De mooiste locaties in de Bryce Canyon

27 november 2020
142

Bryce Canyon is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah en behoort tot een van de mooiste en meest bijzondere nationale parken van het land. Dit komt met name door de unieke rotsformaties, de schitterende wandelroutes en de vele uitzichtpunten. Het is dan ook niet opvallend te noemen dat het park jaarlijks grote aantallen toeristen, reizigers en andere vakantiegangers mag verwelkomen.

Terwijl de Grand Canyon in Arizona vooral indruk maakt door zijn grootte, lijkt Bryce Canyon nogal compact. Dit betekent echter niet dat een bezoek minder indrukwekkend is. In tegendeel zelfs, in de loop van miljoenen jaren hebben wind, ijs en water een fascinerende wereld van rotsnaalden, stenen torens en diepe groeven gecreëerd. Combineer dit met het feit dat er een aantal geweldige wandelpaden zijn, en je hebt ideale omstandigheden voor een onvergetelijk verblijf.

Wij hebben een aantal van de mooiste wandelpaden, de beste uitkijkpunten, de bereikbaarheid en de beste reistijd voor een bezoek aan de Bryce Canyon voor je in kaart gebracht.

Sunset Point naar Sunrise Point

Voor een eenvoudige en toegankelijke wandeling is dit pad een absolute aanrader. Het pad is ideaal voor als je slechts een korte tijd in het park verblijft, maar toch graag een aantal van de grootste hoogtepunten zou willen mee pakken. Vanaf deze wandelroute krijg je ook direct delen van de Queen’s Garden route te zien, waar we verderop in het artikel nog extra aandacht aan zullen geven.

Dit geplaveide pad, dat deel uitmaakt van het Rim Trail, loopt langs de top van de canyon en kijkt uit over het Bryce Canyon Amfitheater. Bovendien biedt het pad een van de mooiste en meest indrukwekkende uitzichten van het gehele park. Oranje en crèmekleurige rotsformaties rijzen op vanuit de canyon en op de achtergrond maken de schitterende heuvels plaats voor bergen in de verte. Tientallen kilometers ver kijk je uit op een van de mooiste delen van de Bryce Canyon. Deze route leent zich – zoals uiteraard wel te verwachten is – ook perfect voor het maken van schitterende beelden.

Lees ook:  Wat te doen in Antwerpen?

Queen’s Garden & Navajo Trail

Een route die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je reis is die van de Queen’s Garden en Navajo. Het is met recht de meest bijzondere wandelroute binnen de gehele canyon te noemen. De lus, die in twee tot drie uur kan worden voltooid, leid je langs de slangen op de bodem van de canyon en door de indrukwekkende delen met zijn hoge en smalle kliffen.

Onderaan leidt het pad naar het amfitheater - de meest gevarieerde verzameling rotsnaalden. De wandeling klimt vervolgens omhoog en strekt zich uiteindelijk uit langs de rand, waardoor je de ideale mogelijkheid hebt om alle bezienswaardigheden en toplocaties op deze route in één oogopslag te aanschouwen.

Hoewel mensen met hoogtevrees zich geen zorgen hoeft te maken (er zijn nauwelijks hoogteverschillen), ligt de moeilijkheidsgraad van deze wandeling wel iets hoger. Dit komt voornamelijk vanwege een aantal steile paden. Toch zal het voor de meeste reizigers goed te doen zijn en is het zonder enige twijfel de beste wandelroute in de Bryce Canyon.

Fairyland Loop

Als je op zoek bent naar een langere wandeling, overweeg dan zeker de Fairyland loop. Deze route neemt je mee op een prachtige route door de canyon en komt langs bergruggen die geweldige uitzichten en vreemde formaties van dichtbij bieden.

Op sommige plaatsen loopt het pad door een dichtgegroeid bos, waarbij je de ene na de andere indrukwekkende rots zult ontdekken. De oranje en roze tinten geven de wandelroute nog een extra unieke uitstraling. Als je wilt, kun je er voor kiezen om naar de Tower Bridge te gaan, wat ook als een aparte wandeling kan worden gedaan.

Lees ook:  De mooiste stranden in Duitsland

De wandeling is ongeveer 12 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van zo’n 700 meter. Ondanks dat de route niet heel uitdagend is, wordt deze wel als vrij vermoeiend gezien. Dit komt met name vanwege de afstand en de hoogteverschillen.

Overigens kan de route ook worden gestart vanaf Sunrise Point, hoewel het starten vanaf dit gedeelte wel betekent dat de afstand van de wandeling nog iets groter wordt.

Uitkijkpunten over de Bryce Canyon

Door het unieke en tegelijkertijd prachtige landschap zijn er binnen de Bryce Canyon verschillende uitkijkpunten ontstaan. Deze uitkijkpunten geven je een geweldig uitzicht over de omgeving en laten je vaak tientallen kilometers ver kijken.

De vier belangrijkste uitzichtpunten in het park zijn Sunrise Point, Sunset Point, Bryce Point en Inspiration Point. Ze liggen allemaal vlakbij de ingang van het centrum van het park en kijken uit op het amfitheater – welke een van de meest iconische locaties binnen het gebied is.

De meningen zijn verdeeld over welk gezichtspunt het mooiste is. Vanwege de aangename wandelroute zijn Sunset Point en Sunrise Point meestal de eerste die worden bezocht en bijna door geen bezoeker worden overgeslagen. Maar ook Bryce Point - het meest zuidelijke uitkijkpunt – verdient absoluut een bezoek. Inspiration Point is wellicht minder interessant als je één of slechts een aantal dagen in het gebied verblijft.

Iets verder naar het zuiden zijn er nog een aantal andere uitzichtpunten om van te genieten. Met name Rainbow Point geeft je een prachtig uitzicht op de rotsen en het kleurrijke bos. Houd er overigens wel rekening mee dat er een flinke omweg nodig is om dit uitkijkpunt te bereiken. De wandeling duurt gemiddeld ongeveer twee – uiteraard afhankelijk van waar je vandaan komt.

Lees ook:  Tips voor het voorbereiden van een ultieme reis door Australië

Bereikbaarheid Bryce Canyon

De meeste bezoekers kiezen ervoor om met de auto door het Bryce Canyon National Park te rijden. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen in de zomermaanden vaak overvol en kan ook op de nabijgelegen wegen vrij druk worden. Een goed alternatief voor de auto is de gratis Bryce Canyon-shuttle, die beschikbaar is van eind april tot september.

De bus stopt net buiten het park, bij het Visitor Center, Sunset Point en Inspiration Point. Er gaan ongeveer zes bussen per uur, waardoor het een ideale manier is om de verschillende locaties in het park te bezoeken.

Weer en beste reistijd Bryce Canyon

Hoewel Bryce Canyon National Park op ongeveer 2000 meter hoogte ligt, blijven het park en het bezoekerscentrum het hele jaar geopend. Dit is uiteraard een groot voordeel ten opzichte van een aantal andere nationale parken in de Verenigde Staten.

In de winter zijn de wegen echter vaak gesloten, waardoor een bezoek tussen november en februari over het algemeen niet is aan te bevelen. Vanaf maart wordt het langzaam warmer in het park, maar zijn ook zware sneeuwbuien nog altijd mogelijk. Ook is er tot juni nog sprake van nachtvorst en staan de maanden juli en augustus bekend om de zware onweersbuien.

Ondanks de nogal grillig weersomstandigheden zijn juni t/m september de beste maanden voor een bezoek aan de Bryce Canyon. In deze maanden is de kans op neerslag aanzienlijk kleiner en is er over het algemeen sprake van aangename temperaturen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings