Breng sfeer in huis, handen uit de mouwen

15 april 2021
302

Voorjaar in je bol? Schilderen, behangen, de boel opruimen, oud door nieuw vervangen…. . Je bent er wel even zoet mee, om je huis in de sfeer te brengen die jij wilt. Een ander kleurtje op de muur, een bijpassend vloerkleed, het uitstallen van mooi servies in de nieuwe open kast. Pak je huis tot in de kleinste kamertjes aan. Doe het stap voor stap en geniet van wat er ontstaat, terwijl je ermee bezig bent. Leg je creativiteit in je huis, opruimen, wat nieuws erin en met aandacht de boel verfrissen en verfraaien en dat zie je!

Laat bepaalde kleuren terugkomen

Als je een muur schildert in een nieuwe kleur, is het een goed idee deze kleur terug te laten komen op een vaas, een oud kastje dat je verft, een tafeltje of je kiest voor nieuwe kussens op de lerenstoel of hoekbank in de kleur van de verf. De herhaling zorgt ervoor dat kleuren elkaar versterken. Alles past bij elkaar en wordt één geheel. Dit kun je ook realiseren door de kap van de eetkamerlamp in dezelfde kleur van de verf te nemen. Soms ook is spullen weglaten mooier dan toevoegen. Wees kritisch op de spullen die je hebt: welke mogen blijven, welke gaan naar de zolder of krijgen elders een tweede leven? Durf ruimtes leger te maken en kijk, minder is meer (ruimte)!

Verlichting in de woonkamer

Voor verlichting in de woonkamer geldt waarschijnlijk ook voor jou, dat deze keuze het moeilijkste is. Gebruik jij die oude hanglamp boven de tafel nog steeds, of wordt deze alleen nog maar afgestoft? Een vloerlamp kan in veel gevallen een betere keuze zijn, deze is verplaatsbaar. Je hebt goed licht op de plaats die jij wilt, waar licht nodig is, in jouw leeshoekje wellicht. Wat past er in jouw interieur het beste, een lamp van aluminium met een stoffen kap bijvoorbeeld? Kies de juiste kleur van de kap. Past deze bij de verf op de muur? Ook de industriële versie van deze lamp is een aanrader en is in vrijwel elk interieur toepasbaar.

Lees ook:  Hoe jij geld kunt besparen als student

Huidige bank vervangen of nieuwe sierkussentjes?

Zit je huidige bank nog prima, maar ben je hem een beetje beu? Vervang de sierkussentjes door kussentjes met een totaal andere kleur met of zonder dessin en je bank oogt als nieuw. Dit kun je ook doen als je nu even geen geld hebt voor een andere bank en toch jouw interieur een andere look wilt geven. Heb je een hoekbank dan kun je misschien schuiven met de elementen of de bank een andere plaats geven. Als een nieuwe indeling lukt, oogt je woonkamer als nieuw. Aanpassingen en veranderingen die geen of niet veel geld kosten en waardoor je toch een gezellige sfeer realiseert. Voor inspiratie kijk je online in de showrooms van de woonwinkels en ook woontijdschriften staan vol ideeën. Zo kun je elk vertrek in huis van klein tot groot één voor één aanpakken en er iets leuks van maken. Spullen toevoegen of juist weglaten, het is jouw keuze. Met enkele blikken verf voor een nieuwe frisse of warme kleur in huis en met een creatieve geest is veel mogelijk.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down