Buiten eten in een kleine tuin

7 mei 2023
623
kleine tuin

Het zonnetje is er weer en de tijd van buiten eten is in aantocht. Het is dus erg belangrijk dat wij hier gebruik van gaan maken. De zon doet zo veel goeds voor ons lichaam en mentale gezondheid. Maar niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin. Hoe richt je nu optimaal een kleine tuin in voor buiten eten en relaxen? In deze blog geven wij handige tips, zodat ook jij van het zonnetje kunt genieten.

Kies een tafel met een geschikte grootte en vorm

De grootte van jouw tafel is waarschijnlijk de belangrijkste overweging bij het kiezen van een tuintafel voor een kleine tuin. Je wilt een tafel die groot genoeg is om gasten te ontvangen, maar niet zo groot dat hij de hele tuin overneemt. Overweeg een tafel die uitbreidbaar is, zodat je meer ruimte hebt wanneer je gasten over de vloer hebt en deze kunt inklappen als je alleen (met je gezin bent).

Vorm van de tafel
Naast de grootte is de vorm van de tafel belangrijk. Als je een kleine tuin hebt, kies dan voor een ronde of ovale tafel in plaats van een rechthoekige tafel. Ronde of ovale tafels zorgen voor een betere verdeling van de ruimte en maken het gemakkelijker om rond te lopen in jouw tuin. Lees hier meer over het Feng Shui inrichten van je tuin.

kleine groene tuin

Een kleine tuin in jouw stijl

Jouw tuinmeubels moeten passen bij je persoonlijke stijl en de stijl van jouw huis. Als je een moderne uitstraling wilt, kies dan voor een tafel met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Als je van een meer traditionele uitstraling houdt, kies dan voor een tafel met gedetailleerde versieringen en sierlijke poten.

Lees ook:  Hoe verhoog je je seksuele energie?

Matching tuinstoelen
Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat je een tuinstoel kiest die past bij jouw persoonlijke stijl. Zorg ervoor dat ze matchen bij de gekozen tafel, zodat ze als zowel eettafel- als tuinstoelen gebruikt kunnen worden.

Kies de juiste materialen

De materialen die je kiest voor jouw tuintafel zijn ook belangrijk. Houten tafels zijn duurzaam en natuurlijk, maar vereisen wel meer onderhoud dan tafels van metaal of kunststof. Als je de voorkeur geeft aan een tafel van metaal of kunststof, zorg er dan voor dat deze bestand is tegen de elementen en niet roest of verkleurt in de zon.

Daarna kan je altijd leuke kussentjes of dekentjes aanschaffen om de stoelen comfortabel te laten zitten en een echte loungeplek in je tuin te creëren.

kleine tuin

Multifunctionele meubels voor een kleine tuin

Als je echt weinig ruimte hebt, overweeg dan om een multifunctionele tafel te kiezen. Er zijn tafels verkrijgbaar die ook dienen als opbergboxen of die kunnen worden omgezet in stoelen of banken. Zo bespaar je ruimte en heb je toch de meubels die je nodig hebt.

Ben jij een persoon die houdt van te lezen, breien, dutten, etc. in de buitenlucht? Dan is het misschien wel een leuk idee om een schommelstoel om in te relaxen te kopen. Zet de bank tegen de muur aan en schuif de tafel ervoor. Zo is het multifunctioneel en heb je ook een leuk plekje voor jezelf.

Kortom

Het inrichten van een kleine tuin voor buiten eten en relaxen kan een uitdaging zijn, maar met deze handige tips kan het makkelijker zijn dan je denkt. Bij het kiezen van een tafel is de grootte en vorm belangrijk, en moet je rekening houden met je persoonlijke stijl.

Lees ook:  Leven met zero waste: tips voor een duurzamere levensstijl

Kies daarnaast de juiste materialen en overweeg multifunctionele meubels. Voor degenen die graag buiten ontspannen is een schommelstoel een leuke toevoeging. Met deze tips kan je nu genieten van de zon en een gezellige tijd doorbrengen in je kleine, maar gezellige tuin.

Wil jij jouw tuin meer groen houden? Klik dan hier voor een blog over een groene tuin creëren. Of lees hier onze blog over tuinonderhoud per seizoen!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down