Brabantse verhalen in een gratis wandel- en fietsapp

15 september 2015
484
brabant vertelt

[quote text_size="medium"]
Hoe ga ik open als een boek?
Ik wil mezelf eens lezen, bladeren en kijken hoeveel pagina's ik tel
Of ik een sprookje ben of meer een studieboek
Zou ik mij kopen, lenen bij de bieb?
Alleen stiekem lezen hoe ik afloop
en zachtjes terugzetten in de kast?

[/quote]
Met dit gedicht van Ted van Lieshout start de Literaire Wandeling door Helmond. Via de markt loopt u naar het Ketskegangske, waar naast bronzen beelden ook dichtregels te vinden zijn van Willem Wilmink. De wandeling gaat verder, rechtsaf naar de Noord Koninginnewal. Bij de kruising met de Ameidestraat prijkt op de gevel van de ijssalon een gedicht van Hans van Waardenburg. 'Zuidwal' is een herinnering aan zijn jeugd in Helmond. Zo gaat de wandeling verder, langs vele prachtige gedichten op Helmondse gevels.
Wist u dat deze Brabantse plaats zoveel literaire inspiratie bood? Deze en vele andere verrassingen vindt u in de app 'Brabant vertelt'. Een gratis app van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, met inmiddels 16 wandel- en fietsroutes. De app voert u langs de mooiste plekjes én verhalen van Brabant, verteld in geluid en beeld. De verhalen gaan over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie.
Zo is er de voormalige spoorverbinding Bels Lijntje, tussen Tilburg en Turnhout: nu een fietsroute van 45 kilometer met vele verhalen. En de Halvezolenroute in Geertruidenberg: over het lef en de pioniersgeest waarmee de eerste ontginningen zijn neergezet in 1422, en waar dat door de eeuwen heen toe heeft geleid. In De Noordwaard, een gebied in De Biesbosch, geven kunstwerken een nieuw perspectief op verleden en toekomst. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Een absolute aanrader. De routes kunt u thuis downloaden, zodat u verder geen Internet nodig heeft.

Lees ook:  De Top 5 Bezienswaardigheden in Peru

Heeft u de app al eens uitgeprobeerd? Vertel ons (en uw medelezers) over uw ervaringen! Reageren kan onderaan deze pagina.
[hr]
Beeld: de Biesbosch, Paul van de Velde via Flickr.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down