Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

8 september 2022
1090
bruine edelstenen

Edelstenen komen in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo ook bruine edelstenen. Er zijn meerdere soorten binnen deze categorie, ieder met een unieke werking. Wanneer je een bruine edelsteen gaat kopen, is het belangrijk dat je een kiest met de werking die je nodig hebt. Om de keuze gemakkelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt van alle bruine edelstenen en hun werking.

Verschillende soorten bruine edelstenen

Er is genoeg keuze als het gaat om bruine edelstenen. Bij het maken van de keuze is het belangrijk te weten wat de werking is van de steen. De werking moet namelijk bij jou van toepassing zijn, anders heb je er niet zo veel aan. Natuurlijk kan ook de uitstraling van een steen je keuze beïnvloeden, maar de werking moet de prioriteit zijn.

Oceaanagaat

De oceaanagaat of oceaanjaspis is een steen met een vernieuwende werking. Hij stimuleert vernieuwing, lost conflicten op en laat nieuwe mogelijkheden zich voordoen. Ook ondersteunt de oceaanagaat het immuunsysteem. De oceaanagaat is te vinden in Madagaskar.

Donker gele calciet

De donkergele calciet helpt de drager om in de realiteit te blijven. De werking maakt je stabieler, waardoor je beter in je vel zit. De steen zorgt voor kalmte en stabiliseert je gezondheid. De donkergele calciet is op veel plaatsen te vinden, maar de meest voorkomende plaats waar je deze vindt is in Arizona, Amerika.

Bruine seleniet

De bruine seleniet of woestijnroos zorgt voor balans tussen verschillende wensen. De steen zorgt ervoor dat losse delen zich verbinden tot een geheel. De werking van de steen zorgt ervoor dat je rustiger blijft. De bruine seleniet is te vinden in het verschillende landen, allemaal gelegen in het noorden van Afrika.

Agaat

Een agaat zorgt voor spirituele ontwikkeling. Hij begeleidt de drager daarin. De steen zorgt ervoor dat mensen die zich onwennig voelen in nieuwe situaties kalm kunnen blijven en sneller kunnen wennen aan de situatie. Een agaat is op verschillende plaatsen te vinden, maar komt het meest voor in Brazilië.

Lees ook:  De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Rookkwarts

De rookkwarts zorgt dat de drager ontspannen en nuchter in het leven staat. De steen helpt bij hoofdpijn, rug- en nekklachten en transformeert negatieve energie in heldere openbaringen. De rookkwarts is te vinden in verschillende landen. Hij komt het meeste voor in Schotland.

Tijgeroog

Een tijgeroog zorgt voor meer zelfvertrouwen bij de drager. Hij heeft je overzicht en beschermt je in moeilijke tijden. De steen helpt tegen stress, omdat hij overprikkeling van de zenuwen tegengaat. Een tijgeroog is op verschillende plaatsen te vinden, maar komt het meeste voor in India.

Ontladen & opladen van de edelstenen

Voordat je een steen gaat gebruiken, is het belangrijk om de steen eigen te maken. Doe de steen onder de lauwwarme kraan houden. Maar let op: dit mag niet bij alle edelstenen! In de beschrijving van de steen is terug te vinden of dit mag. Terwijl je dit doet, maak contact met de steen. Wrijf over de steen heen en denk na over waarom je de steen hebt gekocht. Laat de steen weten waar hij je mee moet helpen.

Voor de optimale werking van een edelsteen is het belangrijk om de steen regelmatig aandacht te geven. Als de steen dof begint te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat hij aandacht nodig heeft. Voor de beste werking van de steen dient deze minimaal 1x per maand gereinigd en opgeladen te worden. Als je de steen vaker draagt, kan het zijn dat dit vaker moet gebeuren. Luister naar je gevoel en laat je leiden door de steen.

Lees ook:  Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Ontladen van edelstenen

De negatieve energie die is opgevangen door de edelstenen moet losgelaten worden. Er zijn stenen die zichzelf reinigen, zoals seleniet en citrien. Deze hoeven niet extra ontladen te worden, dat doen ze zelf. Sommige stenen nemen meer energie op. Denk aan toermalijn en labradoriet. Deze stenen moeten vaker ontladen worden om hun werkingen te behouden. Het ontladen van edelstenen kan op verschillende manieren:

Via water

Door de edelstenen minstens 5 minuten onder stromend water te houden, verlaat de negatieve energie de steen. Dit kost veel water en is daarom niet de beste keus om je stenen te reinigen. Zoals eerder benoemd mogen niet alle stenen in aanraking komen met water, let hier dus op!

Via aarde

Door de steen in aarde te stoppen, kan hij de negatieve energie ook kwijt raken. Laat de steen minstens één nacht in de aarde zitten. Maar er geldt: hoe langer hoe beter. Deze methode is veilig toe te passen voor alle stenen, maar voor ruwe stenen is deze methode niet aan te raden.

Onder hematiet

Deze manier van ontladen is veilig voor alle stenen. Leg de steen in een bakje en stop deze helemaal onder kleine hematiet steentjes. Laat de steen er minimaal 24 uur in liggen om de negatieve energie eruit te laten. Na afloop moeten de hematietsteentjes ook gereinigd worden. Dit kan met water.

Met wierook of salie

De rook van wierook of salie heeft een ontladende werking op edelstenen. Haal de steen door de rook heen of leg deze boven het rokende wierook. Deze manier van ontladen is geschikt voor iedere steen.

Tussen amethist

Laat de steen minimaal 12 uur lang op een geode liggen of tussen kleine amethist steentjes. Dit is een veilige manier van ontladen voor alle stenen. Een geode is het gemakkelijkst. Deze hoeft zelf zelden ontladen te worden. Bij gebruik van amethiststeentjes moeten deze na iedere keer zelf ontladen worden.

Lees ook:  Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

Opladen

De eigenschap van edelstenen is dat ze hun energie afgeven aan hun drager. Voor een goede werking dient deze energie aangevuld te worden. Dit moet op reguliere basis gebeuren. De werking van de stenen verbetert als deze vaker opgeladen worden. Het opladen van edelstenen kan op verschillende manieren:

In maanlicht

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen, laadt deze zich op. Je kan de steen gewoon op de vensterbank achter het glas neerleggen, het hoeft niet buiten. Je kan dit iedere nacht doen, maar de beste werking is er wanneer het volle maan is. Deze manier van opladen kan bij alle stenen en is de veiligste manier.

In zonlicht

De steen kan ook opgeladen worden door zonlicht. Door de steen bij de opkomende en ondergaande zon op de vensterbank te leggen, laadt hij op. Dit is niet geschikt voor alle stenen, omdat sommige stenen de kleur kunnen verliezen door het zonlicht. Voor alle stenen geldt dat ze niet in de middag mogen opladen, omdat de zon dan te fel schijnt.

Met bergkristal

Het is ook mogelijk om stenen op te laden met gebruik van bergkristal. Leg de steen op een bergkristalcluster of in een bakje met kleine bergkristalsteentjes gedurende 24 uur. Deze manier van opladen kan toegepast worden bij alle stenen.

Vond je deze blog over bruine edelstenen interessant en wil je nóg meer leren over edelstenen? Dan kan ook deze blog voor jou een aanrader zijn.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down