Bucketlist bestemmingen: de mooiste natuur in Zuid-Amerika

10 augustus 2020
740
natuur in Zuid-Amerika

Natuurliefhebbers kunnen in Zuid-Amerika hun hart ophalen. De zoutvlaktes van Bolivia, het ruige Patagonië en het unieke ecosysteem op de Galapagos eilanden zijn slechts een greep uit de bijzondere natuur in Zuid-Amerika die je zal doen verwonderen.

1. De zoutvlaktes van Salar de Uyuni, Bolivia

Niks dan zout tot aan de horizon, dat is wat je kunt verwachten tijdens een bezoek aan Salar de Uyuni in Bolivia. Klinkt misschien niet zo bijzonder, maar als je er eenmaal staat zal je de uitzichten nooit meer vergeten. Een bezoek aan dit stukje bijzondere natuur in Zuid-Amerika gebeurt vaak tijdens een meerdaagse jeep tour vanuit Bolivia of San Pedra de Atacama in Chili. Zo combineer je de zoutvlaktes met andere waanzinnige natuur in Zuid-Amerika, zoals meren met flamingo’s, woestijn, geisers en thermale baden. Zorg dat je genoeg plek hebt op je camera, want doordat je op de zoutvlakte nagenoeg geen diepte kunt zien, kan je er waanzinnig grappige foto's maken!

natuur in Zuid-Amerika

2. Patagonië, Peru en Chili

Het is een van de mooiste plekken op aarde, daar zijn veel reizigers het wel over eens. Patagonië is gelegen in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, verdeeld over Argentinië en Chili. Hier is het continent misschien wel op haar ruigst, met grillige hiking trails, gigantische gletsjers en natuurlijk de toegangspoort tot Antarctica. Nationaal Park Torres del Paine is een van de vele hoogtepunten om een meerdaagse wandeltocht te maken. Het is enorm afgelegen maar de stilte en unieke natuur van Zuid-Amerika is hier absoluut op haar mooist.

natuur in Zuid-Amerika

3. Iguazu watervallen

Het is niet de hoogste of breedste waterval ter wereld maar het is wél de grootste verzameling van watervallen. De Iguazu watervallen zijn gelegen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay en bestaan uit ruim 270 watervallen. De omvang maakt het dan ook enorm indrukwekkend. Wat Iguazu helemaal uniek maakt ten opzichte van bijvoorbeeld Niagara Falls, is dat je er hele mooie wandelingen kan maken waarbij je de watervallen vanuit allerlei oogpunten kunt bewonderen. De meest spectaculaire waterval is de Devil’s Throat, die met 82 meter het hoogste is.

Lees ook:  Vakantie checklist! Ik ga op vakantie en neem mee

natuur in Zuid-Amerika

4. Galapagos eilanden, Ecuador

Bij de natuur in Zuid-Amerika mag het dierenrijk natuurlijk niet ontbreken en nergens maak je daar zo uniek kennis mee als op de Galapagos Eilanden. De eilandengroep behorend tot Ecuador heeft een uniek ecosysteem met vele diersoorten die je nergens anders ter wereld zult vinden. Niemand minder dan Charles Darwin deed hier onderzoek voor zijn evolutietheorie. Een bezoek aan de Galapagos eilanden is allesbehalve goedkoop, maar je ontdekt wel een héle bijzondere plek op aarde.

natuur in Zuid-Amerika

5. Pantanal, Brazilië: de meest onderschatte natuur in Zuid-Amerika

Wie aan natuur in Zuid-Amerika denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de Amazone. Begrijpelijk, maar de Braziliaanse Pantanal staat daar onterecht bij in de schaduw. ’s Werelds grootste moerasgebied heeft een gigantische diversiteit aan flora en fauna en alhoewel het niet is bewezen, zou de Pantanal zomaar het meest diverse ecosysteem naar oppervlakte kunnen hebben op aarde. Onder de inwoners zijn krokodillen, kaaimannen, diverse aapsoorten, jaguars en een eindeloze lijst bijzondere vogelsoorten. Een boottocht door dit UNESCO Werelderfgoed is een groot avontuur!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down