Buitenaards mooie foto's van de Melkweg die reflecteert in de grootste zoutvlakte ter wereld

26 september 2016
295

De Russische fotograaf  Daniel Kordan had een missie: een plek vinden die volledig verstoken is van lichtvervuiling. Zijn doel: de Melkweg fotograferen.

Hiervoor reisde hij naar de Salar de Uyuni in Boliva, de grootste zoutvlakte ter wereld waar hij de Melkweg haar de reflectie ervan vastlegde in een betoverende fotoserie van de aarde en de kosmos - het is moeilijk vast te stellen waar de een begint en de ander eindigt.

Kordan plande hiervoor een reis van ruim een maand. Omdat de zoutvlakte 4 tot 5 kilometer boven de zeespiegel ligt moest hij langzaam reizen om te wennen aan de hoogte. "Het is moeilijk om te bewegen en zelfs om te ademen. Maar door een goede planning bleven we gezond."

Voor de fotograaf was de ervaring als 'de ruimte op aarde': " 's Nachts konden we niets zien, we voelden alleen hoe de auto door het water en het zout ploegde. Het leek alsof we zweefden over de vlakte. Je staat daar in het midden van de nacht met de sterren boven, naast én onder je."

De foto's zijn dan ook buitenaards mooi en doet je verlangen naar afgelegen plekken waar de lantaarns 's nachts niet schijnen en er in de wijde omtrek geen peertje knippert. Prachtig.

Op Instagram plaatst Kordan foto's van alle plekken van de wereld waar hij reist.

daniel-kordan

daniel-kordan2

daniel-kordan3

daniel-kordan5

daniel-kordan6

daniel-kordan7

daniel-kordan8

daniel-kordan9

daniel-kordan10

 

Lees ook:  Bewonder deze mooie foto's van bloemen die gemaakt zijn met UV straling

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings