Brievenbussen maken in Japan de straat een beetje mooier

1218 VIEWS
Brievenbussen maken in Japan de straat een beetje mooier

Brievenbussen zijn doorgaans niet de eerste objecten waar je aan denkt als het om kunst gaat. En zeker niet in Nederland, waar ze als oranje bakens op de straathoeken wachten op de kaarten en enveloppen op weg naar hun ontvangers.

Maar wél in Japan! Hier zijn veel brievenbussen volledig getransformeerd tot mascottes, dieren en beelden die verwijzen naar de lokale cultuur. Deze lijn van brievenbussen – zelf noemen ze het kinen post – begon in 1952 toen de Japanse Post zelf een brievenbus versierde met een trompetterende cherubijn om het 75-jarig bestaan te vieren van de Algemene Post Unie.

Sindsdien hebben de kinen zich door heel Japan verspreid. Soms hebben ze als doel om een bepaalde gelegenheid te herdenken, een speciale plaats aan te duiden en soms specifieke karakteristieken van de omgeving te benadrukken.

Prachtig hoe dit soort functionele objecten de straat een beetje mooier maken. Toegegeven, over een aantal valt qua mate van esthetische toevoeging zeker te twisten, maar de meeste brievenbussen zijn kleine kunstwerkjes, of ten minste heel sympathiek.

Misschien een leuk idee voor PostNL?

 

brievenbus-japan brievenbus-japan2 brievenbus-japan3 brievenbus-japan4 brievenbus-japan5 brievenbus-japan6 brievenbus-japan7 brievenbus-japan8 brievenbus-japan9

Via Designyoutrust

MEER INSPIRATIE

Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen