zijn tegenwoordig overal te vinden: op stations, in schoolkantines en zelfs in ziekenhuizen. Op iedere hoek van de straat worden we met regelmaat verleid tot een blikje cola of zakje chips. In Singapore pakken ze het nu ietsje anders aan. In plaats van dat ze de snoepautomaten vol stoppen met junkfood, bieden deze automaten een lekker tussendoortje voor de hersenen: boeken!

Het idee achter de boekmachines

De boekmachines zijn door een lokale boekenwinkel, BooksActually, neergezet op punten waar veel mensen komen. Het idee is geïnspireerd door de Penguincubator uit 1937, waar mensen klassiekers uit konden kopen voor de prijs van een pakje sigaretten. De boekmachines van BooksActually leggen de focus vooral op uitgevers en auteurs uit de regio. De eigenaar vertelt: “het hele idee draait om toegankelijkheid en waarneming. Misschien zullen mensen de machines alleen zien staan en geen boeken kopen, maar ze weten dan in ieder geval dat ze bestaan.” Bovendien zijn de machines een goede reclame voor de boekwinkel, vooral omdat ze telkens van standplaats veranderen.

Wellicht een leuk idee om een paar van die snoepmachines op onze NS stations en in ziekenhuizen te vervangen met boekmachines? Ideaal als je je eigen leesvoer bent vergeten en een lange tijd moet zitten. Je zou er bijna je trein voor missen..

Lees ook:  Kunst in de boekenkast

booksactually5

booksactually7

booksactually4

booksactually8

booksactually3

booksactually6 snoepautomaten/boekautomaten

booksactually2

booksactually1

penguincubator
De Penguincubator uit 1937

 

Via: My Modern Met

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Steve Jobs, nietsontziende ondernemer en wereldverbeteraar tegelijk
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk
Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden