Brievenbussen maken in Japan de straat een beetje mooier

20 november 2016
170

Brievenbussen zijn doorgaans niet de eerste objecten waar je aan denkt als het om kunst gaat. En zeker niet in Nederland, waar ze als oranje bakens op de straathoeken wachten op de kaarten en enveloppen op weg naar hun ontvangers.

Maar wél in Japan! Hier zijn veel brievenbussen volledig getransformeerd tot mascottes, dieren en beelden die verwijzen naar de lokale cultuur. Deze lijn van brievenbussen - zelf noemen ze het kinen post - begon in 1952 toen de Japanse Post zelf een brievenbus versierde met een trompetterende cherubijn om het 75-jarig bestaan te vieren van de Algemene Post Unie.

Sindsdien hebben de kinen zich door heel Japan verspreid. Soms hebben ze als doel om een bepaalde gelegenheid te herdenken, een speciale plaats aan te duiden en soms specifieke karakteristieken van de omgeving te benadrukken.

Prachtig hoe dit soort functionele objecten de straat een beetje mooier maken. Toegegeven, over een aantal valt qua mate van esthetische toevoeging zeker te twisten, maar de meeste brievenbussen zijn kleine kunstwerkjes, of ten minste heel sympathiek.

Misschien een leuk idee voor PostNL?

 

brievenbus-japan brievenbus-japan2 brievenbus-japan3 brievenbus-japan4 brievenbus-japan5 brievenbus-japan6 brievenbus-japan7 brievenbus-japan8 brievenbus-japan9

Via Designyoutrust

Lees ook:  Deze man repareert gratis waardevolle serviezen die gebroken zijn door de aardbeving

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings