Dit braille alfabet is voor iedereen leesbaar

18 april 2018
689

De Japanse designer Kosuke Takahashi heeft een braille alfabet ontwikkeld dat voor iedereen leesbaar is. Kosuke hoopt dat met dit alfabet meer braille gebruikt gaat worden in publieke ruimtes. Daar is nu vaak te weinig ruimte of aandacht voor.

Voordat Kosuke (24 jaar) naar zijn werk gaat brainstormt hij altijd over mogelijke nieuwe ideeën. Op een gegeven moment kwam bij hem de vraag naar boven waarom hij eigenlijk geen braille kan lezen. Kosuke begon zich te verdiepen in braille, maakte een prototype en verzamelde allerlei feedback daarop; het begin was gemaakt.

Nieuw braille alfabet

Het door Kosuke ontwikkelde nieuwe braille alfabet heet Braille Neue en is gebaseerd op het lettertype Helvetica Neue. Het combineren van het standaard braille alfabet met het Latijnse alfabet is al wel eens gedaan maar Kosuke heeft nu ook braille versmolten met de Japanse karakters. Braille Neue Standaard heeft Kosuke ontwikkeld voor Engelse teksten en Braille Neue Outline is er voor Japanse en Engelse teksten.

Door het braille alfabet 'simpelweg' over bestaande teksten in openbare ruimtes te plakken verwordt de tekst tot universeel toegankelijke informatie. Kosuke hoopt dat zijn alfabet standaard ingevoerd gaat worden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, Japan. Voordat de officiële release van Braille Neue een feit is, buigt Kosuke zich nog over de verbetering van het lettertype en de manier waarop zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk geprint kan worden.

braille alfabet 8

braille alfabet 4

braille alfabet 7

braille alfabet 6

Van een totaal andere orde is dit natuurlijke alfabet dat in ongeveer 10 jaar tijd tot stand kwam. 

Lees ook:  Wat heeft de corona pandemie veranderd in ons interieur?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down